Gençler squeze olmayın bol kazançlar..
Gençler squeze olmayın bol kazançlar..
Ne içindeyim zamanın ne de büsbütün dışında; yekpare geniş bir anın,parçalanmaz akışında bir garip rüya rengiyle uyuşmuş gibi her şekil,rüzgarda uçan tüy bile benim kadar hafif değil..
Savaş tehlikesi belirince birden ASELS malum..Eh ayrıca birde zaten KCHOL ifade geriliminin bitmesi akabinde nihayet kendine geldi.
Bu gidişle herhalde Bist 10 580 filan kapatır.
Bu kadar önemli momentumsal gelişmeler oldu sonuçta yanii..![]()
Biraz vıop tarafı biraz açıkçı yakaladılar sabah koç çalışanı ile ortaya karışık yaptılar çatır çatır makinalarla![]()
BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
Gönderi
Yeni gönderileri gör
Sohbet
sait ürünlü
@saiturunlu2
SPK Gözetim ve Denetim Dairesi Başkanı
Ercan URKAN
Kurumsal bi fon ve yöneticileri üzerinden kurucusu oldukları kurumun hakim ortağı oldukları TRHOL ,TEHOL , TERA kodlu paylarda
*Sürekli olarak aylardır kurumlarını alış tarafında gösterip , başka kurumlarla hisse virmanı ve nakit transferi yaparak
*Yüksek miktarlı emir yazıp silmek suretiyle
* Aralarında organik bağ bulunan fonlar arasında özel emir kullanarak ya da tahtadan emsallerine göre çok büyük oranlı hisse devri gerçekleştirerek
* Aralarında organik ve maddi bağ bulunan kurum yöneticilerinin aynı IP yi kullanmak suretiyle
* Yine hisselerde emsalleime göre çok işlem yapan yatırımcılar ve hakim ortak oldukları kurumlar ve paydaşı bulundukları kapalı fonlar ile organik olarak maddi ilişkide oldukları kişilerin de işlemlere öncülük eden fon ile beraber hareket ettikleri şüphesi ile
6362 Sayılu kanunla saik Piyasa Bozucu Eylemler Tebliğinin suçlarına uyan tüm maddeleri ile YAPAY PİYASA oluşturarak piyasa MANİPÜLASYONU suçunu aylardır işledikleri sabit olup.
Başkanlığınız ve kurumunuz tarafından HAYATIN VE BORSANIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRI fiyat ve miktar hareketlerine rağmen inanılması güç bir şekilde bu tip başka hisseler üzerinde geçmişte defalarca uyguladığınız tedbirlerden bu sefer hiç bir TEDBİR ,YASAKLAMA PARA CEZASI vb uygulaması yapılmamıştır.
Konunun ivedilikle değerlendirilmesi için tarafınızı ve kurumunuzu aylardır yerine getirmediğiniz görevinizi ifaya davet ederim
Sermaye piyasalarımız açısından daha fazla geç kalınmasının bir sistemik risk oluşturduğu ise çok açıktır.
Hatta sosyal ve ulusal medyada ilgili kurum ve kişilerin temsil ettiğiniz kurum tarafından kayırıldığı konusunda bir öngörünün giderek artmakta olduğu hususunu da mutlaka bilmelisiniz.
Sait Ürünlü
Ankara
Not: Yukarıdaki mesaj Anayasal hakkım olan şikayet etme ve fikir paylaşma hakkı çerçevesinde SPK kanuna göre resen araştırma ve soruşturma yapılması maksadıyla paylaşılmıştır.
ÖS 2:22 · 20 Eki 2025
·
52,4 B
Görüntüleme
İris Cibre
@iriscibre
·
1 sa
Serbest hisse fonlarda stopaj istisnasının kaldırılması ile alakalı detaya ihtiyaç var;
Hikaye şu aslında;
Şirketin 51%'nin halka açık olduğu şirketlerin bulunduğu serbest ve özel fonları 1 yıldan uzun süre tuttuğunuzda stopaj istisnasına sahip olunuyordu.
Patronlar da, temettüden gelir vergisinden kaçınmak adına özel serbest fonlar kurup, 1 yıl tuttuktan sonra, vergisiz kar payı dağıtımından faydalanıyordu.
Artık, halka açıklık oranı 51% üzerinde şirket hisselerinin sahibi patronların kurduğu, izahnamesinde sadece özel kişiye tahsisli hisse satışına izin veren, şirket patronuna özel, sınırlamaya tabi olmayan, Tefas'a kapalı ve başka yatırımcıya izin vermeyen fonlara bu istisna kaldırıldı
Yasalaşırsa, vergi yükümlülüğü kar realizasyonu sırasında gerçekleşecek. Yani, "ben geçen yıl fona hisse koymuştum, vergi geçmişe dönük çalışmaz" yok
Vergi hukukuna aykırı olarak, geçmişe dönük çalışacak. Yani, o patronlardan gelir vergisi öyle ya da böyle alınacak.
Tefas'a kapalı olsa da, hisse yoğun fonlar, eğer yukarıda yazdığım kriterlerin tamamına haiz değilse, istisna kapsamında devam edecek. (özel fon sahip sayısı ve sahiplerin aynı şirketin ortağı olmaması en önemli kriter)
bu kurumların arkasında kim kimler var![]()
Yer İmleri