Likit fonlara yine çelme attılar,3 gündür limoni,altın fonu bastı gaza ama geri basabilir kar satışı için![]()
Likit fonlara yine çelme attılar,3 gündür limoni,altın fonu bastı gaza ama geri basabilir kar satışı için![]()
Takasbank: TEFAS’ta üye kuruluşlardan gelen talepler ve diğer organize piyasaların kapanış ve takas saatleri dikkate alınarak, TL nakit yükümlülük yerine getirme saati 15.00’ten 16.00’ya uzatıldı
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Takasbank: Halihazırda uygulanmakta olan “aynı gün valörlü işlemlere ait talimat kabul son saati” (13.30) ve alım/satım işlemlerine ilişkin “netleştirme saati”nde (14.00) bir değişikliğe gidilmedi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yatırım fonlarına dikkat...
TEFAS'ta bazı fonların ödeme gecikmeleri Türkiye sermaye piyasalarında likidite baskısını artırdı. Varlık satışları borsadaki satış dalgasını tetikledi. Bir yatırım bankasında yaşanan tutuklamalar fon çıkış işlemlerinin geçici durmasına yol açtı.
https://x.com/blackswanfinans/status...16777923604977
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Geçen hafta yaptığı satış hesabına geçmeyen varmı ? Banka dışı portföylerde olaylar devam eder mi acaba
Bazı fonların varlıkları KAP sayfalarında yazıyor. Ama bunların bazıları teminatsız. İşler kötüye giderse bu fonların teminatsız repo ve bono varlıkları yok hükmünde olabilir.
Pazardan 1kg Domates alırken bile çürük mal almamak için dakikalarca inceliyorsunuz, milyonlarınızı fonlara emanet ederken varlıklarınızın TEMİNATI var mı diye sormuyorsunuz. Bedava peynir en kolay fare kapanında bulunur.
KAP ta hepsi yazıyor. Risk alıyorsanız size kalmış. Hamama giren mutlaka terler. Çok uzun hamamda kalırsa bayılır komaya girer.
Aldığınız fonun varlıkları TEMİNATLI ise fon şirketi iflas etse bile varlığınız Takasbank saklama güvencesindedir son kuruşunuza kadar paranıza birşey olmaz.
Eğer fonun varlıkları TEMİNATSIZ ise olur da işler kötüye giderse ancak havanızı alırsınız, paranızın üstüne soğuksu içersiniz.
Fon için aaa tarihinden bbb tarihine kadar 52% faiz oran ile borsa dışı ters repo işlemi XXX ile yapılmıştır.
Mesela böyle bir duyuru gördünüz KAP ta. Bunun TEMİNATI var mı? Sorgulayın ve fonu aldığınız aracı bankacıdan kurumdan yazılı onaylı yazı isteyin. Bakalım verebilecekler mi?
Yer İmleri