birkaç gün önce, şu sıralar ve bir kaç gün sonrasına:
xu030<BTC<SP denklemi
argumanlar bunlar, diğer tartışmalar geçersiz, mahkeme süreçleri v.s chp üstüne partiyi kapatma gibi direk gidilmedikçe,
borsayı etkilemez, kaldıki borsanın yön vereni CHP nin karşı cephesinde, yani minareyi çalan kılıfını hazırlar, bu manada her ne kadar İmamoğlu tutuklu olsada, CHP de aday çok,..
burada x030 aynen SP de olduğu gibi global faiz ve Trump-Powell ikilisini takip edecektir,..çünkü faiz enflasyonu biçimlendirecektir,..çünkü sözüm ona Tr nin hayli de uzamış bir enflasyonla mücadelesi var,..bu global faizlerle elbette direk alakalı,..
BTC de SP yi takip edecektir, ama sinsi ve önden, hafta sonu bu piyasalar açık olduğundan tehlikelidir,..bir önceki düşüşleri HS ve SP önünden başlamıştı,..
SP ise zayıf görünüm çizmesine rağmen henüz satmadı, sadece zayıf görünümde,..satar gibi duruyor (mesaj 7828),..
SP bir yerden sonra Trumpın tarife olaylarınıda iklemeyecektir ki bana göre buna gelindi dayandı, daha çok ABD dataları ve Trump_Powel ikilisine odaklanacaktır,..Aslen Trumpın tarife işi, Great ABD again e yönelik bir gösterişi olsa da,
şu sıralar Trupm_Powell yani faiz işini saklamaya yönelik kullanılıyor, ama her FOMC ta bu gün yüzüne çıkacak keza HER ABD datasında,..
işte bu ''ikricilikli durum'' zaten satmış olan ve ana desteklerine çekilmiş olan (geçen hafta sonu verdiğim xu030 ana desteği için verdiğim seviyelere cuma ve bu gün vurdu, BTC ise iğne bar yiyerek 20 milyar USD dışarıya çkarıldı bunda) bu iki endexte saatlik bazda bir tepkiyle ilk etapta bir trade alanını olanaklı kılıyor,..
benim saatlik grafikle işlediğim konu tam olarak bu,...KV de saatlik bir güçle sınırlı,...bu sınırın geçilmesini ve OV şartlarının da yazdım bu gün(mesaj 7966),...
öyleyse ana uğraş ve yol bulma SP den olacak(bkz mesajlar), SP yi beğenmeyenler DJI takip etsinler,..
Son düzenleme : indregandi; Bugün saat: 13:19.
burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
yukarıda ki grafik tam da mesaj 7967 de anlattığım duruma ''cuk'' uyan bir örnek, prova gibi olmuş,..
matrikste SP500 takılı kalmış,...bu aşağı yukarı her hafta hafta başlangıcında olabiliyor, Trading wiewden kontrol ettim desteklerin üstünde durum normal, yani böyle bir durum şimdilik yok,
ancak korkulan iş ve anlattığım duruma traji komiktir tam da uyuyor, o nedenle paylaşayım istedim, ilk etaplı düşüşüde o kadar olur ha, ..matrikse telefon edince düzeltiyorlar,...
işte piyasalar globalde bundan korkuyor, diyorlarki acaba zayıflayan SP bir kırılım yaşarm mı?
karşı argumanda bir bekleme için 29 Ekim FOMC var,
bizde ise hem PPK ve yine 29 Ekime FOMC var,..
ama oraya kadar tutarlarmı? yoksa bsıp piyasanın gazını alıp FOMC la yukarıyamı dönerler,..
bunlar bir trade konusu
işte korku bu,
o nedenle sp belirgin olmadan diğer endex ler de olsa olsa ana destek yerelerinden en fazla bir saatlik trade alanı ortaya çıkarabilir,..
sonuç: bu korkunun SP ce geride bırakılması unutturulması lazım, bu olana kadar unutulan VIX gibi endexlerde şu sıralar göz ucu
https://x.com/KanadalNaz/status/1980009305337139481
müsahit olanlar alsın çayını kahvesini dinlesin![]()
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Yer İmleri