sn fuma,
herkesin bir yatırım tarzı var. Sn druars ya da uğur bey benim yapamadığımı yapmış ve evini satıp ALARK almış bir yatırımcı ve alanında kimseye muhtaç olmayacak bir mesleğe sahiptir. Ben,m ,ç,n meslek önemlidir. bizler geçmişin karanlıklarında Mülkiye okuyacağız üstelik de köylü bölümünü tercih edecek kadar cahil olduğumuz için sonradan kimseyi küçümsemem ama Açık öğretim mezunlarının bile kendilerini kıyasladığı insanlar olarak geçerli mesleği olanlara saygı duymayı öğrendik. elbette kıyas kabul etmemiştik ama kanun önünde eşittik. 657 de yüksek okul mezunu olmak şartı vardı örgün eğitim değil... keşke adam gibi bir okul okusaydım dediğim çok olmuştur ( bizim dönemimizde o okula girdiğimiz puan gerçekten ülkenin her tarafında her mesleğe girme puanı idi ( sayısal sözel ayrımı da yoktu)
neyse geyiği bırakalım. Herkes bir şekilde yatırım yapıyor. benim yatırımım uzun vadeli ama kısacık ( 35 yıl kısadır bence) borsa hayatımda gördüğüm bir şey var. trader iseniz çok şeyi bilmek gerek ve şansınızın da yaver gitmesi gerek. bir de kar alıp ayrılmayı bilmek gerek... temel analizde ise bir hisse alırsınız. şansınız var ise kısa sürede, yoksa bir süre sonra hisse elbet ederini bulacaktır. bulduğunda gene bir kısmını başka alana taşımanız gerekiyor. yani ALARK 5 dolar olduğunda bir miktarını çıkarmış olmalıydınız. şimdi 10 dolar olduğunda, 15 dolar olduğunda yapmanız gerektiği gibi.
ALARK benim için nakit kazanan ve nakiti çok iyi yöneten bir şirket. temel olarak iyi bir fiyattan aldıysanız hayatınızı değiştirebilir. ama trader iseniz bir sebep için alırsınız ve gerçekleşmesine göre satar çıkarsınız. H. kahraman bir ara sattığı için pişmanlığını dile getirmişti. 2022 ve 2023 de kazandıkları parayı çok iyi kullandılar. bir çok enerji şirketi önümüzdeki dönemde yaptıkları süper ??? yatırımları nedeniyle çok zorlanacaklardır. eğer tutarsa ALARK krizlerde bile sarsılamayan bir yapıya kavuşacak.ama trader olarak bu yapıyı bilseniz de yakalayamazsınız. Belki Haydar Acun farklı bir fon yöneticisi olarak sayılabilir.
teknik analiz benim alanım değil belki zamanlama açısından çok önemli olabilir ama temelle birlikte olmazsa çok can yakacağı kesin

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri