Sayfa 976/1024 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 7,801 - 7,808 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Ve unutmayalım ki 2013 yilı herşeyi ile 2017 den daha parlak yıl idi...

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Ve unutmayalım ki 2013 yilı herşeyi ile 2017 den daha parlak yıl idi...

SM-E500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    2013 mayıs TR nin işinin bittiği tarihtir,önemlidir. Haziran 2013 te ben 1,86 dan %90 dolara geçmiştim.eğer hiç hareket etmeyip dursaydım şimdi paramın değerini korumuştum, ne yazık ki eski uyuz TL ci alışkanlıklarım tuttuğu için 25 mart 2014 aldatmacasında bozmuştum. neyse artık aynı tuzaklara düşmüyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    BES yerine 3-5 sene icinde 100.000 ISYAT biriktirsin, omur boyu 1.250 TL. maasi kendi yaratsin.

Yillar once bir arkadas vardi, CIMSA'da 8.senem diye yazardi, maaliyeti sifira inmisti.

Yine FROTO'da bizim Halil BUHUR Hoca'nin maaliyeti sifira inmek uzere.

Matematik problemlerde cozum tekdir.

Simdi enflasyon ne olacak diyenler cikacaktir mutlaka.

Cimento Fabrikasi gibi, otomobil fabrikasi gibi yatirimlar enflasyondan etkilenmez pek, konutlar gibi.
    Ben de 2-3 sene evvel 100K adet HEKTS biriktiren ikinci bir emekli maasini garantiler diye yazmistim.

HEKTS o zamanlar 2.50 idi ve 2015 de 24 krs temettu vermisti.

HEKTS bugun 5.70 TL ve bu sene 38 krs temettu veriyor.

Iki senede % 58 lik bir temettu artisi!

Benim emekli maasim temmuz zammindan sonra daha yeni 1500 TL oldu.

Bu sene itibari ile 50K Hekts'i olan bir emekli maasini saglar, yasi masi da beklemesine gerek yoktur.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben de 2-3 sene evvel 100K adet HEKTS biriktiren ikinci bir emekli maasini garantiler diye yazmistim.

HEKTS o zamanlar 2.50 idi ve 2015 de 24 krs temettu vermisti.

HEKTS bugun 5.70 TL ve bu sene 38 krs temettu veriyor.

Iki senede % 58 lik bir temettu artisi!

Benim emekli maasim temmuz zammindan sonra daha yeni 1500 TL oldu.

Bu sene itibari ile 50K Hekts'i olan bir emekli maasini saglar, yasi masi da beklemesine gerek yoktur.

Syg,
    evet dudu bey bizleri bazı zamanlarda epey uyardı.
    aksini söylemek nankörlük olur.
    yaşanmış bir olaydır.
    şimdi borsanın aksine ne ucuz kaldıysa onu bulun diyor.
    dudu beyi kırmamak lazım.
    dikkat edin borsaya dalın demiyor.
    syglr.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

5. dudu beyin bir lafı vardı: reis halleder.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Sayın Sugosu; 1990 larda ABD Irak körfez savaşına girdi. Türkiye tarafsızım dedi. Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...

1991 de savaş bitti. Irak Kuveyt ten çıktı barış geldi. Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD arttı...Hemde devalüasyon ile...

2.Körfez savaşı çıktı.Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
    2.Körfez savaşı çıktı.Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
    ABD de Clinton Seks skandalı patladı Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
    ABD de 2008 mortgage krizi patladı bist %50 lere varan değerler ile düştü; Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...

Yani; ABD'de ne olursa olsun, ister savaşa girsin, ister barış imzalasın isterse ekonomik kriz çıksın yada ekonomik istikrara kavuşsun USD artar. Hemde devalüasyon ile...

Bizlerde bu kafa, bu zeka, bu öngörü oldukça USD hep kazanmıştır. 40 yıldır bu böyle.. Önce yenilir gibi görünür sonra tsunamiyi çakar...

5 yıl önce en yüksek yerden USD bozan kişi TL mevduata geçmiş olsa mevduat getirisini üzerine eklese 3,42 TL yi görmez.. Şu an 3,52 TL USD... Unutmayın en yüksek yerden USD a giriş yapmış olan bile 5 yılda TL den şu inmiş USD a rağmen en az 10 kademe yukarıda...

Sn.DUDU haddim olmayarak... 2013 yılı herşey pasparlak iken zirve 93398 puan olan endekse her yıl 4600 puan koyarak yapmış olduğum simulasyonda 112000 çıkıyor...

Herkese bol kazançlar....
    112000 endeks bana cok dusuk gorundu.

Daha uzun vadeli dolar bazli ortalamalarimizi temmuz ayi itibari ile yeni gectik yukari.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    112000 endeks bana cok dusuk gorundu.

Daha uzun vadeli dolar bazli ortalamalarimizi temmuz ayi itibari ile yeni gectik yukari.

Syg,
    2013 te 5 cent idi şu an 3,1 cent daha yolu var bist in

benim korkum parite 1,19 a geldi işler tersine dönmez inş.. gerçi trump varken usd daha değer kaybeder gibi gözüküyor..

şimdi amerika rusya ve çine sallıyo ya acaba burdan bize ekmek çıkar mı acaba

şunu anlamak lazım; olay iyi kullanıldığı takdirde nüfus ta bitiyor..

Türkiyede genç nüfus var ve sürekli göçmen alıyor yani işgücü kapasitesi artıyor..

AB nin en büyük ekonomisi almanya yaş ortalaması malum.. alman ekonomistler gelecekten korkuyorlar keza japonya aynı şekilde

yakın gelecekte Çinde 65 yaşını geçen 360 milyon kişi olacak..

iyi yönetilirse Türkiye bir süper güç olabilir, bundan 20 sene sonra g-8 de olursak buna şaşırmam çünkü toprak elverişli..

Brezilya karışık ikidebir oynuyorlar yönetimle, Rusya ve Çin malum e Almanya ve Japonya yı konuştuk..

Geriye Hindistan ve Türkiye kaldı.. Ben derim ki Hintliler ile el ele verelim ..

WHY NOT ?

syg,

8. Sayın Powerpc

Haziran 2013 - 25 mart 2014 arasın dolarda kaldığınız sürede dolar ve tl mevduat faizleri ne seviyedeydi?

'25 mart 2014 aldatmacısı' olarak tanımladığınız olay neydi ve tl ye geçme nedenleriniz neydi?

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    2013 mayıs TR nin işinin bittiği tarihtir,önemlidir. Haziran 2013 te ben 1,86 dan %90 dolara geçmiştim.eğer hiç hareket etmeyip dursaydım şimdi paramın değerini korumuştum, ne yazık ki eski uyuz TL ci alışkanlıklarım tuttuğu için 25 mart 2014 aldatmacasında bozmuştum. neyse artık aynı tuzaklara düşmüyorum.

Sayfa 976/1024 İlkİlk ... 476876926966974975976977978986 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •