ne yıllardı...
Kömür yükselir biz telaş etmezdik. hatta daha da yükselsin diyenlerimiz de vardı... Kömür yükselir, doğalgaz yükselir, petrol de yükselir miydi unuttum ama...
CENAL daha önce sabit fiyat anlaşmaları yapıyordu. o yıl da yapmıştı bir önceki yıl ekim aylarında falan. Biz de şüphelenmiştik bunlar acaba ne kadar üstten bağladılar, gene bu işte bir problem çıkar mı diye... ertesi yıl fiyat o halde ya... elektrik fiyatları yükselir ama CENALin kömür fiyatları fixtir... işte o yıl sonunda Yunus- Alpaslan faciası çıkmasaydı muhtemelen fiyatlar 200 olabilirdi.
ertesi yıl bu para bir defalık deyip çamura yattı piyasa... o zamanlar da şimdiki müptezelin ekürileri hissenette vardı. ertesi yıl o fiyatlar yani fix fiyatlar yerine hibrit diyatlar geçerli idi. kar rakamı daha da çok olacaktı ki paaat enflasyon muhasebesi...
şimdi öyle bir dönem daha gelecek diye bekleşip duruyoruz benden de analist olmazmış... yalnız bir anekdot dün sanayide lastik değiştirirken o yıl aldığım ev ve bahçeyi sorup esnaf ne para varmış sende abi dediler. ben de o zamanlar vardı şimdi mümkün mü deyip geçtim...![]()
![]()
![]()

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri