Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 367/1014 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 2,929 - 2,936 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    abi merhaba 20 sene beyaz yaka geçmişi zaten iyi bir birikim yaptırmıştır sana ve şimdi kendimi emekliye ayırdım diyorsun ve 17 sene beklicem diyorsun ve bu sürede de yaptıgım birikimlerin nemasıyla idare etcem mealinde yazmışsın

sanırım bu bizim ulkemiz kosullarında gayet bir başarı sayılabilir di mi

cunku beyaz yakalı birinin yaşam standartını calısmadan idame ettirebilmesi icin minimum aylık 5 bin lira gibi sabit ve garanti bir gelirinin olmasını düşünürsek senin kendini emekliye ayırabilmen büyük başarı bence
    Mutevazi yaşamaya çalışan, ailesini de bu şekilde yaşamaya teşvik etmiş biriyim...is hayatım boyunca stratejik planlama- finansal planlama yaptım, ve özel hayatımda da hemen her kararımda fizibilitesine bakarak adim atmısimdir..ama finansal konularda çok başarılı olamadım, olsaydim 5 sene önce alabilecektim emeklilik kararını.

Bu arada özel okul mevzusunun beyaz yaka kolelik düzeninin en önemli destekleyicisi olduğunu düşünmeme rağmen, büyük oğlumu mecburen özel okula verdim sayılır, orta okulda da ayni okula devam edecek, küçüğü mahalle mektebine gidecek ins...o da 2 yasından bu yana aba okuluna güderek, ozel okula gitti sayılır.

Bunu sunun icin yazdım...her durum farklı ve özel, erken emeklilik demek aileden herşeyi mahrum etmek değil, fizibilitesi iyi çıkarsa özele, çıkmazsa devlete gider...şartlara göre karar verilir.

Bu arada yeni yeni çalışma hayatına başlayanlar icin üzgünün, 1000 de bire girmeden, yanı başarılı bir eğitimli is adamı olmadan...65 yas, resmî emeklilik yaşı öncesi emeklilik imkansız gibi bir şey..zaten kari koca 20 yıllık tasarrufla ancak bir ev bir araba alabilir, kalan 20 senede de kazandığıyla ancak geçinir(çoluk çocuk belki bir yaşa geldikten sonra para biriktirmek çok zor)

Burada gordugum pek cok filipinli ise gunluk yasiyor, aylik kazandigi parayi ailesine iletiyor kendi ne ayirdigi kisim ile spor ayakkabisi, spor tisort vs aliyor, aksamlari basketbol oynuyor, yemek yemege gidiyor imkan filan bulabildigi takdirde, bizler napiyoruz, cuma namazina giden grup var, cuma sabah iyice uyuyor, ogleden sonra da uyuyor,
    namaz donusu iyi bir kahvalti yapmaya calisiyor, gezmeyi filan da hep izne gidince yaparim diye erteliyor zaten vardiya ici cok yoruluyor, odasina gittiginde direk siziyor yataginda........

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim etrafımda da beyaz yaka tabir edilen modern koleler çok...kimisi emekli olunca, kimisi özel okullarda okuyan cocuklari uni ye kapağı attığında hayalini kurduğu emekli hayatını yasayacak...hesaplar hep 60 yaşlarında emeklilik, 10-15 sene de emeklilik hayatı...peki 58 de olursen ne olacak...ya da 62 de felç olup, 5-6 sene yatağa mahkum bir emekliliği neden kimse düşünmüyor.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3. Karayemiş

4. Gıdıma eriği

5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Belki hariçten gazel okumak, belki bekara kari boşamak diyeceksiniz..ama öyle değil.

20 yıla yaklaşan beyaz yaka kariyerimi geçen ay sonlandırdım...öyle büyük bir servet birikimim de yok...ama emekliliğine 17 sene var, bu surede bir evim ve bir arabam dışında sahip olduğum nakdi, gayri nakdi varlıklarla idare ederim diye planladım.

Çalışkan biriyimdir, yârı zamanlı, amatör uğraşlarla ek gelir de elde etmeyi umuyorum, ama bu gelire bel bağlayarak plan yapmadım( bag bahçe tarım geliri, finansal piyasalarda birikimlerime %10 reel kazanç).

Aklıma gelmişken...hayati uç döneme ayırıyorum...eğitim-gelişim donemi, çalışma-birikim donemi, ve emeklilik dönemi...hepsi yaklaşık 20 şer yıl ve 60 sene ömür beklentisi...olur da 60 değil, 70 sene yasarsam buna da itirazım olmaz tabi[emoji1] Ama 45 de olursem gözüm acık da gitmem!
    Vayyy tebrik ederim! Kendi adıma örnek alabileceğim bir davranışş hayırlısı olur inşallah. Çocuklar varken gerçekleştirmek ayrı bir cesaret işi

Ben planları çocuksuz olacak şekilde yapıyorum. kız arkadaşta hemfikir. Umarım ilerde fikirleri değiştirmek durumunda kalmam.

Video yapmayi dusunmedim degil yada odamda da konusmali video lar yapabilirim aslinda...Video yada fotograf kamusal alanda tehlikeli ve risklidir, bir animi anlatayim, bayram tatilinde ucak yolculugu yapacagim sole bir kalabaligi gorup way anasini dedim amma kalabalik ortam bi selfie patlatayim, arkadaki dangalak misir li dedi karim in fotosunu diye cekiyorsun lan dedim niye cekeyim senin karinin fotosunu dedim gosterdim ona ve yirttim,
    o dangalak kisi polise sikayet etse bayram i prison da gecirme sanslizligi yasamam olagan di-
    sonra da derdimi bile anlatamam ve nasil da cikacagimi da bilemez dim..
    neyse bu isler kamusal da riskli- geciyoruz onu
    konu secip cesitli video lar yapilabilir ama video edit yapmadan izlenebilirligi de saglanmaz-
    o isleri de pek bilmiyorum ama yapmak ta isterim aslinda

ben simdilik yazi ile buralari sizlere bu forum da anlatiyorum aslinda--
    konuskan biriyim ve kameraya da baya bi laf salatasi da yapabilirim sanki

Alıntı Originally Posted by velevki Yazıyı Oku
    servet amca merhaba suud topraklarındasın sen de orayla ilgili idris usta gibi vidyolar neden yapmıyorsun

veya almanyaya anlatan ve orda löplöp etletin kılosunun ne kadar ucuz oldugundan dem vuran koca koca döner tabaklarını agızlarını şapurdatarak yerken bizim gibi genclerin agzını sulandıranlar gibi vidyolar da yapabilirsin

sonra bir de japonic takma adlı ve japonyada yasayan bi vatandaşımız var o da japonyayı guzelligi saygıyı temizligi falan anlatıp duruyor

sonra hollandayı ya da işte finlandiyayı anlatanlar da bu ara baya izleniyo

ama servet amca sen de suudu anlatsana bize

mesala kocaman bir döner tabagına verdigin para oradaki asgari ucrete oranla ucuz mu degil mi

mesala almanyayı anlatan birisi 100 euro 100 tl kıyaslaması yapan bir market alısverişi yapmış

şunu aldım bunu aldım derken poşetten bir iki ürün cıkardıgında zaten bizim yüzliramız bitmiş oluyor ve adam hala poşetten cıkarmaya devam ediyordu

suudda da alım gücü batı ve japonya da gösterildigi gibi bizim ulkemize göre cok mu fazla anlatsana işte servet amca

7. Organik fasulye

troll mu yapiyosun hemserim................

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Cautionary
    Cautionary
    Cautionary
    Cautionary
    Cautionary

Sayfa 367/1014 İlkİlk ... 267317357365366367368369377417467867 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız