Artan

34,54 10 18:10
382,25 10 18:10
57,80 9.99 18:10
155,30 9.99 18:10
13,89 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

38,72 -10 18:10
51,75 -10 18:10
143,40 -9.98 18:10
215,80 -9.97 18:10
11,92 -9.01 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

4.764.916.214,14 18:10
4.530.724.894,13 18:10
4.347.311.377,12 18:10
3.617.978.153,58 18:10
3.534.445.408,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 597/597 İlkİlk ... 97497547587595596597
Arama sonucu : 4776 madde; 4,769 - 4,776 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

1. Ne zaman baba ne zaman ? mezara girince mi ?

-Başarılı bir yatırım sabır, disiplin ve zaman gerektirir. Ne kadar yetenekli olduğunuz ya da ne kadar efor harcadığınızın bir önemi yok. Bazı şeyler sadece zaman gerektirir. 9 farklı kadını hamile bırakarak 1 ayda bebek sahibi olamazsınız. WARREN BUFFET

2. Hadi sıkıkysa şimdi bilançoyu negatif yorumlayın agalar.EM kalkınca gerçekler ortaya dökülecek.Hayırlı olsun.

3. Alarko Tarım notları derlemeye çalıştım, cogunlugu hisse.net'den olmak üzere, eksik/fazla varsa düzeltebilirmisiniz
    hürmetle
    Alarko Tarım
    Sera, Gübre fabrikası, Tohum üretim, Kurutulmuş-Dondurulmuş Gıda Üretimi;Bitkisal İlaç
    1650 Dönüm 2025/ 10000 Dönüm 2028
    2025 sonu 1250 Dönüm Türkiye, 400 Dönüm Kazakistan
    hedef dönüm başına 20M $ ( iyimser 40M $ Favök) toplam 200M$
    2025 9A; -12Milyon TL Favök
    hedef; kar’ın , %30 yani , 1/ 3 Tarım
    sera’da % 40'ı ısınmadan kaynaklanıyor hazır kaynağınız Sıcak suyunuz olduğu sürece, maliyetler azalıyor !!!
    jeotermal su icindeki karbon kullanıyoruz buda %30 verim artışı demek
    donum başına 1 kişi calışıyor, 10 bin donumde 10 bin insan hedef,
    açık tarım metrekarede 5-6kg verim, hedef 55-60kg verim, 10X
    hedef; dönüm başı 50000-60000Ton ürün, 10K’de 500-600K ton
    ürün kg fiyatı şu an 1€ ama 2€.’ya kadar cıkarma hedefi var
    hedef; %32-%35 ebitda
    kötümser hedef; 600K ton* 1€ dersek = 600M € ; %30 kar marjı olsa 180M € Ebitda
    alıntı; 2025 : domates icin 3000 donumluk insan kaynagi! organizasyonunu niye bu kadar erken kurdunuz FAVOKu yiyor ?
    2025; TSKB’den 80 Mİlyon $ krdi alındı,
    alıntı;Yanilmiyorsam 115m$ gibi birseydi 5000 donum icin(5000 donumun hepsi topraksiz teknolojik sera olmayacak, bir kismi klasik seraydi sanki). O zaman Kazakistan yoktu. 10000 donum icin 200m$ Favok denebilir.
    alıntı;Daha once de yazdım, Muğlada seraci arkadaşımlar var ,bu topraksiz tarim ve jeotermal işinin ne kadar karli oldugunu,onlar yilda 2 hasat yaparken,yuksek teknoljili seralardan en az 5 veya 6 hasat yapildigini ,urunlerin cillop gibi,tertemiz ve pahali satildigini anlatiyorlar..
    alıntı; Tarim a totalde 1 milyar dolar yatirim yapilacak ,500 milyon dolari harcandi bile..

4.  Alıntı Originally Posted by fuma Yazıyı Oku
    Hadi sıkıkysa şimdi bilançoyu negatif yorumlayın agalar.EM kalkınca gerçekler ortaya dökülecek.Hayırlı olsun.
    YAPAY ZEKA YA SORDUM

Alarko Holding'e etkisi:

Alarko Holding (ALARK) gibi büyük sermayeli, borsa şirketi olduğu için geçmişte enflasyon muhasebesi uygulaması bilançolarını ve karlılık rakamlarını olumsuz etkilemişti.

Örneğin:2023'te CEO Ümit Nuri Yıldız, enflasyon muhasebesinin sonuçlara ciddi olumsuz etki yaptığını ve beklemedikleri kadar kötü olduğunu açıklamıştı.
    2024 çeyreklerinde de enflasyon düzeltmesi nedeniyle net kar/zarar rakamlarında dalgalanmalar yaşandı (bazı dönemlerde zarar açıklamalarına yol açtı).

Bu erteleme kararıyla Alarko Holding'in 2025-2027 dönemlerinde enflasyon düzeltmesi yapma zorunluluğu kalktığı için bilançoları daha "temiz" ve olumlu görünecek. Parasal pozisyon kaynaklı fiktif zarar/kayıp kalemleri olmayacak, bu da karlılık rakamlarını yukarı çekebilir ve hisse fiyatını olumlu etkileyebilir.
    Genel olarak şirketler için (özellikle yüksek özvarlıklı olanlar gibi Alarko için) bu karar pozitif bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kısaca: Evet, Alarko'yu olumlu etkiler – geçmişteki olumsuz baskı kalkıyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,324
    Aslında enflasyon muhasebesi ALARK türü şirketler için çok olumlu. ama bizde vur deyince öldürüldüğü için verilerde saçmalıklar oluşuyordu. mesela bu yıl 9 aylık bilançoda geçen yılın 9 aylığını karşılaştırarak verdiklerinde geçen yılın rakamları ile bu yılın rakamlarında fark oluşyor. çünkü mesela ciroyu, karı endeksliyorlar. öyle bir ciro olmasa da lkimse lütfedip araştırmadığı için hoop al sana dökülen bilançooluyordu. en kötüsü ben ekonomistim analistim diyen gerilerin ALARK türü holdingleri değerlendirirken sadece holdingin cirosunu ortaya koymaları yok mu...

neyse bilançolarda endekslemeyi kendimiz yapacağız. bir şekilde kendi verilerimize endekssiz halde kavuşacağız. bırakın ben endeksleyeyim veri güvenliğim olsun...

önümüzdeki gündem gene son yıllara yakışır bir gündem oldu. Acaba CENAL -MERAM karşılaştırması nasıl olacak... üste para alınacak mı? peşin mi, alınacak yoksa Cengiz taksitlerle mi ödeyecek. çayın taşı çayın kuşunu avlayacak mı yoksa başka şeyler mi gündeme girecek... muhtemelen bu yılın bilançosundan sonra ayrılma gerçekleşecektir. söz konusu olan miktar çok büyük bir miktar olduğu için acep Genel Kurul kararı gerekir mi bilmem... bildiğim şey artık bilançolar daha temiz oluşacak. hiç olmazsa bu kombine saçmalığı bitecek...
    Enflasyon muhasebesinin bir kötülüğü de yabancılara olmuştu. anlayamadıkları için vazgeçiyorlardı. şimdi bakalım flamingolar gelecek mi?

6.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    Aslında enflasyon muhasebesi ALARK türü şirketler için çok olumlu. ama bizde vur deyince öldürüldüğü için verilerde saçmalıklar oluşuyordu. mesela bu yıl 9 aylık bilançoda geçen yılın 9 aylığını karşılaştırarak verdiklerinde geçen yılın rakamları ile bu yılın rakamlarında fark oluşyor. çünkü mesela ciroyu, karı endeksliyorlar. öyle bir ciro olmasa da lkimse lütfedip araştırmadığı için hoop al sana dökülen bilançooluyordu. en kötüsü ben ekonomistim analistim diyen gerilerin ALARK türü holdingleri değerlendirirken sadece holdingin cirosunu ortaya koymaları yok mu...

neyse bilançolarda endekslemeyi kendimiz yapacağız. bir şekilde kendi verilerimize endekssiz halde kavuşacağız. bırakın ben endeksleyeyim veri güvenliğim olsun...

önümüzdeki gündem gene son yıllara yakışır bir gündem oldu. Acaba CENAL -MERAM karşılaştırması nasıl olacak... üste para alınacak mı? peşin mi, alınacak yoksa Cengiz taksitlerle mi ödeyecek. çayın taşı çayın kuşunu avlayacak mı yoksa başka şeyler mi gündeme girecek... muhtemelen bu yılın bilançosundan sonra ayrılma gerçekleşecektir. söz konusu olan miktar çok büyük bir miktar olduğu için acep Genel Kurul kararı gerekir mi bilmem... bildiğim şey artık bilançolar daha temiz oluşacak. hiç olmazsa bu kombine saçmalığı bitecek...
    Enflasyon muhasebesinin bir kötülüğü de yabancılara olmuştu. anlayamadıkları için vazgeçiyorlardı. şimdi bakalım flamingolar gelecek mi?

Sn tövbekar yanlış hatırlamıyorsam 6 aylık EM'siz bilançoda net kar rakamını 9-10 milyon civarı açıklamışlardı. 12 aylıkta net kar ne olur?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,324
     Alıntı Originally Posted by zeynelce Yazıyı Oku
    Sn tövbekar yanlış hatırlamıyorsam 6 aylık EM'siz bilançoda net kar rakamını 9-10 milyon civarı açıklamışlardı. 12 aylıkta net kar ne olur?
    sn zeynelce
    inanın bilmiyorum. galiba kar hesaplamayı bıraktım ( benim için şu sıralar önemli olan yatırımın niteliği idi ve ne olursa olsun bu EM içinden çıkamadım). bildiğim tek şey var bu bilançoda değişim olacağı için ince elenip sık dokunacaktır. CEO da çok iddialıydı hatırlarsanız...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,324
    akşam kapanışa 450 000 lot basmak hem de 1 lira aşağıya, ne menem bir şey. acaba birilerinin gümüş yatırımı mı patladı?

Sayfa 597/597 İlkİlk ... 97497547587595596597

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •