Originally Posted by
selka
Sayın Sugosu; 1990 larda ABD Irak körfez savaşına girdi. Türkiye tarafsızım dedi. Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
1991 de savaş bitti. Irak Kuveyt ten çıktı barış geldi. Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD arttı...Hemde devalüasyon ile...
2.Körfez savaşı çıktı.Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
2.Körfez savaşı çıktı.Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
ABD de Clinton Seks skandalı patladı Hepimiz sevindik USD düşecek diye.. Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
ABD de 2008 mortgage krizi patladı bist %50 lere varan değerler ile düştü; Ama USD Arttı... Hemde devalüasyon ile...
Yani; ABD'de ne olursa olsun, ister savaşa girsin, ister barış imzalasın isterse ekonomik kriz çıksın yada ekonomik istikrara kavuşsun USD artar. Hemde devalüasyon ile...
Bizlerde bu kafa, bu zeka, bu öngörü oldukça USD hep kazanmıştır. 40 yıldır bu böyle.. Önce yenilir gibi görünür sonra tsunamiyi çakar...
5 yıl önce en yüksek yerden USD bozan kişi TL mevduata geçmiş olsa mevduat getirisini üzerine eklese 3,42 TL yi görmez.. Şu an 3,52 TL USD... Unutmayın en yüksek yerden USD a giriş yapmış olan bile 5 yılda TL den şu inmiş USD a rağmen en az 10 kademe yukarıda...
Sn.DUDU haddim olmayarak... 2013 yılı herşey pasparlak iken zirve 93398 puan olan endekse her yıl 4600 puan koyarak yapmış olduğum simulasyonda 112000 çıkıyor...
Herkese bol kazançlar....
112000 endeks bana cok dusuk gorundu.
Daha uzun vadeli dolar bazli ortalamalarimizi temmuz ayi itibari ile yeni gectik yukari.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Yer İmleri