Sayfa 261/1009 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,081 - 2,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bunlar gerçekler, doğru bilgiler, inanıp inanmak söz konusu değil..

O yüzden durumumuzu iyi anlamak, değerlendirmek lazım..

Siyasi gelişmeleri vb. bir kenara bıraksak bile..

örneğin , bu kur değerinde bile dış ticaret açığı ve cari açık artmaya devam ediyor..
    1,7 yap inanacam diyorum çok mu zor? bunun imkansız olduğunu sende biliyorsun.

2. Yabancı sermaye bizim ülkeye getirdiği parayı %50 dolar vs tutuyor diğer dilim faiz tahvil . Vade sonu yeni pazarlık yapıyor , istediğini aldı aldı , almadı tekrar sallıyor piyasayı . Teki istediğini alana kadar . Şayet böyleyse vade sonu yaklaşıyor. Gelişmiş ülkeler zordaymış parasal hareketleri kısıtlıymış . Yapar atarını Kore ye getirir hizaya piyasaları .

3.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    abi bu nedir?

İç borç çevirme oranı %144??????

ic borc toplami 11.4 milyar TL ama tekrardan borclanilan rakam 16.4 milyar TL

16.4/11.4 = %144.2

donunuzu bile satin evinizi arabanizi satin dolara girin. Bitmis bu ulke

http://www.paraanaliz.com/2017/ekono...-ediyor-14965/

ben onu çoktan yaptım,kafa rahat. burada dolar faizi %4.5'e kadar çıkıyor bilgine...

4. Dolar/TL kurban bayramından önce çok yükselemez. Vatandaşta TL kalmadı, mecburen dolar bozduracak.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    1,7 yap inanacam diyorum çok mu zor? bunun imkansız olduğunu sende biliyorsun.
    Yanlış mı anlıyorum bilmiyorum ama senin düşündüğün 1.7 ile , benim kafamın içindeki 3.5 aynı düzey..düşüklük açısından yani..global gelişmelerden dolayı..

Ekonomide yazılanlar çok değiştide..o kadarda değil sanırım..şu an 3.5'la ayda ortalama 5 milyar dolar cari açık veriyorsak..ki hiçte iyi bir gelişme değil..(son Mayıs cari açığı 5 milyar dolar)

Kur bu para bolluğunda 1.7 olsa, ayda atıyorum 10 milyar dolar cari açık oluşur, o zaman..yılda 120 milyar eder..

Daha hiç bir ülke o seviyeye gelmedi..gelirse ve ayakta kalabilirse..enterasan olur..GDP'ye bakaraktan tabii..

Kısaca 3,5 zaten düşük bir kur seviyesi..sebebi para bolluğu..iyi geceler..

Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    Dolar/TL kurban bayramından önce çok yükselemez. Vatandaşta TL kalmadı, mecburen dolar bozduracak.
    USD/JPY kurban bayramı öncesi, örneğin şöyle bir 108'e felan gelsin..şu an 109.90..vatandaşta TL felan kalmamasına bakmaz bu iş..o zaman sebepleri oluşmuş olur tabii..

8.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ekonomide yazılanlar çok değiştide..o kadarda değil sanırım..şu an 3.5'la ayda ortalama 5 milyar dolar cari açık veriyorsak..ki hiçte iyi bir gelişme değil..(son Mayıs cari açığı 5 milyar dolar)

Kur bu para bolluğunda 1.7 olsa, ayda atıyorum 10 milyar dolar cari açık oluşur, o zaman..yılda 120 milyar eder..

Daha hiç bir ülke o seviyeye gelmedi..gelirse ve ayakta kalabilirse..enterasan olur..GDP'ye bakaraktan tabii..

Kısaca 3,5 zaten düşük bir kur seviyesi..sebebi para bolluğu..iyi geceler..
    vay be matematik yerle bir oldu, 3,5= 1,7 oldu. hayvan gibi deval olmuş,iyi ki para bolluğu varmış demek olmasa 7-8 tl olacak.

Sayfa 261/1009 İlkİlk ... 161211251259260261262263271311361761 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •