Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
12,82 28.2% 3,48 Mn 9,15 / 13,00
62,70 10% 300,44 Mn 56,50 / 62,70
3,63 10% 290,20 Mn 3,23 / 3,63
91,85 10% 79,17 Mn 84,45 / 91,85
7,82 9.99% 466,67 Mn 7,20 / 7,82
40,04 -9.98% 28,63 Mn 40,04 / 44,00
249,80 -9.98% 36,53 Mn 249,80 / 249,80
29,70 -9.95% 5,13 Mn 29,70 / 31,74
27,24 -7.35% 264,79 Mn 27,24 / 29,66
9,05 -6.22% 1,09 Mr 9,05 / 10,16
298,00 1.27% 14,14 Mr 297,50 / 307,75
81,00 3.58% 12,47 Mr 75,25 / 81,15
253,75 -1.74% 11,27 Mr 251,50 / 257,75
68,25 3.41% 8,15 Mr 67,60 / 69,00
13,03 3.17% 7,39 Mr 12,92 / 13,31
16,93 0.89% 392,15 Mn 16,79 / 17,18
320,25 0% 5,71 Mr 317,75 / 327,50
197,30 1.18% 5,02 Mr 197,20 / 201,70
689,00 0.88% 3,04 Mr 688,50 / 700,00
89,00 0.68% 400,61 Mn 88,70 / 90,25
110,20 1.47% 265,27 Mn 108,80 / 111,40
320,25 0% 5,71 Mr 317,75 / 327,50
28,10 2.48% 206,05 Mn 27,62 / 28,18
11,09 2.4% 283,83 Mn 10,83 / 11,19
78,50 1.82% 1,53 Mr 77,60 / 81,45

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 146/170 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156 ... SonSon
Arama sonucu : 1356 madde; 1,161 - 1,168 arasý.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altý faiz oranlarý) - X

1.  Alýntý Originally Posted by virtue Yazýyý Oku
    Akbank-vakýf HSBC vs faiz kampanyasý olan var mý?

32 güne en çok ne aldýnýz?
    Hsbc modern hesap var kampanya

N kolay limit 2.000.000 olmus eskiden 1 milyondu. Ne zamandir boyle bilen var mi?

2.  Alýntý Originally Posted by syvotali Yazýyý Oku

N kolay limit 2.000.000 olmus eskiden 1 milyondu. Ne zamandir boyle bilen var mi?
    Oldu bi 6-7 ay

3.  Alýntý Originally Posted by syvotali Yazýyý Oku

Aðustos ayý içinde limiti 2 milyon yaptýlar.

4. Tera portföy için bazý þeyler söyleniyor. TP2 satsak mý acaba? Eðer fona el konursa,para fonda bloke filan kalýr mý ki?

Daha önce buna benzer bir olay oldu mu?Bilgisi olan var mý?

5. TP2 bende yüklü vardý.
    Týrstým elden çýkardým.
    Gerçi yerine ayný kategoride ppf aldým.Hangisi ne kadar riskli(lisans iptali/tasfiye? bakýmýndan) meçhul..
    riko66 güzel bir derleme yapmýþtý.
    Aþaðýya kopyaladým.

6. riko66 riko66 þu an forumda
    Gümüþ Üye

Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    5,077
    Copilot kadeþ ,

portföy þirketinin yetkisi iptal olursa fonlarýn durumu ne olur ?

Kýsa cevap: Bir portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse, fonlar batmaz veya ortadan kalkmaz. Fonlarýn varlýklarý yatýrýmcýlarýn mülkiyetindedir ve Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK) düzenlemeleri gereði baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir ya da tasfiye süreci iþletilir.

Detaylý Açýklama

- Fon Varlýklarý Ayrýdýr

Yatýrým fonlarýnýn portföyü, portföy yönetim þirketinin kendi malvarlýðýndan tamamen ayrýdýr.

Þirketin iflasý, yetki iptali veya mali sýkýntýsý fon portföyüne doðrudan zarar vermez.

Fon varlýklarý yatýrýmcýlarýn ortak mülkiyetindedir ve Takasbank/MKK nezdinde saklanýr.

- Yetki Ýptali Durumunda Süreç

SPK devreye girer: Portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse, SPK fonlarýn yönetimini güvence altýna almak için karar alýr.

Devir: Fonlar genellikle baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir. Bu süreçte yatýrýmcýlarýn haklarý korunur.

Tasfiye: Eðer uygun bir devir mümkün deðilse, fon tasfiye edilir. Bu durumda fon portföyündeki varlýklar satýlýr ve elde edilen nakit yatýrýmcýlara paylarý oranýnda daðýtýlýr.

- Yatýrýmcý Açýsýndan Ne Olur?

Fon paylarý geçici olarak alým-satýma kapatýlabilir.

Yönetim devri veya tasfiye süreci tamamlandýðýnda yatýrýmcýlar ya yeni yönetici altýnda fonlarýna devam eder ya da nakit karþýlýðýný alýr.

Yani yatýrýmcý açýsýndan hak kaybý deðil, sadece geçici bir iþlem kýsýtý söz konusu olur.

- Mevzuat Dayanaðý

SPKnýn Portföy Yönetim Þirketleri Tebliði ve Yatýrým Fonlarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði bu süreci düzenler.

Tebliðlerde açýkça, fon portföylerinin yalnýzca yetkili portföy yönetim þirketleri tarafýndan yönetilebileceði ve yetki iptali halinde SPKnýn devre veya tasfiye kararý alacaðý belirtilir.

Özet

Fon varlýklarý þirketten baðýmsýzdýr.

Yetki iptali halinde SPK devreye girer.

Fonlar ya baþka bir þirkete devredilir ya da tasfiye edilip yatýrýmcýlara nakit ödenir.

evet yatrýmcýnýn durumu nasýl olur ,dava mý açýlýr ?

Kýsa cevap: Bir portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse yatýrýmcýlarýn fonlarý kaybolmaz; varlýklar güvence altýndadýr. Yatýrýmcýlarýn dava açmasýna gerek kalmadan SPK süreci iþletilir. Ancak yatýrýmcý, hak kaybý olduðunu düþünürse bireysel dava açma hakký da vardýr.

Yatýrýmcý Açýsýndan Durum

Fon varlýklarý korunur: Fon portföyü þirketin malvarlýðýndan ayrýdýr ve Takasbank/MKK nezdinde saklanýr. Þirketin yetkisi iptal edilse bile fon varlýklarý yatýrýmcýlara aittir.

Geçici kýsýtlar olabilir: Yetki iptali sonrasý fon paylarýnýn alým-satýmý kýsa süreliðine durdurulabilir. Bu, fonun devri veya tasfiyesi tamamlanana kadar geçici bir durumdur.

Devir veya tasfiye: SPK, fonu baþka bir portföy yönetim þirketine devreder. Eðer bu mümkün deðilse fon tasfiye edilir ve nakit yatýrýmcýlara daðýtýlýr.

Dava Açma Ýhtimali

Normal süreçte dava gerekmez: Çünkü SPK düzenlemeleri yatýrýmcý haklarýný korumak için otomatik olarak devreye girer.

Dava hangi durumda açýlýr?

Eðer yatýrýmcý, fonun yönetiminde usulsüzlük, kötü niyetli iþlem, yanlýþ bilgilendirme gibi nedenlerle zarar gördüðünü düþünürse, portföy yönetim þirketine veya sorumlu kiþilere karþý dava açabilir.

Bu tür davalar genellikle tazminat davasý niteliðindedir.

Þirketin tüzel kiþiliði sona ermiþse: Yargýtay kararlarýna göre, tasfiye edilip ticaret sicilinden silinen bir þirkete doðrudan dava açýlamaz. Bu durumda önce þirketin ihyasý (yeniden canlandýrýlmasý) için dava açýlmasý gerekir.

Özet

Yatýrýmcýlarýn fonlarý güvendedir, kaybolmaz.

SPK süreci otomatik iþler, dava açmaya gerek yoktur.

Hak kaybý veya usulsüzlük iddiasý varsa yatýrýmcý bireysel dava açabilir.

Tasfiye edilmiþ þirketlere karþý dava açmak için önce ihya davasý gerekir.

Manuel, istersen bu süreci bir senaryo tablosu ile gösterebilirim:

-Yetki iptali + devir

-Yetki iptali + tasfiye

-Yetki iptali + usulsüzlük iddiasý (dava açma)

yetki belgesi iptali sonrasý yatýrýmcý parasýný ne zaman alabilir

Kýsaca: Bir portföy yönetim þirketinin yetki belgesi iptal edilirse, yatýrýmcýlarýn parasý kaybolmaz. Fon varlýklarý güvence altýndadýr. Paranýn yatýrýmcýya ulaþma süresi, fonun baþka bir þirkete devredilmesi veya tasfiye edilmesi senaryosuna göre deðiþir: devirde genellikle birkaç hafta içinde normal iþleyiþe dönülür; tasfiyede ise satýþ ve daðýtým süreci nedeniyle birkaç ay sürebilir.

Sürecin Ýþleyiþi

- 1. Fon Varlýklarý Ayrýdýr

Fon portföyü, portföy yönetim þirketinin malvarlýðýndan tamamen ayrýdýr.

Varlýklar Takasbank ve Merkezi Kayýt Kuruluþu (MKK) nezdinde saklanýr.

Þirketin yetki iptali, fon varlýklarýný etkilemez.

- 2. SPKnýn Rolü

Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), yetki iptali sonrasý fonlarýn yönetimini güvence altýna almak için devreye girer.

Fonlar ya baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir ya da tasfiye edilir.

- 3. Devir Senaryosu

Fon, baþka bir portföy yönetim þirketine devredilirse:

Yatýrýmcýlarýn fon paylarý ayný þekilde korunur.

Alým-satým iþlemleri kýsa süreliðine durabilir, ancak genellikle birkaç hafta içinde yeniden açýlýr.

Yatýrýmcý parasýný fon payýný satarak normal prosedürle alabilir.

- 4. Tasfiye Senaryosu

Eðer uygun bir devir mümkün deðilse fon tasfiye edilir:

Fon portföyündeki varlýklar satýlýr.

Satýþtan elde edilen nakit, yatýrýmcýlara paylarý oranýnda daðýtýlýr.

Bu süreç, portföydeki varlýklarýn likiditesine baðlý olarak birkaç ay sürebilir.

Örneðin, nakit ve devlet tahvili aðýrlýklý fonlarda tasfiye hýzlý olurken, gayrimenkul veya özel sektör borçlanma araçlarý aðýrlýklý fonlarda daha uzun sürebilir.

Yatýrýmcý Açýsýndan Önemli Noktalar

Hak kaybý olmaz: Fon varlýklarý yatýrýmcýlara aittir.

Zamanlama deðiþken: Devirde birkaç hafta, tasfiyede birkaç ay sürebilir.

Dava gerekmez: Normal süreçte SPK otomatik olarak yatýrýmcý haklarýný korur. Ancak usulsüzlük veya zarar iddiasý varsa yatýrýmcý bireysel dava açabilir.

Özet Tablo

Senaryo Yatýrýmcý Parasý Ne Olur? Tahmini Süre

Devir Fon baþka þirkete geçer, paylar korunur, alým-satým yeniden açýlýr Genelde 2-6 hafta

Tasfiye Varlýklar satýlýr, nakit yatýrýmcýlara daðýtýlýr Genelde 2-6 ay (varlýk türüne göre deðiþir)

Riko, istersen bu süreci senaryo bazlý nakit akýþý modeli ile gösterebilirim: örneðin portföy %70 devlet tahvili, %30 özel sektör tahvili ise tasfiye süresi ve yatýrýmcýya nakit dönüþü nasýl farklýlaþýr. Bunu tabloya dökelim mi?

evet

Harika, o zaman senin istediðin gibi senaryo bazlý nakit akýþý tablosu çýkaralým. Böylece yatýrýmcý açýsýndan yetki iptali sonrasý paranýn ne zaman ve nasýl ulaþabileceðini daha net görebiliriz.

Senaryo Bazlý Yatýrýmcý Nakit Akýþý

Senaryo Süreç Yatýrýmcýya Etkisi Tahmini Nakit Dönüþ Süresi

Yetki Ýptali + Devir SPK fonu baþka bir portföy yönetim þirketine devreder. Fon paylarý korunur, alým-satým kýsa süreliðine durabilir. 2-6 hafta içinde fon yeniden iþlem görür, yatýrýmcý parasýný normal satýþla alabilir.

Yetki Ýptali + Tasfiye (Likiditesi Yüksek Portföy) Fon varlýklarý (nakit, devlet tahvili vb.) hýzla satýlýr. Yatýrýmcýya nakit daðýtýlýr. 1-3 ay

Yetki Ýptali + Tasfiye (Likiditesi Düþük Portföy) Gayrimenkul, özel sektör tahvili gibi varlýklarýn satýþý zaman alýr. Yatýrýmcýya nakit daðýtýmý gecikir. 3-6 ay (hatta daha uzun)

Yetki Ýptali + Usulsüzlük Ýddiasý SPK süreci iþler, ancak yatýrýmcý zarar gördüðünü düþünürse dava açabilir. Dava süreci uzun olabilir, ama fon varlýklarý yine korunur. Fon tasfiye/devir süresi + dava süresi (aylar yýllar)

- Önemli Noktalar

Fon varlýklarý yatýrýmcýya aittir, kaybolmaz.

Devir senaryosu en hýzlý çözümdür; yatýrýmcý birkaç hafta içinde fonunu yeniden kullanabilir.

Tasfiye senaryosu portföyün likiditesine baðlýdýr: devlet tahvili aðýrlýklý fonlar hýzlý tasfiye olurken, gayrimenkul fonlarý aylar sürebilir.

Dava açma yatýrýmcýnýn hakkýdýr ama normal süreçte gerekmez; sadece usulsüzlük veya zarar iddiasý varsa gündeme gelir.

7. cok tesekkurler. lazýmdý bu býlgý.

8.  Alýntý Originally Posted by fanatik59 Yazýyý Oku
    riko66 riko66 þu an forumda
    Gümüþ Üye

Duhul
    Feb 2017
    Gönderi
    5,077
    Copilot kadeþ ,

portföy þirketinin yetkisi iptal olursa fonlarýn durumu ne olur ?

Kýsa cevap: Bir portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse, fonlar batmaz veya ortadan kalkmaz. Fonlarýn varlýklarý yatýrýmcýlarýn mülkiyetindedir ve Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK) düzenlemeleri gereði baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir ya da tasfiye süreci iþletilir.

Detaylý Açýklama

- Fon Varlýklarý Ayrýdýr

Yatýrým fonlarýnýn portföyü, portföy yönetim þirketinin kendi malvarlýðýndan tamamen ayrýdýr.

Þirketin iflasý, yetki iptali veya mali sýkýntýsý fon portföyüne doðrudan zarar vermez.

Fon varlýklarý yatýrýmcýlarýn ortak mülkiyetindedir ve Takasbank/MKK nezdinde saklanýr.

- Yetki Ýptali Durumunda Süreç

SPK devreye girer: Portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse, SPK fonlarýn yönetimini güvence altýna almak için karar alýr.

Devir: Fonlar genellikle baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir. Bu süreçte yatýrýmcýlarýn haklarý korunur.

Tasfiye: Eðer uygun bir devir mümkün deðilse, fon tasfiye edilir. Bu durumda fon portföyündeki varlýklar satýlýr ve elde edilen nakit yatýrýmcýlara paylarý oranýnda daðýtýlýr.

- Yatýrýmcý Açýsýndan Ne Olur?

Fon paylarý geçici olarak alým-satýma kapatýlabilir.

Yönetim devri veya tasfiye süreci tamamlandýðýnda yatýrýmcýlar ya yeni yönetici altýnda fonlarýna devam eder ya da nakit karþýlýðýný alýr.

Yani yatýrýmcý açýsýndan hak kaybý deðil, sadece geçici bir iþlem kýsýtý söz konusu olur.

- Mevzuat Dayanaðý

SPKnýn Portföy Yönetim Þirketleri Tebliði ve Yatýrým Fonlarýna Ýliþkin Esaslar Tebliði bu süreci düzenler.

Tebliðlerde açýkça, fon portföylerinin yalnýzca yetkili portföy yönetim þirketleri tarafýndan yönetilebileceði ve yetki iptali halinde SPKnýn devre veya tasfiye kararý alacaðý belirtilir.

Özet

Fon varlýklarý þirketten baðýmsýzdýr.

Yetki iptali halinde SPK devreye girer.

Fonlar ya baþka bir þirkete devredilir ya da tasfiye edilip yatýrýmcýlara nakit ödenir.

evet yatrýmcýnýn durumu nasýl olur ,dava mý açýlýr ?

Kýsa cevap: Bir portföy yönetim þirketinin yetkisi iptal edilirse yatýrýmcýlarýn fonlarý kaybolmaz; varlýklar güvence altýndadýr. Yatýrýmcýlarýn dava açmasýna gerek kalmadan SPK süreci iþletilir. Ancak yatýrýmcý, hak kaybý olduðunu düþünürse bireysel dava açma hakký da vardýr.

Yatýrýmcý Açýsýndan Durum

Fon varlýklarý korunur: Fon portföyü þirketin malvarlýðýndan ayrýdýr ve Takasbank/MKK nezdinde saklanýr. Þirketin yetkisi iptal edilse bile fon varlýklarý yatýrýmcýlara aittir.

Geçici kýsýtlar olabilir: Yetki iptali sonrasý fon paylarýnýn alým-satýmý kýsa süreliðine durdurulabilir. Bu, fonun devri veya tasfiyesi tamamlanana kadar geçici bir durumdur.

Devir veya tasfiye: SPK, fonu baþka bir portföy yönetim þirketine devreder. Eðer bu mümkün deðilse fon tasfiye edilir ve nakit yatýrýmcýlara daðýtýlýr.

Dava Açma Ýhtimali

Normal süreçte dava gerekmez: Çünkü SPK düzenlemeleri yatýrýmcý haklarýný korumak için otomatik olarak devreye girer.

Dava hangi durumda açýlýr?

Eðer yatýrýmcý, fonun yönetiminde usulsüzlük, kötü niyetli iþlem, yanlýþ bilgilendirme gibi nedenlerle zarar gördüðünü düþünürse, portföy yönetim þirketine veya sorumlu kiþilere karþý dava açabilir.

Bu tür davalar genellikle tazminat davasý niteliðindedir.

Þirketin tüzel kiþiliði sona ermiþse: Yargýtay kararlarýna göre, tasfiye edilip ticaret sicilinden silinen bir þirkete doðrudan dava açýlamaz. Bu durumda önce þirketin ihyasý (yeniden canlandýrýlmasý) için dava açýlmasý gerekir.

Özet

Yatýrýmcýlarýn fonlarý güvendedir, kaybolmaz.

SPK süreci otomatik iþler, dava açmaya gerek yoktur.

Hak kaybý veya usulsüzlük iddiasý varsa yatýrýmcý bireysel dava açabilir.

Tasfiye edilmiþ þirketlere karþý dava açmak için önce ihya davasý gerekir.

Manuel, istersen bu süreci bir senaryo tablosu ile gösterebilirim:

-Yetki iptali + devir

-Yetki iptali + tasfiye

-Yetki iptali + usulsüzlük iddiasý (dava açma)

yetki belgesi iptali sonrasý yatýrýmcý parasýný ne zaman alabilir

Kýsaca: Bir portföy yönetim þirketinin yetki belgesi iptal edilirse, yatýrýmcýlarýn parasý kaybolmaz. Fon varlýklarý güvence altýndadýr. Paranýn yatýrýmcýya ulaþma süresi, fonun baþka bir þirkete devredilmesi veya tasfiye edilmesi senaryosuna göre deðiþir: devirde genellikle birkaç hafta içinde normal iþleyiþe dönülür; tasfiyede ise satýþ ve daðýtým süreci nedeniyle birkaç ay sürebilir.

Sürecin Ýþleyiþi

- 1. Fon Varlýklarý Ayrýdýr

Fon portföyü, portföy yönetim þirketinin malvarlýðýndan tamamen ayrýdýr.

Varlýklar Takasbank ve Merkezi Kayýt Kuruluþu (MKK) nezdinde saklanýr.

Þirketin yetki iptali, fon varlýklarýný etkilemez.

- 2. SPKnýn Rolü

Sermaye Piyasasý Kurulu (SPK), yetki iptali sonrasý fonlarýn yönetimini güvence altýna almak için devreye girer.

Fonlar ya baþka bir portföy yönetim þirketine devredilir ya da tasfiye edilir.

- 3. Devir Senaryosu

Fon, baþka bir portföy yönetim þirketine devredilirse:

Yatýrýmcýlarýn fon paylarý ayný þekilde korunur.

Alým-satým iþlemleri kýsa süreliðine durabilir, ancak genellikle birkaç hafta içinde yeniden açýlýr.

Yatýrýmcý parasýný fon payýný satarak normal prosedürle alabilir.

- 4. Tasfiye Senaryosu

Eðer uygun bir devir mümkün deðilse fon tasfiye edilir:

Fon portföyündeki varlýklar satýlýr.

Satýþtan elde edilen nakit, yatýrýmcýlara paylarý oranýnda daðýtýlýr.

Bu süreç, portföydeki varlýklarýn likiditesine baðlý olarak birkaç ay sürebilir.

Örneðin, nakit ve devlet tahvili aðýrlýklý fonlarda tasfiye hýzlý olurken, gayrimenkul veya özel sektör borçlanma araçlarý aðýrlýklý fonlarda daha uzun sürebilir.

Yatýrýmcý Açýsýndan Önemli Noktalar

Hak kaybý olmaz: Fon varlýklarý yatýrýmcýlara aittir.

Zamanlama deðiþken: Devirde birkaç hafta, tasfiyede birkaç ay sürebilir.

Dava gerekmez: Normal süreçte SPK otomatik olarak yatýrýmcý haklarýný korur. Ancak usulsüzlük veya zarar iddiasý varsa yatýrýmcý bireysel dava açabilir.

Özet Tablo

Senaryo Yatýrýmcý Parasý Ne Olur? Tahmini Süre

Devir Fon baþka þirkete geçer, paylar korunur, alým-satým yeniden açýlýr Genelde 2-6 hafta

Tasfiye Varlýklar satýlýr, nakit yatýrýmcýlara daðýtýlýr Genelde 2-6 ay (varlýk türüne göre deðiþir)

Riko, istersen bu süreci senaryo bazlý nakit akýþý modeli ile gösterebilirim: örneðin portföy %70 devlet tahvili, %30 özel sektör tahvili ise tasfiye süresi ve yatýrýmcýya nakit dönüþü nasýl farklýlaþýr. Bunu tabloya dökelim mi?

evet

Harika, o zaman senin istediðin gibi senaryo bazlý nakit akýþý tablosu çýkaralým. Böylece yatýrýmcý açýsýndan yetki iptali sonrasý paranýn ne zaman ve nasýl ulaþabileceðini daha net görebiliriz.

Senaryo Bazlý Yatýrýmcý Nakit Akýþý

Senaryo Süreç Yatýrýmcýya Etkisi Tahmini Nakit Dönüþ Süresi

Yetki Ýptali + Devir SPK fonu baþka bir portföy yönetim þirketine devreder. Fon paylarý korunur, alým-satým kýsa süreliðine durabilir. 2-6 hafta içinde fon yeniden iþlem görür, yatýrýmcý parasýný normal satýþla alabilir.

Yetki Ýptali + Tasfiye (Likiditesi Yüksek Portföy) Fon varlýklarý (nakit, devlet tahvili vb.) hýzla satýlýr. Yatýrýmcýya nakit daðýtýlýr. 1-3 ay

Yetki Ýptali + Tasfiye (Likiditesi Düþük Portföy) Gayrimenkul, özel sektör tahvili gibi varlýklarýn satýþý zaman alýr. Yatýrýmcýya nakit daðýtýmý gecikir. 3-6 ay (hatta daha uzun)

Yetki Ýptali + Usulsüzlük Ýddiasý SPK süreci iþler, ancak yatýrýmcý zarar gördüðünü düþünürse dava açabilir. Dava süreci uzun olabilir, ama fon varlýklarý yine korunur. Fon tasfiye/devir süresi + dava süresi (aylar yýllar)

- Önemli Noktalar

Fon varlýklarý yatýrýmcýya aittir, kaybolmaz.

Devir senaryosu en hýzlý çözümdür; yatýrýmcý birkaç hafta içinde fonunu yeniden kullanabilir.

Tasfiye senaryosu portföyün likiditesine baðlýdýr: devlet tahvili aðýrlýklý fonlar hýzlý tasfiye olurken, gayrimenkul fonlarý aylar sürebilir.

Dava açma yatýrýmcýnýn hakkýdýr ama normal süreçte gerekmez; sadece usulsüzlük veya zarar iddiasý varsa gündeme gelir.
    bu metný nasýl sabýtlerýz.

Sayfa 146/170 ÝlkÝlk ... 4696136144145146147148156 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •