Sayfa 308/308 İlkİlk ... 208258298306307308
Arama sonucu : 2462 madde; 2,457 - 2,462 arası.

Konu: TNZTP - Tapdi Oksijen Özel Sağlık ve Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret

1. Sn. Acemşah çok uzun zamandır sizi forumda göremiyoruz. Son süreçle ilgili değerlendirmelerinizi duymak isteriz. Genel intibanız hisse düştüğü hiç bir süreçte forumda yazı yazmıyorsunuz yükselen trend dönemlerinde geliyorsunuz gibi bir imajınız var. Bunu kırmak istemez misiniz ?

2.  Alıntı Originally Posted by mantıcı Yazıyı Oku
    Sn. Chikinovski kesinlikle mesele hissenin düşmesi veya çıkması değildir. Nasıl ki 2 gün tavan 2 gün taban hisseleri kumar hissesi tabir ediyorsak böyle 8 gün 10 gün üst üste haber olmaksızın tamamen manipülatif baskıyla kırmızı mum yakması da buna yakın bir olaydır. Bunu alışkanlık haline getirmiş bir piyasa yapıcı var . Son 2 yıla baktığımızda 6-7 kez bu tarzda izlenmiş bir yol var. Tahtada dönen hareketler manipülasyonun ve piyasa bozucu işlemlerin vücut bulmuş hali. Bu kadar temeli sağlam büyüme evresinde olan Şirket in tahtasının daha profesyonel ellerde yönetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa günün sonunda en sağlam hisseler de düşüyor çıkıyor gün sonunda su yolunu buluyor değerleme doğru yere ulaşıyor. Kağıda yatırım yapmış fonları av gibi gören bir saçma zihniyet var bir çok aracı kurum bu hisseye kredi açmıyor. Bunları görmesi gereken bir patron var. Patron röportajlarında diyor ki borsa bir Şirket in büyümesinde önemli bir enstrüman. Borsa sayesinde yatırım yaptık bunlar şunlar oldu diyor. Ancak unutmaması gereken iş borsaya açılmakla bitmiyor o sürecin devamı için borsada güvenilir, fonların reel olarak yatırım yapabildiği, belli endekslere dahil olmuş bir tahtayı oluşturabilmek gerekir. Böyle bir masa 2 kasa şirket tahtaları gibi geleni geçeni öpeyim tahtası olmak bu Şirkete yakışmıyor.
    Maalesef şirket tahtayı çoluk çocuğa emanet etmiş. Pitamit hem piyasa yapıcı olarak, hem de sonrasında fon olarak tam bir beceriksizler ordusu. Adamların zaten kendine hayrı yok piramitin hangi fonu başarılı olmuş ki tarihte. Adamlar hazır tahtayı bile yönetemeyip batırıyorlar. fon da 800 milyon lirayı erittiler. Kısacası Bektur kendi eliyle şirketi bu çapsızlara teslim etmiş.

3. Bugün yine kötü bir haftalık kapanış geliyor. Saatliklerde bile 57 58 geçe yukarı yüklü yazıp aşağı sürüyor saatlik mumu aşağıdan kapatmaya çalışıyor enteresan hamleler. Bunlar tabii hep açık veren hareketler bilinçli yapılan işler . Hacmin düşmüş olması olumlu bunun dışında kısa vadede teknik olarak olumlu bir durum görünmüyor.

4. Arkadaşlar iyi güzel hoş da biz bu tapdiyi fazla mı abarttık acaba ? FK 25 mparkın fk sı 10. Çok da iç açıcı değil durum. Bir de bu sağlık sektörü ama herkesin ağzında yok avm yok rezidanstaki 1+1 ler. Bir de inciraltı sağlık turizmi olayı var ki izmir i az çok bilen herkes bilir ki proje anca bizim torunlara yetişir. Her şey tıkırında gitse izmir in bürokrasisi ve ataleti herşeyin önünde en büyük engel. Bilemiyorum Altan.

5.  Alıntı Originally Posted by sneak sneaker Yazıyı Oku
    Arkadaşlar iyi güzel hoş da biz bu tapdiyi fazla mı abarttık acaba ? FK 25 mparkın fk sı 10. Çok da iç açıcı değil durum. Bir de bu sağlık sektörü ama herkesin ağzında yok avm yok rezidanstaki 1+1 ler. Bir de inciraltı sağlık turizmi olayı var ki izmir i az çok bilen herkes bilir ki proje anca bizim torunlara yetişir. Her şey tıkırında gitse izmir in bürokrasisi ve ataleti herşeyin önünde en büyük engel. Bilemiyorum Altan.
    Sn.sneak sneaker bu kadar sert düşüş serisinde bu tarzda düşünceler oluşması normal. Mpark ın geçmiş hikayesini en iyi bilenlerden biri olarak Tınaztepe olarak yolun başında olduğumuzu söyleyebilirim. Fk konusu benim de yatırım yaparken baktığım önemli göstergelerden biri ancak FK oranını büyüme Şirketlerinde farklı değerlendirmek gerekir. Benim bu Şirkete yatırım sebebim ;

1 ) Şirketin elinde çok ciddi bir gayrimenkul portföyü var ve bu portföy sürekli değerleme alacak. Şu kadar söyleyebilirim bugün Tınaztepe ben hastane faaliyetinden çıktım dese bu gayrimenkuller Şirketin ederi kadar.Yani bugün borsadaki değeri zaten gayrimenkul karşılığı var . Uzun yıllar önce Mutlu Akü akü faaliyetleri satıldı ancak şirketin elindeki tek bir gayrimenkul kısmi bölünme yoluyla halka turgg koduyla ayrıca arz edildi ve halen işlem görüyor. Turgg dediğimiz yapı sadece bir arsadan ibaret ve yıllar içinde sürekli değerleme alıyor. Türkiye de söylenegelen bir söz vardır aileden zengin değilsen ya arsadan zengin olursun ya borsadan diye çok doğrudur. Özetle Şirket her ne kadar sağlık sektöründe çalışssa da aynı zamanda gizli bir GYO şirketidir. Zaman gelir belki bizim de içimizden bir GYO şirketi çıkar.
    2) Geçtiğimiz yıl FK düşüktü bu sene 6 aylıkta gayrimenkul yeniden değerleme olmadığı için çok yükselmiş göründü ancak esas faaliyetlere bakınca büyümesini satışlarını marjlarını arttıran bir Şirket var. Sağlık sektöründeki büyüme devam edecek bunu tamamlayıcı sağlık sigorta büyümesinden de görebiliriz. Türkiye Sigorta nın en önemli katalizörlerinden biri tamamlayıcı sağlık sigortaları. Eğer yeni proje doğru planlanırsa ki şu ana kadar işi bilen bir yönetim olduğu ortada önümüzdeki yıllarda sağlık faaliyetlerinden gelirlerin ciddi yükseleceğini söylemek yanlış olmaz . Aynı şekilde seneye mevcut inşaatı biten projede satışlar yazılınca Fk yine düşecek o yüzden bu konuyu iyi değerlendirmek gerekir. Önemli olan faaliyet büyümesi ve karlılık.
    3)İzmir bürokrasisi konusuna katılmakla beraber zaten mevcutta bir gecikme oluştu. Planlar da sarkmalar oldu. Bugün Koç Grubu bile bölgede 2. Hastanesini açma girişimindeyse haberler yakındır. Çok siyasete girmek istemem ama İzmir Belediyesi bilenler bilir şu anda merkezi projelere destek veren bir yapıda devam ediyor. Bundan sonraki sürecin çok uzayacağım şahsen düşünmüyorum.
    4) Şimdi şu sorulabilir bu Şirketin eksisi yok mu ? Eleştirilecek konuları yok mu ? Var. Öncelikle kurumsallaşma konusunda yetersiz çok zayıf. Bazı şirketlerin kurumsal yağışı kötüdür ama imajları iyidir bizde ikisi de yok. 2. sadece İnciraltı projesinin büyüme anlamında yeterli olduğunu düşünmüyorum belki önce bölgesel daha sonra global bir büyüme planı olmalı ancak bu kurumsak yapıyla yabancı bir fon veya yatırımcı bulmaları çok zor olur iyi bir değerlemeyle satamazlar. Önemli olan konulardan biri de borsa da belli endekslere dahil olmuş fonların ve aracı kurumların radarına girmiş bir hisse senedi olmaktır. Buralardan çok uzaktayız. Hisse senedinde işlemlere bakan 1 masa 2 kasa şirket zanneder. Hastane olarak iyi iş yapıyor yönetim ancak borsadaki tahtada acemilik mi açgözlülük mü çözemediğim bir yanlışlık var. Bu Şirketin ilk hedefinin Bist 100 olması gerekir. Sonuçta burası Borsa Şirket değeri iner çıkar ancak Şirket in algısı talebi oluşturur. Bunun değişmemesi ilginç.O kadar çok tutarsızlık var ki buradaki piyasa yapıcının yaptıkları çok eski model işler.
    Sonuç olarak halka açıklığı düşük patronun borsada hisse satmadığı aksine tekel boyutunda elinde tuttuğu ( herhalde herşeyi daha iyi biliyordur ) bir Şirketin hisselerini ben taşımaya devam edeceğim . Değerleme konusunda benim de bir hedefim var ve oraya kadar bekleyeceğim.

6. Fk olayı tamamen sıcak para girişi kaynaklı, 2026 da altunyaşamdan gelen sıcak para ile fk ucuzlayacaktır.

Bu ortamda şirketin borcunun olmaması çok daha kıymetli bence. Temellerde sorun yok.

Hisse zirveden aralıksız 10 gün üst üste %50 düşünce bunları düşünmek normal, keşke konu sadece FK olsa )) tahtacımızın çapsız olduğunu düşünmek daha da acı veriyor tüm bunlardan..

Sayfa 308/308 İlkİlk ... 208258298306307308

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •