izmirde
her orta hallide
ev + yazlık standart gibidir.
istanbul/ankara değil bura.
dertleri emlak piyasasını göçertmekse..
göçer bu azimle![]()
Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
izmirde
her orta hallide
ev + yazlık standart gibidir.
istanbul/ankara değil bura.
dertleri emlak piyasasını göçertmekse..
göçer bu azimle![]()
Eve emlak vergisi çok saçma.
Ev benimse ve evime elektrik, su, çevre temizlik v.s. hizmet geliyorsa parasını veriyoz. Vergisi dahil. Yok ev kira ise mal sahibi kazancından vergisinide veriyor. E emlak vergisi ne. Gaz vw toz bulutu. Sizin evin değeri 10 milyon. Ver 10.000 TL. Satmadıktan sonra milyar olsa ne...
Hedefin yok ise yardım edecek rüzgarı bulamazsın.
o yazi dogru ama atladigi bir nokta var
emekliysen baska bir gayrimenkulun yoksa ve 200 metrekare evde Urlada yasiyorsan bes kurus emlak vergisi vermezsin
diyelimki bir suru gayrimenkulun var kira falan topluyorsun kolayi var
git bu Urladaki evi hanimin uzerine yap hanimda emekliyse oldu bitti hem gayrimenkulden kiralari toplarsin yada toplama deger kazansin bir de evde emlak vergisi olmadan oturursun
yanlisim varsa birisi duzeltsin
şıu listeleri nete koysalar harilka olur
ama işte..![]()
O sizin dediğiniz sıfır ev falan değil daha yapılacak 2-3 yıl sonra sıfır ev olacak tabi o arada müteahhit batmazsa. Benim dediğim Dap tarafından yapılmış millete yüksek fiyatlardan kakalanmış 4 yıllık evler. Hayale 800 bin vereceğine bari bitmiş bir eve para ver derler adama.
15 20 30 50 100 tane ev almak yatırım değildir. Böyle yapanlar hem vatandaşın ev sahibi olmasına piyasayı şişirerek engel oluyorlar hem de milyonlarca serveti toprağa gömüp ülkeye kazandırmamış oluyorlar. Bankaya faize koysunlar milyon kere daha iyidir. Bunun önüne geçecek düzenlemeleri destekliyorum, ama gider gene kazığı dişinden tırnağından artırıp 1 2 ev alan garibana saplarlar üzülürüz o ayrı.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri