TDHS Dijital Medya - Haber Ajansı
@HaberlerSayfas
·
1 sa
🔴🚨🚨🚨🚨🚨🪖#SONDAKİKA 🇻🇪⚡️🇺🇸
Venezuela F-16'larının B-52 Bombardıman uçaklarına karşı havalandığı bildiriliyor.
TDHS Dijital Medya - Haber Ajansı
@HaberlerSayfas
·
1 sa
🔴🚨🚨🚨🚨🚨🪖#SONDAKİKA 🇻🇪⚡️🇺🇸
Venezuela F-16'larının B-52 Bombardıman uçaklarına karşı havalandığı bildiriliyor.
https://x.com/haberaktifcom/status/1978473747234312500
Linkte video var...Haber Aktif
@haberaktifcom
Abdullah Kiğılı, Murat Ülker…
Deniz Zeyrek:
“Bütün yandaş patronlar bir gün Türkiye’de ekonomik kriz olduğunu ve bunun artık kendilerine bile vurmaya başladığını itiraf edecekler.”
Ba ba ba... Oraya bir Kolordu çıkarmak lazım...lt col temmuz
@temmuz1919
·
33d
Yorum hesabı
PKK terör örgütü elebaşlarından Duran Kalkan:
“Savaştan, baskıdan beslenenler var”
"Devlet Bahçeli bizi kandıracağını sanıyor"
“D*****n kuyruğu Kıbrıs'ta kopacak!”
https://x.com/iriscibre/status/1978525146395693105
Linkte video var.İris Cibre 🐦
@iriscibre
Erdal Sağlam Cevdet Akçay ile görüşmesinde, şaka yollu
"artık bir faiz daha indirirsiniz" sorusuna
Cevdet Akçay "Benim oyum 5 oydan biri sadece"
Meali;
Ben faiz indirimine karşıyım
Ama, 1 oyla elimden bir şey gelmez
Bu durumu zaten her söyleminde sinyalliyordu. Bu da yeni sinyali olmuş
Ekimde 150bps indirim bekliyorum zaten. Bu benim için teyit oldu
Ha, 150 indirse ne, indirmese ne?
Aynen öyle, kredi kısıtı varken, kredi faizine etkisi de olacak 1.5 puan
Bileşik de düşecek 54.7%'den 52.5%'a
Dostlar alışverişte görsün...
Milli İstihbarat Akademisi
@miaedutr
“Nadir Toprak Elementleri ve Türkiye: Jeopolitik Satrançta Yeni Dinamikler ve Aktörler” başlıklı analizimiz yayınlandı.📣
🌐 Çin, küresel üretimin %61’ini, rafinasyonun %92’sini elinde tutuyor.
🔐ABD’nin kritik savunma platformları NTE’ye bağımlı, ABD’nin arz kesintisi caydırıcılığını tehdit ediyor.
🤝 ABD-Ukrayna iş birliği alternatif tedarik hattı kuruyor.
🇹🇷 Türkiye, büyük NTE rezerviyle stratejik oyuncu konumunda.
↪️Analizin tamamına “https://mia.edu.tr/uploads/f/30052025_1.pdf” adresinden ulaşabilirsiniz.Turan OguzMilli İstihbarat Akademisi
@miaedutr
🇹🇷 Türkiye’nin stratejik NTE potansiyeli öne çıkıyor:
▪️Eskişehir/Beylikova’daki 694 milyon tonluk saha, Türkiye’yi Çin’den sonra dünyanın en büyük ikinci NTE sahası konumuna taşıyor.
▪️ Türkiye, saflaştırma kapasitesini artırarak dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olma yolunda ilerliyor.
▪️Rezerv doğrulama, rafinasyon ve geri kazanım eksenlerinde geliştirilen milli strateji, Türkiye’yi ham madde üreticisinden katma değer üreten bir aktöre dönüştürüyor.
@TyrannosurusRex
·
36d
🇹🇷🇨🇳🇺🇸 Bir F-35'te yaklaşık 410kg, Arleigh Burke sınıfı destroyerde 2,36 ton, Virginia sınıfı denizaltıda 4,17 ton nadir toprak elementi (NTE) ihtiyacı bulunuyor.
Çin tek başına küresel NTE cevher üretiminin %61'ini, rafinaj ve ayırma kapasitesinin ise %92'sini kontrol ediyor.
Çin, yıllık üretim kotaları (2024'te 270 bin ton cevher, 254 bin ton ayrıştırma) ve 4 Nisan 2025'te 7 NTE'ye getirdiği ihracat lisans zorunluluğu ile "üret, kısıtla, lisansla" modelini sürdürerek küresel fiyatlama gücünü pekiştiriyor.
Türkiye, Eskişehir/Beylikova’da bulunan 694 milyon tonluk rezerv ile Çin'in ardından ikinci büyük NTE sahasına sahip. Türkiye'nin hedefi, yıllık 10 bin tonluk pilot tesisin faaliyete geçmesinin ardından, yıllık 570 bin tonluk saflaştırma kapasitesine ulaşarak bu alanda Avrupa başta olmak üzere yakın bölgenin "başat aktörü" haline gelmek.
Izzet Capa
@izzetcapa
Ankara’da 11 yaşındaki Yiğit Cem Altınok’un akranları, iddiaya göre Altınok’a ait bisikletin frenlerini koparıp, “Bu yokuştan inersen seni de mahalle maçına alacağız” dedi.
Altınok yokuştan inmeye başladı ve frenlerin tutmadığını görünce ayaklarıyla durmaya çalıştı ve bağırdı, ancak istinaf duvarına çarparak can verdi.
Frenleri kopardığı öne sürülen şahıslar, hiçbir şey yapmadan Altınok’un ölümünü izledi. #YiğitCemİçinAdalet![]()
Artunç Kocabalkan
@DrKocabalkan
·
17d
Altın alın dolar almayın .
Yer İmleri