Sayfa 356/359 İlkİlk ... 256306346354355356357358 ... SonSon
Arama sonucu : 2868 madde; 2,841 - 2,848 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    ABD hazine tahvillerine yönelik kısa pozisyonlar artıyor -bloomberght.com
    Zdx, buradaki düşüş ve kısa pozisyondan kasıt tahvil getirilerinde olası düşüşe oynayan pozisyonlar anlamında. Bunun tercümesi tahvil fiyatlarında ciddi artış beklentisi oluyor. Mesela 10 yıllık ABD tahvillerinin yıllık getirisi %4.2 den 1 puan gibi ciddi şekilde düşerek %3.2 olursa bu tahvilin fiyatı yuvarlak %15 artar. Adamlar getirilerde ciddi düşüşe oynuyor ama aslında bu strateji tahvil fiyatlarında ciddi artış beklentisidir.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

2. 10 yıllık US tahvillerinin getirisinin düşmesi doğrudan ekonominin soğuması ve büyüme oranının düşmesiyle orantılıdır. Ekstrem durumda resesyonu fiyatlar.

Gösterge işlevi gören 10 yıllık UST yıllık getrisinin 2 bileşeni var. İlki yıllık enflasyon oranı, ikincisi yıllık reel büyüme oranı. İkisinin toplamı tahvil getirisi oluyor. Mesela yıllık enflasyon %2 ise, öte yandan tahvil piyasasında yıllık getiri %5 den %3 e düşmüşse, yıllık ekonomik büyüme 5-2= %3 ten 3-2= %1 e yani aşağı yönde ciddi şekilde revize edilmiş demektir. Bu durumda tahvil fiyatı %30 gibi ciddi bir artış yaşar çünkü yıllık getirisi %5 den %3 e düştü.
    3 Eylül 2025 de PPF den (%100 nakitten) çıkıp 29.30 dan YKBNK aldım. Tek kağıt, portföyün tamamı YKBNK.

3. Borsacı Efendi nikli arkadaş burada olsa getirideki 1 puanlık düşüşün tam olarak fiyata artış yönünde yansımasını hesaplardı. Tecrübeye istinaden ben %15 dedim.

4. Emlak birim rayiç değerlerdeki devasa artışlara takıldım ben. 10 - 20 kat artışlar nedir ya? Benim tarlalardan birinin metrekare rayici 1500 TL den 15,000 e 10 kat artırılmış, 2 parsel alttaki Avukat kızın tarlası ana yola daha yakın diye 20 kat artırılıp metrekare rayici 30 bin TL ye çıkmış. Avukat kara kara düşünüyor. Benim dava dilekçemi esas alıp o da vergi mahkemesinde dava açtı. Bunlar imarsız Tarla yahu. Benim Rizeli hanımın babadan kalma doğu Karadeniz yaylalarındaki tarlalarının m2 rayici ise 7 (yedi) TL den 35 (otuz beş) TL ye 5 kat çıkmış. İkisi de tarla, 35 nere 15,000 nere.

5.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    ilk gap 28,96 bunun dışında 27,34-25,94-24,32 gap leri var.Hiç bakmamıştım bu grafiğe ilk gap tutarsa fena alım yapmamış olabilir.bence ISCTR falan çok gereksiz abartıldı.
    Hiç bu tür detaylara bakan biri değilim. Kabaca şu 4 detayı kafamda analiz ederek karar verdim: 1) bankanın satın alınma olasılığı halen mevcut 2) 1 haftada %16 düşmesi alım fırsatı yarattı 3) faiz indirimleri kapıda 4) son kayyum vakasında İmamoğlu vakasından farklı (olumlu) bir piyasa reaksiyonu ortaya çıktı özellikle de döviz cephesinde.

6. İşbankasındaki aşırı satış baskısı CHP nin gözetimindeki Atatürk hisseleri ile alakalı bir hamle korkusundan kaynaklanıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,958
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    İşbankasındaki aşırı satış baskısı CHP nin gözetimindeki Atatürk hisseleri ile alakalı bir hamle korkusundan kaynaklanıyor.
    Bi kayyumda oraya atasınlar,zaten devamlı dile getiriyorlar,ülkeyi soydukları için para bulamıyorlar,hazır kaynak...

8. "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Sayfa 356/359 İlkİlk ... 256306346354355356357358 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •