Doğrudur, dahil.
BES'dede her işte olduğu gibi sabır ve uzun vadeli düşünmek gerekiyor. Devlet katkısını alabilmek için devlet yıl bariyeri koymuş, 3 seneye belli bir yüzdesini, 6 seneye belli bir yüzdesini on srneye %65'ini ve 56 yaşında ayrılırsan %100'ünü veriyor. Amaç insanları sistemde uzun süre tutmak. Borsa gibi kısa sürede köşeyi döneyim mantığıyla girenlerin mutlu olabileceği bir yer değil.
10 yıl kalan %25 devlet katkısının %65'ini alıyor yani bir diğer deyişle ana paranızın %16,25'i kadarını devlet size veriyor. En risksiz fonda enflasyon kadar getiride değerlense bu rakam 10 yılda %100 getirir oda %32,5 yapar. Yani devlet baba size on yıl sonra yatırdığınız her 100TL için 32,5TL vermiş olacak. Bunun nesi kötü anlamıyorum.
Hangi banka veya kuruluş, size paranı getirip bana faize koy, ben sana %15 faiz vereceğim üzerinede seni çok sevdim o yüzden on sene sonra %32,5'da ayrıca vereceğim diyor.
Diğer bir konuda iyi bir kazanç için fon değişikliği yapmayı bilmek zorundasınız. Bunu yapabikmek içinde piyasayı takip etmek.
SM-G920F cihazımdan
hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri