filistin - osmanlı - arablar - ne bileyim o konular tam bir bilmece... o konuları her ülke kendisine göre tarih kitabı yazmış. neresinden tutanız elinizde kalır.
benim size dair bir umudum vardı.. ancak o kişi sandığınız gibi biri olmayabilir. siz doğru neyse onu alkışlayın tavsiyem. dinine inancına bakmadan. sizi yarı yolda koymaz.
neyse gerçekleri zamanla öğrenirsiniz..
![]()
Geçenlerde MOĞOL yapımı CENGİZ HAN filmi seyrettim.Cengiz han,dostlarına saygılı ve şefkat dolu bir lider.Pompiş bir kraldı.
Oysaki dünya nufusunun %10 nu katleden(40 milyon),barbar,cani bir katil olduğunu 2-3 tarih kitabı okuyan görür.
Demem o ki bence tarih; asla KENDİ ULUSLARIN YAZDIĞI TARİH değildir.Tarih ,uluslararası,değişik milletlerden tarihçilerin üzerinde MUTABIK kaldığı tarihtir.
Bu çok basit bir mantıktır.BELÇİKA,KONGO HAVZASINDA 1 milyon çocuğun elini kestiğini söylemez.Oraya dayanışma ordusu gönderdim der.
ben yazdığına baktım zamanla belki farklı şeyler görürüm... kimseye karşı bir önyargım yok yeter ki yazdıkları saygı çerçevesinde olsun.
1991 yılında yemenli bir şahıs Osmanlı bizi sömürdü demişti.. neyinizi sömürdü hurmanızı mı yedik diye güldüğümüzde şaşırdı. petrolümüzü sömürdünüz deyince petrol çıkınca bize dirseğinizi çevirmediniz mi? hatta bizden alınanlar size geldi yıllarca beslendiniz dediğimizde düşündü düşündü ama bize böyle öğretmediler demişti...
tarihe çok kafaya takma.. aslında bana göre tarih sıfırlanmalı.
hala ırk ayrımları... imparatorluktan kalma şeyler.. vs.
eski dünya kalmadı artık.. karınca sürüsü gibi çoğaldı insanlarl dünyada.
kim takar bunları... bu devirde.
necisin kimlerdensin sorusu kalmadı artık...
Yer İmleri