Bir günün,haftanın ve ayın sonuna geldik. Saçma sapan günler geçiyor gerçekten piyasa dinamiklerinden tamamen uzaklaşmış bir kağıt oldu. Şimdi dışardan bakan biri şunu söyler günlükte sıfıra yakın kapatmış bir kağıt olay nedir dese dışı seni içi beni yakar diyebilirim. Yani daha kötü bir kapanış yapabilirdik diye düşünüyordum ama sonuçta kapanış rakamı keyifsiz. Philip Capital herhalde son 1 yılda günlükte 500 bin lota yakın bir alımla en yüksek alımı yaptı. Buna yakın bir alım hatırlamıyorum. Bu alım yeni sıkıntı mı onu ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Her geldiği düşükte alanı cezalandıracaksa piyasa yapıcı işimiz var demektir.
Trade amaçlı alanların hepsi çıktı mı takaslardan bakarak anlayabiliriz çünkü hepsi aldığı kurumdan satmadı. Bunu da önümüzdeki hafta anlarız. Satranç tahtası gibi devam ederse anlayacağız ki daha bitirmemişler.
Sonuç olarak magazini bir kenara bırakırsak makroda Aralık ayında değerleme ve proje haberlerine odaklanacağız. Somut gelişmeler oldukça değerini bulur. Ne diyor Peter Lynch
“Bir şirketin operasyonlarının başarısı ile hisse senedi fiyatının bir kaç ay veya bir kaç yıl içindeki fiyatı arasında genellikle hiç bir korelasyon yoktur. Uzun vadede ise %100 korelasyon vardır.Bu eşitsizlik para kazanmanın anahtarıdır.Sabırlı olmakta fayda var.”
Yer İmleri