Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Devlet emlak vergilerini şu anda dar ve orta gelirli kiracılar zarar görmesin diye yükseltmiyor. Ancak konut talebi stabil hale geldikçe ve TOKI kanalıyla dar ve orta gelirli için ev arzı sistematik bir biçimde rayına oturtulduğunda, gelir vergisi kademelerinde olduğu gibi evlerin tapu değeri üzerinden vergiler ciddi şekilde artacaktır. Ayrıca birden fazla evi olanlara da ek vergiler getirilecektir. Bu durumla ilgili cılız işaretler var , 2019 ve sonrası emlak vergisinde daha keskin artışlar bekliyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Hatırlayan vardır bu evi 2014 den beri paylaşırım ilanını, beğendiğim için o tarihten beri de satılamamıştı
Bu kez sahibi koymuş 850 civarları istenirdi hep
ilk defa 715K$ ya düştü fiyatı.
KELEPİR SELÇUKLU KONAKLARINDA SAHİBİNDEN SATILIK 4+1 LÜX DUBLEX
İlan No: 458149868
http://www.sahibinden.com/ilan/emlak...58149868/detay
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
emlek vergisinin temelinde yatan neden nedir ki
yani avruapada ve amerikada olması bu verginin mantıklı oldugunu gösterir mi ki
benim mantıgıma göre vergi sadece kazanç getiren bir aktiviteden alınmalı
vatandaş evi almış alırken bir vergi ödemiş kiraya vermiş o kiradan da vergini almışssın eee sen daha neden her sene vergi almaya devam ediyorsun ki ölene kadar
vergilerde mantık arama derseniz yapcak pek bişi kalmıyor tabi
Emlak vergisi para piyasasındaki zorunlu karşılıklar gibidir, çok fazla düşürürseniz balon oluşur, emlak varlığının spekülasyon amaçlı kullanımı kaynakların ranta akmasını sağlar. Rant büyümeyi sağlıyormuş gibi gözükse de aslında önemli olan gelişmeyi sağlamaktır. Bu şekilde gelişme sağlanamaz.
Gelişmiş tüm ülkelerde barınma hakkı temel bir hak olarak görülür ve bu enstruman üzerinden balon oluşmasının önüne geçilmek istenir. Amerika bu konuda çok kısa bir süre taviz vermiştir, bunun bedelini de çok ağır ödemiştir.
Ülkedeki sermayenin verimli yatırımlara kaydırılması ve katma değerli üretimin teşvik edilmesi için regüle edilmiş bir gayrimenkul piyasası esastır.
Varlık vergisine ben de karşıyım , ancak gayrimenkul konusunda yukarıda belirttiğim nedenlerden dolayı çeşitli regülasyonların uygulanmaya başlanmasının gerekli olduğunu düşünüyorum.
Kaynaklarımız zaten çok kıt, bu konu ülkemiz için özellikle önem taşıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hımmm.. demek aynı zamanda asker kaçağısın, milli birlik ve beraberliğe en çok muhtaç olduğumuz şu günlerde vatan borcundan kaçtığın gibi, bir de bunu legalize etmek için master yapıyor gibi görüntü veriyorsun.. devamsızlık yaptığın bu yüksek lisans kontenjanını boşu boşuna işgal ederek- hem eğitimde fırsat eşitsizliği yaratıyor hem de milli servete zarar veriyorsun.. dosyan iyice kabardı
ben de 6 sene kaçmıştım askerlikten, ilk bir kaç sene yüksek lisans filan idare ettim, ama sonra uğraşamadım kayıtla falan, polis defalarca yakaladı beni- ama polis çok hoşgörülüydü her seferinde, hiç işlem uygulamadı (yapması gereken işlem beni doğruca askerlik şubesine teslim etmekti, onlar da anında kışlaya gönderecekti).. sonra baktım bedelli çıkacağı yok, babamların baskısından da bunaldığım için gittim teslim oldum askeriyeye.. 3 ay sonra bedelli çıktı![]()
Yer İmleri