Artan

35,22 9.99 18:10
52,75 9.99 18:10
9,81 9.98 18:10
13,44 9.98 18:10
451,75 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

14,80 -9.98 18:10
356,50 -9.97 18:10
100,40 -9.96 18:10
6,15 -9.96 18:10
57,95 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

10.874.570.551,80 18:10
10.151.848.618,00 18:10
8.690.991.652,40 18:10
8.490.855.663,25 18:10
7.109.393.382,54 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 876/876 İlkİlk ... 376776826866874875876
Arama sonucu : 7007 madde; 7,001 - 7,007 arası.

Konu: Viop LXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by GİZEM-TRADER Yazıyı Oku
    HAYIR ACM ,ona program yapalım dedi diamond kabul etmedi.DİAMOND, saçları uzatmakla filozofçuluk oynadığını sanıyor.Dedikleri 19. yy hristiyan oryantalistlerin islam hakkındaki düşüncelerinden başka bir şey değil.Lise mezunu ve herhangi bir konuda derinliği yok.

ACM,gerçekten yazdığı kitaplar üniversite öğrencilerini çok etkiliyor.MUHAKEMeSİ ÇOK GÜZEL.

ben 2 sinide dinledim ve kendim karar verdim.

ALTAY CEM MERİCİN bizzat yazdığı 7-8 tane kitabı var.Hepside ispat ile ilgili,düşünce kitapları.

Diamond,kitabı varmı,raslamadım ama zaten sadece bilinen şeyleri magazinsel olarak söylüyor..adamda derinlik yok.
    Çok güldüm ya

Diamond üniversite okuyordu bıraktı hatta onunla ilgili videosu vardı onun okuduğu okulda profesör okula gelmez tembel dersleri zayıftı diye adama program yaptırdılar adam yurt dışına kaçtıktan sonra arkasından çoktan tutan oldu dindar fenomen birini rezil etti 3 dindar silahşör reddiye yaptı oda hodri meydan dedi siz üçünüz ben tek yayın yapalım dedi kaçtılar sözde müslüman takipçileri bile diamonda üye oldu sonrasında şeriatçı birini madara ettikten sonra patlak verdi din elden gidiyor diye yakalama kararı çıktı oda kaçtı mecburen 2 tane kitabı var oku Kuran'a çok güzel cevap veriyor hemde sizlerin sahih dediğiniz adamlardan örneklerle tam bir rezillik magazinsel derken adamı tanımadığın belli kanalını bile kapattılar sözde yüzde sekseniniz rezil olmasın diye

Kısacası Türkiye'den rakip bulamadı kendisine milyonlarca takipçisi olan dindarlarınız kaçtıktan sonra herkes külhanbeyi oldu gelsin çıksın karşıma
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

2. Bu kadar muhabbet yeter
    Videolarını izlersen zaten sorularına cevap bulursun
    Önyargılı olma ben zamanında namaz bile kıldım
    Ha pislikler elbette beni soğuttu ama asıl cevabı bulduktan sonra bu kadar pislik normalmiş
    Bir şekilde menfaat olacak
    Nede olsa namazını cehennemde yanmamak için kılıyorsun korktuğun için yani
    Sevdiğin için değil sevseydin ömer gibi yunus gibi yaşardın
    Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Geride sayın @indregandi demişti sanırım...
    O da cümleyi yarım kurdu "blue" diye. Geçmişte daha sık kullanılırdı "blue chip" ifadesi...
    Ben Guzu değilim, hem makro hem de mikro açıdan Uluslarası siyaset vb. bileyim.
    Lakin Savunma Sanayii meselesinde Türkiye'ye "yol verilmiş" gibi görünüyor, bir nedenle.

Arkada hangi anlaşmalar var, "ne alındı, verildi..." bilemeyiz.
    Ancak bir süredir çeşitli askeri sistemler konusunda dünyada bile adından söz edilir işler çıktı.
    Biz Level 1 düzeyinde elektronik devre üretebilen ülke bile değiliz oysa...
    Burada "bir iş" var ama...
    Kısa Vade dediğin gibi bu sektöründe tekel konumunda,..ben ilk grafiğ ni paylaştığımda sonrasına bu Murad AESA radarını yazdım dı, örnek bu radarı Türkiyede yapan yok başka, bırak dünyada bir kaç ülke yapabiliyor,...takılabilcek platformlarıda tek tek saydım, bir diğer konu devlet bunu istediği fiyattan satın alır,...ucuzada alır, pahalıyada alır, mesela Aselsan yattılar pahalıya alır, yatmadılar ucuza alır, her iki durumda da Asls para yapar az çok kzanır, birde bunlar bir iki sene sonra gelşir güncellenir bu defa onlar taklır platformlara,...

e tanklarda mesela Altayda bunun A/K sistemi kullanılıyor, diğer tanklarda da Asels modernizsi yapıldı, saymakla bitmez bunun gibi,..işte Roketsanla var karşılıklı beraber yürüttükleri,...Aspil var, gece görüş, telsiz say oğlu say,...

ama benim dediğim başka,...bunu bilen aselsi satmaya yanaşmayacak,

e taşıyan satarsa ne olacak, mesela bir dış şok geldi Asels bastı aşağı,...

yoksa aselsan blue chip bir hiisse bu manada bence en iyisi
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

4. yukarıdaki ilk paylaştığım,..

3 adet alım yeri işaretlemiştim,...bunlar hiç aslsanı olmamış ama nereden alırım diyenler için,...

fiyat oralara geldi diyelim bu garfik aklına gelirde alır, hepsi bu,

şu anda ilk yer olan 3 no dan yukarı döndü,...

bende bu gün tartışma olsun istedim dedim buralardan aselsan shortlanırmı?...ben kaldıraçlı olsam gömerdim dedim,..

yani silahlı sektöründe tekel olan bir güce posta koyuyorum, çok rsikli tabi,...

hepsi bu,...

5.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Geride sayın @indregandi demişti sanırım...
    O da cümleyi yarım kurdu "blue" diye. Geçmişte daha sık kullanılırdı "blue chip" ifadesi...
    Ben Guzu değilim, hem makro hem de mikro açıdan Uluslarası siyaset vb. bileyim.
    Lakin Savunma Sanayii meselesinde Türkiye'ye "yol verilmiş" gibi görünüyor, bir nedenle.

Arkada hangi anlaşmalar var, "ne alındı, verildi..." bilemeyiz.
    Ancak bir süredir çeşitli askeri sistemler konusunda dünyada bile adından söz edilir işler çıktı.
    Biz Level 1 düzeyinde elektronik devre üretebilen ülke bile değiliz oysa...
    Burada "bir iş" var ama...
    iş şu,....

dünyada silah sitemleri değişiyor,...

konvasiyonel silahlar demode olacak, bunların yerini

rail gun(elktro manyetik top) ve laser teknolojileri alacak,..

konvansiyonel silahlar karbon devrinin,...karbon petro dolar üretti konvansiyonelde bunu korudu,..bu halen devam ediyor,..

çünkü üretilen petro doların bu defa yakılması lazım, yani dolar gömülecek yer arıyor, ...bunun başında da silah sanayii geliyor,...

bu şu demek karbon bitecek dolar bitecek, bu doları sistmden çekenler bunu başka bir şeye dönüştürecek(kripto olabilir belki, belki yeni bir para sistemi) bunun içinde savaş çatışma gırla gitmesi gerekiyor,

altında hem çatışma ortamından besleniyor hemde yeni için hazırlık yapıyor,...yani hangi ülkenin kaç kilo altını var,

şu olmaz ilk etapta x lab ın kurduğu coini kabul et,...ülkeler mutlaka bir araya gelir ve masaya bir varlık koyarlar bu muhtemelen yine altın olur,..

şu anki silah sistemlerinin alayı ötük sistemler yani, yarın bu gün geçerlilikleri kalmayacak,...adam öldürüyormu evet öldürüyor şu an için böyle ama yarın öldürebilecekmi o muamma,..

parayı füzeye yatırdınmı evet, bir füze şu kadar milyon usd,..füze yatıyormu anbarda veya launcherde evet, ama buna verdiğin usd yatmayacak o çoktan el değiştirdi,...

füze nasıl demode olacak, füzede hız ölçü bu,...bir yerden sonra hızda yetersiz kalacak,....ne yaptın en hızlısına yatırdın, ne oldu oda demode oldu,..ne geldi laser, döndü vurdu döndü vurdu, 306 derece,...cephane sorunu yok, cephaneye maliyet sorunu yok, kaynak çok ucuz ve sınırsız,..
    tabi bunlar hep 10 senler 20 seneler,...

mesala bir savaş gemisi H/S karşı koyamaz kardeşim bitik artık,..tank bitik artık,...füzede düşük mach lar bitik havada avlarlar, işte Rus_Ukrayna savaşında savaş uçakları çok sınırlı uçabildi,...hava alanında hangarında avlananlar oldu, ya ne en az stealth olacak,...füze çok hızlı, uçak stealth olacak ve hepsi mnezilde uzaktan atacak ve vuracak yani AESA radarlı,..yoksa yok,

yoksa ötüktesin,..

avlarlar adamı,

ha sen ne yapıyorsun şu an için geçerli olanı,..şu ana şu anda kısmende olsa cevap veebilecek düzeydesin, 20 yıl önce cıscıbıldın,..

f-16 la hava savunma mı olur yaw, yıllarca Nato bu konsepte tuttu Tr yi,..utanmadan s-400 kötüleniyor şu an halen,..

ayıp yaw,..Nato hiç bir şey vermedi ben korurum dedi, sonuç cıscıbıl,..

bakın hava kuvvetlerini zayıflattılar geride kaldık,..

ha şimdi en azından

kendin üretiyorsun, ucuza üretebiliyorsun, sayısız cephane stok yapabiliyorsun, teknoloıjik argen başladı gelişmeye dönüksün, mesla hem laserde hem railgunda 3, 5 ülke arasında tr, ama bu sistemler tüm dünyada ve bizde henüz emekleme aşamasında,..

buaradn AKP ye övünç çıkmasın, CHP olasydı bu yine olurdu,..

çünkü petro dolar yakılıyor kardeşim,..herkes kurmuş bir soba dolarla ateşi besliyorlar
    Son düzenleme : indregandi; Bugün saat: 00:15.

6.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    iş şu,....

dünyada silah sitemleri değişiyor,...

konvasiyonel silahlar demode olacak, bunların yerini

rail gun(elktro manyetik top) ve laser teknolojileri alacak,..

konvansiyonel silahlar karbon devrinin,...karbon petro dolar üretti konvansiyonelde bunu korudu,..bu halen devam ediyor,..

çünkü petro doların yakılması lazım, yani dolar gömülecek yer arıyor, ...bunun başında da silah sanayii geliyor,...

bu şu demek karbon bitecek dolar bitecek, bu doları sistmden çekenler bunu başka bir şeye dönüştürecek(kripto olabilir belki, belki yeni bir para sistemi) bunun içinde savaş çatışma gırla gitmesi gerekiyor,

altında hem çatışma ortamından besleniyor hemde yeni için hazırlık yapıyor,...yani hangi ülkenin kaç kilo altını var,

şu olmaz ilk etapta x lab ın kurduğu coini kabul et,...ülkeler mutlaka bir araya gelir ve masaya bir varlık koyarlar bu muhtemelen yine altın olur,..

şu anki silah sistemlerinin alayı ötük sistemler yani, yarın bu gün geçerlilikleri kalmayacak,...
    Geride yazmıştım...

"Biz Level 1 düzeyinde elektronik devre üretebilen ülke bile değiliz oysa...
    Burada 'bir iş' var ama..."

Biz yazılım üretebilen bir ülke de değiliz...
    Sensör de üretemiyoruz, hatta transistör bile... Maalesef.

TOGG da dahil, ürettiğimiz her yazılım içeren araç, başka bir üreticinin platformu üzerinde çalışıyor. Yine maalesef.
    Ki savunma sanayii tamamen yazılım artık.

Özgün bir platforma, işletim sistemine(core-çekirdek) ihtiyacımız var.
    İsrail'in patlattığı telsiz ve çağrı cihazları daha dünkü olay.
    Çin geçen Starlink'in tüm uydularına erişimi kapattı örneğin test ettiği bölgede.
    Neyse... Zaten biz toplum olarak
    -"Ramazan'da sakız orucu bozar mı?"
    -"Namaz kılarken öndekinin götüne bakmak mekruh mu?"
    meselesini çözemedik henüz.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

7.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Geride yazmıştım...

"Biz Level 1 düzeyinde elektronik devre üretebilen ülke bile değiliz oysa...
    Burada 'bir iş' var ama..."

Biz yazılım üretebilen bir ülke de değiliz...
    Sensör de üretemiyoruz, hatta transistör bile... Maalesef.

TOGG da dahil, ürettiğimiz her yazılım içeren araç, başka bir üreticinin platformu üzerinde çalışıyor. Yine maalesef.
    Ki savunma sanayii tamamen yazılım artık.

Özgün bir platforma, işletim sistemine(core-çekirdek) ihtiyacımız var.
    İsrail'in patlattığı telsiz ve çağrı cihazları daha dünkü olay.
    Çin geçen Starlink'in tüm uydularına erişimi kapattı örneğin test ettiği bölgede.
    Neyse... Zaten biz toplum olarak
    -"Ramazan'da sakız orucu bozar mı?"
    -"Namaz kılarken öndekinin götüne bakmak mekruh mu?"
    meselesini çözemedik henüz.
    aynen üj bej dolarda biz yakacağız, ha arabanın egzosundan sallamışşsın, ha silaha yatırmışşsın,..ama savunma sanayii deyince herkesin boynu kıldan ince,

buradan aselsana geri dönersek işte oyüzden blue chip,..

ama bu aşğı basılmaz demek değil,...borsa bu,...

Sayfa 876/876 İlkİlk ... 376776826866874875876

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •