ben deniz, araştırmacı yazar, ordünazyüz prof herbokolog.
Şimdi mevzumuza geri dönersek; Osunruk'un %70'i inert gaz nitrocen ve karbondioksitten oluşur.
%3 civarında oksicen, %25 civarında yanıcı ve patlayıcı gazlar vardır.
patlamayı hızlı yanma olaraktan tanımlar isek,
ortamda %16 dan fazla oksicen olması yanma için birinci koşulu sağlar.
yenilmiş acı biber ateşleyici etkisü gösterenbilür.
eğer oksicen oranı %25 i geçerse, acıya ve ateşe ihtiyaç duymaksızın, yanma veya patlama oluşur.
bu durumda içten yanmalı veya patlamalı motorlar kısmına bakmak ilazım.
Şimdi gelelim miktar kısmına; mevcutta % 3 oksicenimiz var, % 16 ya kadar ateş ile yaklaşabilirsin, sıkıntı tunne.
lakin içeride az oksicen olması yanma olmayacağı anlamına gelmez. alevli, hızlı yanama olmayacağı anlamına gelir.
oksicenin bol bulunması kimysal reaksiyonları tetükler. reaksiyon katsayılarında logaritmik artışlara sebep olur.
bundan mütevvelit içeride bir ıscaklık, yanma ve ateş hissi oluşanbilür. ısınan hava genişler, balon oluşumları veya gazman gibi roketleme durumları muhtemeldir.
buna ait ileri düzey deneyleri yapmadan kesin konuşmak doğru olmaz pek dabi.
önerim, emlağı yakalayıp, kontrollü bir şekilde oksicen basalım. tepkilerini birinci elden dinleyelim.
yannuz şimdiden diyim, musluk bozulur da oksijeni fazla kaçurursak,
hortumu çıkatmayan uğraşmayun, direk kaçun. asdasds.![]()






Alıntı yaparak yanıtla


Yer İmleri