Artan

224,40 10 12:40
43,38 9.99 12:40
46,46 9.99 12:40
59,45 9.99 12:40
88,05 9.99 12:40
Artan Hisseler

Azalan

39,02 -31.54 12:40
9,63 -9.92 12:40
304,00 -9.32 12:40
17,57 -8.82 12:40
1,26 -6.67 12:40
Azalan Hisseler

İşlem

3.204.291.990,36 12:40
3.019.761.418,75 12:40
2.910.312.366,10 12:40
2.538.916.739,60 12:40
2.187.864.357,74 12:40
Tüm Hisseler
Sayfa 27/30 İlkİlk ... 172526272829 ... SonSon
Arama sonucu : 234 madde; 209 - 216 arası.

Konu: Kuzu ve viop hedge furusmalari.....

ONEMLI UYARI....

bu buyuk donusumu bilmek....ve bunu paraya cevirmek....TURKUN ZEKASINDA MEVCUTTUR....

yeterki....

bir an once bunu farkedip....BUNA GORE POZIZYON ALINIZ.

MISAL....ben merkez bankasi baskani olsaidim....merkezdeki tum altinlari gecen hafta satmis olurdum.....

elde ettigim dolarla....

dolar-tl....bir sene boyunca....40 tl ve sabit derdim....BUNU ILAN EDERDIM...

ENFLASYON....O DAKKA....YUZDE 10 A....sonra fiyatlarda dusme baslar DEFLASYONA gecerdim.

ve turkiye....

BOLGENIN EN GUCLU EKONOMISINE DONUSURDU.

COK GUCLU ORDUMUZ VE SILAH SANAYIMIZ ZATEN VAR....eksigimiz EKONOMI...bunu duzeltirdim ben...
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

2. Emmi herşeyi satacaksak

Para nereye girecek

3.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    ONEMLI UYARI....

bu buyuk donusumu bilmek....ve bunu paraya cevirmek....TURKUN ZEKASINDA MEVCUTTUR....

yeterki....

MISAL....ben merkez bankasi baskani olsaidim....merkezdeki tum altinlari gecen hafta satmis olurdum.....

elde ettigim dolarla....

ENFLASYON....O DAKKA....YUZDE 10 A....sonra fiyatlarda dusme baslar DEFLASYONA gecerdim.

ve turkiye....

COK GUCLU ORDUMUZ VE SILAH SANAYIMIZ ZATEN VAR....eksigimiz EKONOMI...bunu duzeltirdim ben...
    BATIREL abi sen misin?

https://www.youtube.com/watch?v=Po809h94mgU

Öyle "şak-şuk" diye diye giden bi 128 Milyar USD vardı bi ara...
    On yıllardır bombalanan, üzerinden IŞID, ABD öncülüğündeki koalsyon vb. geçmiş koca bir coğrafya olan Suriye'yi abad etmek için gereken para 200 Milyar USD civarı...

Sen yine sabah kalkıp, "futures" da gördüğün rakamlarla öngörüler yapmaya devam et başkan...
    Ötesi seni aşıyor belli ki... 40 TL USD imiş... Pehhh... Senin aklını... Seveyim.

https://www.fikriyat.com/galeri/tari...japon-askeri/3
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

4. Tatbikattaki hedef ülke:

📌Dünya toplulukları için kritik önemde doğal kaynaklara sahip
    📌Coğrafi olarak stratejik bir bölgede bulunuyor

Yine deprem oldu her depremden sonra millenyum challenge aklıma geliyor

Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    ONEMLI UYARI....

yeterki....

elde ettigim dolarla....

ve turkiye....

22 Ekim 2025 itibariyle merkez bankasının net döviz rezervi -altın dahil- sadece 45.2 milyar usd

22.10.2025:
    (+)85.878,116 milyar dolar altın varlık;(-)40.712,283 milyar dolar döviz yükümlülük=(+)45.165,833 milyar dolar "swaplar hariç" TCMB net döviz rezervi

Ama Ekim ayından Ekim ayına son 1 yıllık ithalatımız 359.026 milyar usd,dış ticaret açığımız 89.284 milyar usd,önümüzdeki 1 yıllık kısa vadede ödememiz gereken dış borç tutarı 226.520 milyar usd.

19 Mart tarihinde Büyük türbülans yaşandığında:
    19.03.2025:
    (+)63.397,200 milyar dolar altın varlık;(-)4.339,802 milyar dolar döviz yükümlülük=(+)59.057,399 milyar dolar "swaplar hariç" TCMB net döviz rezervi

19 Mart tarihinden bu yana rezervler ne durumda diye bakarsak;Altının usd/ons değeri artmasıyla merkez bankasının altın rezervinin değeri de 22.481 milyar usd artmış ama,merkez bankası 36.373 milyar usd'lik döviz satınca merkez bankasının swaplar hariç net döviz rezervi 13.892 milyar usd azalmış oldu. Ayrıca İhracatçı dövizlerinin merkez bankasına bozdurulma zorunluluğu 5 Mayıs tarihinde %25'ten %35'e yükseltilmiş,bu şekilde ihracatçılardan kabaca gelen 52.4 milyar usd dövizin de geldiği gibi satıldığı dikkate alınırsa,merkez bankasının 19 Mart sonrası sattığı döviz için kabaca 88.8 milyar usd'lık bir rakam ifade edilebilir.

Not:Merkez bankasına zorunlu bozdurulan ve satılan turizm kaynaklı dövizler tahmin zorluğu nedeniyle bu rakama dahil edilmemiştir.

Yani merkez bankası yoğun döviz satışı yaparak döviz kurunu bu seviyelerde tutabiliyor,altının değer kazanması da merkez bankasının şansı oldu.Bir süre daha da tutabilir ama yurt içinde bir siyasi kriz çıkarsa veya uluslararası bir kriz çıkarsa merkez bankası döviz kurunu bu seviyelerde tutamaz.Çünkü şu anda TL aşırı değerlenmiş durumda birçok üründe dünyanın en pahalı ülkesi olmuş durumdayız,her şeyin fiyatı döviz cinsinden ciddi oranda artmış,ithal ürünlerle rekabet edilmez duruma gelmiş,sanayi rekabet gücünü kaybetmiş ,tüketim ithalatı patlamış durumda.

https://x.com/etkiIihaber/status/1982716450008977887

Bu nedenle merkez bankası da tehlikeyi görmüş,artık mecburen -enflasyonun altında olsa da- dövizin bir miktar artışına izin veriyor.Türk liraası bu kadar değerliyken kuru sabitlemeyi aklından bile geçirmez.

Ayrıca merkez bankası satmaz ,ama satmak istese bile altın rezervinin hepsini satamaz.Altın stokunun bir bölümü Londra Metal Borsasında takasta ve alınan bazı hazine borçları için teminat olarak gösterilmiş durumda.

6.  Alıntı Originally Posted by freedım Yazıyı Oku
    Tatbikattaki hedef ülke:

��Dünya toplulukları için kritik önemde doğal kaynaklara sahip
    ��Coğrafi olarak stratejik bir bölgede bulunuyor

Yine deprem oldu her depremden sonra millenyum challenge aklıma geliyor
    bizde dunya olceginde kritik bir kaynak yok ki?

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    22 Ekim 2025 itibariyle merkez bankasının net döviz rezervi -altın dahil- sadece 45.2 milyar usd

22.10.2025:
    (+)85.878,116 milyar dolar altın varlık;(-)40.712,283 milyar dolar döviz yükümlülük=(+)45.165,833 milyar dolar "swaplar hariç" TCMB net döviz rezervi

Ama Ekim ayından Ekim ayına son 1 yıllık ithalatımız 359.026 milyar usd,dış ticaret açığımız 89.284 milyar usd,önümüzdeki 1 yıllık kısa vadede ödememiz gereken dış borç tutarı 226.520 milyar usd.

19 Mart tarihinde Büyük türbülans yaşandığında:
    19.03.2025:
    (+)63.397,200 milyar dolar altın varlık;(-)4.339,802 milyar dolar döviz yükümlülük=(+)59.057,399 milyar dolar "swaplar hariç" TCMB net döviz rezervi

19 Mart tarihinden bu yana rezervler ne durumda diye bakarsak;Altının usd/ons değeri artmasıyla merkez bankasının altın rezervinin değeri de 22.481 milyar usd artmış ama,merkez bankası 36.373 milyar usd'lik döviz satınca merkez bankasının swaplar hariç net döviz rezervi 13.892 milyar usd azalmış oldu. Ayrıca İhracatçı dövizlerinin merkez bankasına bozdurulma zorunluluğu 5 Mayıs tarihinde %25'ten %35'e yükseltilmiş,bu şekilde ihracatçılardan kabaca gelen 52.4 milyar usd dövizin de geldiği gibi satıldığı dikkate alınırsa,merkez bankasının 19 Mart sonrası sattığı döviz için kabaca 88.8 milyar usd'lık bir rakam ifade edilebilir.

Not:Merkez bankasına zorunlu bozdurulan ve satılan turizm kaynaklı dövizler tahmin zorluğu nedeniyle bu rakama dahil edilmemiştir.

Yani merkez bankası yoğun döviz satışı yaparak döviz kurunu bu seviyelerde tutabiliyor,altının değer kazanması da merkez bankasının şansı oldu.Bir süre daha da tutabilir ama yurt içinde bir siyasi kriz çıkarsa veya uluslararası bir kriz çıkarsa merkez bankası döviz kurunu bu seviyelerde tutamaz.Çünkü şu anda TL aşırı değerlenmiş durumda birçok üründe dünyanın en pahalı ülkesi olmuş durumdayız,her şeyin fiyatı döviz cinsinden ciddi oranda artmış,ithal ürünlerle rekabet edilmez duruma gelmiş,sanayi rekabet gücünü kaybetmiş ,tüketim ithalatı patlamış durumda.

https://x.com/etkiIihaber/status/1982716450008977887

Bu nedenle merkez bankası da tehlikeyi görmüş,artık mecburen -enflasyonun altında olsa da- dövizin bir miktar artışına izin veriyor.Türk liraası bu kadar değerliyken kuru sabitlemeyi aklından bile geçirmez.

Ayrıca merkez bankası satmaz ,ama satmak istese bile altın rezervinin hepsini satamaz.Altın stokunun bir bölümü Londra Metal Borsasında takasta ve alınan bazı hazine borçları için teminat olarak gösterilmiş durumda.
    sevgili deniz....

detayli bilgi icin....cok tessekkurler ediyorum.....

yazilarimda geopolitik etkisi vardir hep....

hadise sudur....KARADENIZDE rusya yi durdurmanin tek yolu vardir....TURKIYENIN SAVASA GIRMESI....UKRAYNANIN YANINDA....batinin tum ruyasi budur.....bunu 1850 de KIRIM SAVASI ile de gerceklestirmisti....

TURKIYENIN....ekonomik olarak guclenmesini saglamak mecburiyetindeler ki....bu hayalleri gerceklessin.....

TURKIYENIN BOLGEDE.....hem rusyaya hemde israel e karsi....bir DENGE unsuru olmasi ucun....bu sarttir...

KIRIM SAVASI ONCESI....osmanliya cok yogun borc para verdiler....osmanli bu paralarla...DOLMABAHCE...BEYLERBEYI...gibi saraylari insa etti....

turkiyede olan altin....merkez bankasinda olandan 5 kat fazladir....TURKIYE ZENGIN ULKEDIR....BU ZENGINLIK KAYIT DISINDADIR....BUNUN SEBEBI ALTINDIR....turkiye altinla ilgili biseyler yapmak mecburiyetindedir....onumuzdeki aylarda bunlarin olacagini goreceksiniz....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

8. Emmi biz güçleneceksek borsa da çoşma mı

Sayfa 27/30 İlkİlk ... 172526272829 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •