Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 384/1014 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,065 - 3,072 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Maden tekniği ile ilgili bilgi sahibi değilim. Adamlar önce 40-50 metre yüksekliğinde bir kule dikiyorlar. Sondaj yapmaya başlıyorlar. Daha sonra da o kuleyi söküyorlar. 1 hafta önce tatile gitmiştik ailecek. Kule vardı o esnada. Tatilden döndük , bizimkileri köy evimize bıraktım , kule yoktu. Ama adamlar non stop çalışıyorlar.
    rxpu bey , doğalgaz balon gibidir demişsiniz . Dediğiniz gibiyse , tek kule ile adamlar bütün köyün altındaki doğalgazı çekebilirlermi ? Adım hesabı ile ölçtüm aşağı yukarı 130-140 metre , sondaj yapılan yer karşımızdaki sokağın sonunda , bu meret sondajı yapılan yerin izdüşümünden devam etmiyor mu acaba? Bizim yan komşu 70 yaşlarında bir teyze , gitmiş 4 defa Muratlı Belediye başkanına şikayet etmiş ve başkan onlar bütün izinleri aldılar , yapacak bir şey yok gibi bir şeyler gevelemiş.
    Söylediğiniz tesbiti kim yapıyor acaba? Muratlı 25 bincivarında nüfusu olan Tekirdağın küçük bir ilçesi sonuçta. Ben Tekirdağ da bile böyle bir kurumun olduğunu zannetmiyorum aslında ya.
    Komşunuzun arsasında sondaj yapılmış ve doğal gaz bulunamamış anlaşılan. Bulunmuş olsaydı çalışmalar devam ederdi.

Detaylı bilgileri kaymakamlık ve valilikten alabilirsiniz.

2. Ahmetg Amca bir gün daha bitiyor, sen yine hangi şehirdensin yazmadın!

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Komşunuzun arsasında sondaj yapılmış ve doğal gaz bulunamamış anlaşılan. Bulunmuş olsaydı çalışmalar devam ederdi.

Detaylı bilgileri kaymakamlık ve valilikten alabilirsiniz.
    Sn. elma,

Bitişik komşu teyze , köy içinde böyle işler olur mu , yerleşim yerinin tam ortasında nedir bu rezillik diye Muratlı Belediye Başkanına şikayete gitmiş. Onun bahçesine de diktiler alıcıları geçen sene .
    Yoksa bizim bahçeye 130-140 metre uzaklıkta ki bahçeye dediğim gibi 40-50 metre kuleyi diktiler , sondaj yaptılar , bunu bütün köy biliyor , adamlar işçi konteynerlerını montajladılar , bu işin tekniği gereği doğalgaza erişince kuleyi sökerlermiş , adamlar ondan sonra yerin altından doğalgaz çıkartmaya başlıyorlar. 7/24 çalışıyor o küçük santral halihazırda. İlk santral 4-5 ay önce köyün 5 km dışında tarım arazisine dikilmişti , onlarda kuleyi söktüler , adamlar halen çalışıyor. Köyde 2 santral oldu yani anlayacağınız. Biri köy içinde , diğeri 5 km dışında . Şahsen hiç ama hiç istemem böyle bir şeyi , hanım arazilerinden icarlarını alıyor , yazlarıda 2-3 ay oradalar. Rahatımız iyiydi , ben de arasıra hafta sonları giderim , gelecek de böyle olmayacak gibi gözüküyor. İnşallah bir bok çıkmaz ama olur da çıkarsa keklenmeyelim derdindeyim.

4.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Maden tekniği ile ilgili bilgi sahibi değilim. Adamlar önce 40-50 metre yüksekliğinde bir kule dikiyorlar. Sondaj yapmaya başlıyorlar. Daha sonra da o kuleyi söküyorlar. 1 hafta önce tatile gitmiştik ailecek. Kule vardı o esnada. Tatilden döndük , bizimkileri köy evimize bıraktım , kule yoktu. Ama adamlar non stop çalışıyorlar.
    rxpu bey , doğalgaz balon gibidir demişsiniz . Dediğiniz gibiyse , tek kule ile adamlar bütün köyün altındaki doğalgazı çekebilirlermi ? Adım hesabı ile ölçtüm aşağı yukarı 130-140 metre , sondaj yapılan yer karşımızdaki sokağın sonunda , bu meret sondajı yapılan yerin izdüşümünden devam etmiyor mu acaba? Bizim yan komşu 70 yaşlarında bir teyze , gitmiş 4 defa Muratlı Belediye başkanına şikayet etmiş ve başkan onlar bütün izinleri aldılar , yapacak bir şey yok gibi bir şeyler gevelemiş.
    Söylediğiniz tesbiti kim yapıyor acaba? Muratlı 25 bincivarında nüfusu olan Tekirdağın küçük bir ilçesi sonuçta. Ben Tekirdağ da bile böyle bir kurumun olduğunu zannetmiyorum aslında ya.
    Konunun uzmanı değilim ama okuduğum yazılarda bu tür yatakların enine yayılmış olduğu söyleniyor. Doğalgaz petrol gibi sıvı olmadığından bu enine yayılmış yatağın herhangi bir yerinden sondaj yapıldığında bulunan gazın çoğunu çekmek daha kolay bir şekilde mümkün gözüküyor. Petrol yataklarında dahi sınır bölgelerinde devletler arasında petrolümü çaldın şeklinde anlaşmazlıklar olabiliyor.
    Tabii tüm bunlar benim sektör dışından vatandaş olarak okuduklarımdan kafamda birleştirdiklerim. Teyid gerekli.

Sanırım forumda servetbey petrol mühendisi olabilir. Konuya hakim olduğunu tahmin ediyorum. Ona da sorabilirsiniz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer altındaki madenler üzerindeki arsa ve arazi sahibine herhangi bir hak sağlamaz. Madenler devlete ait. Arama ve çıkarma ruhsatı alan özel işletme gerek duyarsa sizin de arsanız üzerinde sondaj yapabilir, arsanızı gerek duyarsa bedelini ödeyerek kamulaştırabilir, üzerinde irtifak hakkı vb haklar oluşturabilir. Komşu arsada doğal gaz çıkarılıyor, gaz yatağı benim arsamın altından da geçiyor, bana da pay verin deme hakkınız bildiğim kadarıyla yok.

6.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Yer altındaki madenler üzerindeki arsa ve arazi sahibine herhangi bir hak sağlamaz. Madenler devlete ait. Arama ve çıkarma ruhsatı alan özel işletme gerek duyarsa sizin de arsanız üzerinde sondaj yapabilir, arsanızı gerek duyarsa bedelini ödeyerek kamulaştırabilir, üzerinde irtifak hakkı vb haklar oluşturabilir. Komşu arsada doğal gaz çıkarılıyor, gaz yatağı benim arsamın altından da geçiyor, bana da pay verin deme hakkınız bildiğim kadarıyla yok.
    Yıllar önce bir devlet memurundan yerin 30 cm altının ve sonrasının devlete ait olduğunu duymuştum. Yasaları kontrol etmek gerekli.
    Ancak doğalgaz üzerinde hak iddia etmek için değil de arazide oluşturacağı riskleri bilmek açısından yatak büyüklüğünü ve nerelere yayıldığını bilmekte fayda var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

7. Bir yaşlı amca (85) komşumuz var. ( ne dediği pek anlaşılmıyor )

Çerkezköy tarafında tarlasının 4-5 m altından atık/pis su boruları geçirmişler.

Belediye önümüzdeki günlerde bir bedel teklif edeceklerini söylemiş .
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bir yaşlı amca (85) komşumuz var. ( ne dediği pek anlaşılmıyor )

Çerkezköy tarafında tarlasının 4-5 m altından atık/pis su boruları geçirmişler.

Belediye önümüzdeki günlerde bir bedel teklif edeceklerini söylemiş .
    Elektrik, su, kanalizasyon borusu, doğalgaz boru hattı vb geçirilebilir, belirli bir bedel karşılığı tapuda irtifak hakkı oluşturulur, tapunuza baktığınızda irtifak hakkını görürsünüz.

Arsanızı, arazinizi tapuda irtifak hakkı oluşturulmuş şekilde sizden satın alanlar ve onlardan satın alanlar ve sonrakiler için de irtifak hakkı geçerlidir.

Sayfa 384/1014 İlkİlk ... 284334374382383384385386394434484884 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •