Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Ahmetg Amca bir gün daha bitiyor, sen yine hangi şehirdensin yazmadın!
Sn. elma,
Bitişik komşu teyze , köy içinde böyle işler olur mu , yerleşim yerinin tam ortasında nedir bu rezillik diye Muratlı Belediye Başkanına şikayete gitmiş. Onun bahçesine de diktiler alıcıları geçen sene .
Yoksa bizim bahçeye 130-140 metre uzaklıkta ki bahçeye dediğim gibi 40-50 metre kuleyi diktiler , sondaj yaptılar , bunu bütün köy biliyor , adamlar işçi konteynerlerını montajladılar , bu işin tekniği gereği doğalgaza erişince kuleyi sökerlermiş , adamlar ondan sonra yerin altından doğalgaz çıkartmaya başlıyorlar. 7/24 çalışıyor o küçük santral halihazırda. İlk santral 4-5 ay önce köyün 5 km dışında tarım arazisine dikilmişti , onlarda kuleyi söktüler , adamlar halen çalışıyor. Köyde 2 santral oldu yani anlayacağınız. Biri köy içinde , diğeri 5 km dışında . Şahsen hiç ama hiç istemem böyle bir şeyi , hanım arazilerinden icarlarını alıyor , yazlarıda 2-3 ay oradalar. Rahatımız iyiydi , ben de arasıra hafta sonları giderim , gelecek de böyle olmayacak gibi gözüküyor. İnşallah bir bok çıkmaz ama olur da çıkarsa keklenmeyelim derdindeyim.
Konunun uzmanı değilim ama okuduğum yazılarda bu tür yatakların enine yayılmış olduğu söyleniyor. Doğalgaz petrol gibi sıvı olmadığından bu enine yayılmış yatağın herhangi bir yerinden sondaj yapıldığında bulunan gazın çoğunu çekmek daha kolay bir şekilde mümkün gözüküyor. Petrol yataklarında dahi sınır bölgelerinde devletler arasında petrolümü çaldın şeklinde anlaşmazlıklar olabiliyor.
Tabii tüm bunlar benim sektör dışından vatandaş olarak okuduklarımdan kafamda birleştirdiklerim. Teyid gerekli.
Sanırım forumda servetbey petrol mühendisi olabilir. Konuya hakim olduğunu tahmin ediyorum. Ona da sorabilirsiniz.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer altındaki madenler üzerindeki arsa ve arazi sahibine herhangi bir hak sağlamaz. Madenler devlete ait. Arama ve çıkarma ruhsatı alan özel işletme gerek duyarsa sizin de arsanız üzerinde sondaj yapabilir, arsanızı gerek duyarsa bedelini ödeyerek kamulaştırabilir, üzerinde irtifak hakkı vb haklar oluşturabilir. Komşu arsada doğal gaz çıkarılıyor, gaz yatağı benim arsamın altından da geçiyor, bana da pay verin deme hakkınız bildiğim kadarıyla yok.
Yıllar önce bir devlet memurundan yerin 30 cm altının ve sonrasının devlete ait olduğunu duymuştum. Yasaları kontrol etmek gerekli.
Ancak doğalgaz üzerinde hak iddia etmek için değil de arazide oluşturacağı riskleri bilmek açısından yatak büyüklüğünü ve nerelere yayıldığını bilmekte fayda var.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bir yaşlı amca (85) komşumuz var. ( ne dediği pek anlaşılmıyor )
Çerkezköy tarafında tarlasının 4-5 m altından atık/pis su boruları geçirmişler.
Belediye önümüzdeki günlerde bir bedel teklif edeceklerini söylemiş .
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Elektrik, su, kanalizasyon borusu, doğalgaz boru hattı vb geçirilebilir, belirli bir bedel karşılığı tapuda irtifak hakkı oluşturulur, tapunuza baktığınızda irtifak hakkını görürsünüz.
Arsanızı, arazinizi tapuda irtifak hakkı oluşturulmuş şekilde sizden satın alanlar ve onlardan satın alanlar ve sonrakiler için de irtifak hakkı geçerlidir.
Yer İmleri