Ppfleri nebati zamanındaki gibi aşırı saçma faiz oranları dışında yüzde 10 altına indiren var mı?
Ppfleri nebati zamanındaki gibi aşırı saçma faiz oranları dışında yüzde 10 altına indiren var mı?
%20 PPF
%30 HES
%20 Sp500
%15 Altın
%15 gümüş
Fon güncellememi %100 PPF den sonra yukarıdaki gibi güncelledim. Hiç dokunmadan uzun yıllarca bu şekilde taşıyacak olsam nasıl olurdu sizce ? Kısa ve ora vade de nasıl yorumlardınız ? Bu arada uzun vadede hiç dokunmadan derken %20 PPF yüksek faizler sonrası HES veya SP500 e aktarılacak.
Devlet katkısının fonlarının seçilemiyor olması kötü.
devlet katkısı fonlarını seçemiyoruz maalesef. onlar kendi kafalarına göre yönetiyorlar, bir dönem tahvil oranları çok yüksek olduğu için getirileri de çok düşüktü. Şuanda hisse oranları yüksek olduğu için getirileri düşük. Sistemin en büyük handikapı bu diyebilirim. Ama eskiye göre daha iyi olduğunu düşünüyorum
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
ben konjonktüre ve enstrumanların tekniğine bakarak hareket etmeye çalışıyorum.bes hesabıma ve piyasalara aktif zaman ayırabildiğim için ortalama bir sepet yapmıyorum.
yalnız ortalama bir getiri elde etmek için çok takip edemiyorum derseniz, bes te oldukça iyi değişken fonlar da mevcut.
iki tane örnek vereyim.
FJG
NHN
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri