BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.
Burada yazılan çizilenler eğitim çalışmasıdır yatırım tavsiyesi değildir .
İris Cibre
@iriscibre
·
2s
Enflasyonda asıl kavga gürültü seneye kopacak
@Alaattin_Aktas
Yine çok değerli bir yazı
Eurostat'a uyum kapsamında, Önümüzdeki yıl, enflasyon hesaplaması hanehalkı bütçe anketi ile değil, ulusal hesaplar dikkate alınarak hesaplanacak
Konut ve gıda ağırlıkları düşecek
Bu iki kalem sade vatandaşın en çok harcama yaptığı iki kalem. Üstadın hesapladığı gibi düşüş olduğunda, veri artık vatandaş enflasyonunu yansıtmaktan daha da uzaklaşacak ve manşet de otomatik olarak düşecek
Tüik'in bu konuda detaylı açıklama yapması gerek
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
25 Kas
https://ekonomim.com/kose-yazisi/ree...u-degil/857530
Reel sektör bir yandan "Dayanacak gücümüz kalmadı, öldük, bittik" diye yakınıyor, diğer yandan TCMB'nin anketini yanıtlarken pembemsi bir tablo çiziyor.
Hangisi doğru?
Sakın TCMB'ye yanıt verilirken, bu yanıtlar şirket bazında tabii ki açıklanmadığı halde, bir takım kaygılarla gerçek durum dile getirilmekten imtina ediliyor olmasın!
Alaattin Aktaş
@Alaattin_Aktas
·
24 Kas
https://ekonomim.com/kose-yazisi/ode...esi-var/857295
Ödemeye bakın ödemeye!
2026'nın ilk iki ayında, yalnızca ocak ve şubatta 1,2 trilyon liraya yakın iç borç ödenecek.
Hele hele ocak ayında 409 milyar liralık iç borç faiz ödemesi var ki şimdiye kadar böylesi hiç görülmedi.
Borç ödemesi ağırlıkla yeni borçla karşılandığı için borç stoku azalmak bir yana artıyor, 2026'da da böyle olacak.
20-27 kasım arası bankaların çoğunda yabancı satışta hatta kendi kurumlarından bile satış mevcut kim karşılıyor çoğunda yatırım,emeklilik ve bireysel fonlar halkbank da katar spor Kasım enflasyon rakamı 3 aralık 11 aralık faiz indirim hikayesi
Ortada havuç var dün aslında Karahan farklı birşey söylemedi yalnız piyasa vade sonu ve serbest fonlardaki mal çıkışları yüzünden burasını tutuyor bozmadan ilerliyor yalnız bankalara destek gelmiyor , 1 Aralıktan sonra 2026 yılı için bir öngörü paylaşıcam özelden görüş çok soruluyor gerçi şuanki hem küresel için hem bizim ülkemizdeki öngörü ne kadar işlerama bunu nedenleri ile paylaşıcam 2024 de 2025 için söylediğim INSIDER Trade senesi demiştim bu öngörüyü güzel çalıştırdık portföyde .
Emeğinize ve elinize sağlık Sn.Sindoma53.
Yer İmleri