Sayfa 326/1009 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,601 - 2,608 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Şehitler Köprüsünde sabahtan beri korkuluklarda bekleyen dolar, seyreden vatandaşın teşvik ve alkışları arasında Boğaz'a atladı...

Hala arıyormuş gibi yapıyor jöleli takımı zavallının cesedini...

Giden gelmez...

Giden onmaz.

--------------

Bir araştırmaya göre, halkımızın gelirinin (evi olmayanların tabi) % 25 'i kiraya gidiyormuş.

Çok iyi hatılrıyorum, mesleğe ilk başladığımda, 1973 yılında, İzmir'de devletin elimize her aybaşı verdiği 2.500 liranın, 500 lirasını mütevazı bir semtte, çok mütevazı bir evin kirasına veriyordum.

Peki 50 senede ne değişti dersiniz?

Yine son listeye göre dünyadaki en büyük 250 inşaat şirketinin 46 sı Türk şirketiymiş..

https://haber.doviz.com/gazete-haber...rasinda/530376

Biliyorum çoğu yurt dışında iş yapmakta ama bunca senede ülkemizde en çok iş yapanlar müteahhitler.

Milyonlarca konut yaptılar. (Fazla mı oldu acaba?)

Vatandaşın elinde para olanları birer ikişer üçer aldılar daireleri.

Peki neden hala kiraların bütçeler içindeki payı aynı?

Bunda baş suçlumuz Malthus hazretleri. (Son yıllarda Erdoğan'ın payını katmazsak tabi)

1973 yılında kabaca 37 milyon olan nüfusumuz, ikiye katlamış lafı az bile...

Olmuş 80 milyon.

Halen 22 milyon olan mesken sayısı 1970 lerde kaçtı acaba?

Velhasılı kelam, kira gideri, bunca inşaata karşın, hala vatandaşın belini bükmeye devam ediyor.
    Kentsel dönüşüm ile yikilip yeniden yapılan evler 2 kat kira getiriyor artik.bizim burda bile kiralar artti ki daha civi bile cakilmadi.izmirde kentsel dönüşüm çılgınlığı başlıyor.izmirde rant gören bir cok marka şirket haziirlik yapıyor.

2.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Kentsel dönüşüm ile yikilip yeniden yapılan evler 2 kat kira getiriyor artik.bizim burda bile kiralar artti ki daha civi bile cakilmadi.izmirde kentsel dönüşüm çılgınlığı başlıyor.izmirde rant gören bir cok marka şirket haziirlik yapıyor.
    izmiride bitirecekler, 25 sene öncesini hatırlıyorum ne kadar güzeldi,kordon özfatura efendi tarafıdan daha doldurulmamış,otur biranı iç. nüfus, trafik çok azdı. bornovadan basmaneye arabayla gitmen 10dk almazdı. şimdi trafikte 1 saati bulduğu oluyor. fuarın çevresi akşamları keşmekeş oluyor,şehrin huzur dolu ruhunuda bitiriyor göçle gelenler. ben göçle gelenlere karşıyım bu ne ya tüm iç-doğu anadolu şehri işgal etti. otursunlar kendi şehirlerinde.

Aynen .yakinda santiye gibi olacak izmirin göbeği gokdelenler dikiliyor .
    karsiyakda nerdeyse tek serit olan yola birde tramvay yaptilar ayni şekilde goztepe tarafında da ayni yolun ortasindan tramvay geçiyor ve İzmir'in tam göbeğindeki Halkapınar civari zaten is saatinde kilit.
    bu tramvay isini düşünen ustun zekayi.
    Kutlamak isterim

4.  Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    Çaktırma arkadaş...
    Güzel piyes rolünün hakkını veriyorsun
    rol adı =elinde dolar olan pişman vatandaş...
    ama düşünmüyorsun ki tasarruflarını korumaya çalışan dar gelirli kişiler sana inanıp satsın zarar etsin yeter ki sen maaşını al... yazık değmez...

ironi = inori
    Sen gerizekalı mısın arkadaşım..

Ne maaşından bahsediyorsun be..
    Nasıl bi dünyada yaşıyorsun sen

Tıpta son zamanlarda ilerlemeler oldu..
    Bir araştır..

Bir çözüm vardır senin durumada..

5. Dolar almış gibi yapacam..
    Bunu nisan dan beri çeşitli yazılarla destekleyecem..
    Sonra burada satın subliminal li yazılar döşeyecem.
    Sizin elinizdekileri alacam
    Sonra pırr..

He yok ben almayacam ben maaşlı elemanım..

Millet olarak komple kafayı yemişiz ..Şaka değil..Cidden..Böyle düşünenler çok var..
    Hisse başlıklarında da çok gördüm sen patron sun malımızı istiyorsun vermeyiz pışıkkkk diyenleri..

La bu tipler sokaklarda aramızda dolaşıyorlar..

Nasıl bir beyinsel zarar dır bu ya..

6. boşverin, millet her şeyden kıllanır olmuş, kimseye güvenmiyor artık.

bayram öncesi dolar düşer dedik, burdaki çoğunluk dalga geçti.

para kazanmak mı önemli, haklı çıkmak mı?

7. Elde var SIFIR. SIFIR. SIFIR.

Hem DOLAR arttı, hem FAIZ uçtu gitti, hem İŞSİZLİK tarihi rekor seviyelerde.

KGF kredileri ve OHAL olmasa iflas haberlerini seyrederdiniz.

Sonuç ne? Faizi arttırmasaydın bir kere ölürsün. Şimdi sürekli öleceksin. yüksek faiz ile dirilip dirilip öleceksin.

Dolar buralardan KADEMELİ olarak alınır günlük %4 faize verilir. Kar super. Riski yok. Amerika da 10 yıllık TBOND gerisi %2. Net kar tam iki katı. Enflasyon %1. Günlük %4 dolar faizi nerede var? Enflasyonun tam 4-5 katı getiri elde ediyorsun.

Bu faize CARRY TRADE gelir ve gelmeye devam ediyor!

İki gun sonra CARRY TRADE gitmek istiyorum diyecek. Kar alma zamanı gelince. Tekrar faizi arttırmak gerekecek.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Faizin ne sihirli alet olduğunu yeni keşfettiler, bırakın keyfini çıkarsınlar.

8. Daha önce kimsenin iddia etmediği patenti bana ait iddialar..
    Yaz boyu dolar yatay geçer..(bu tuttu)
    Şimdii..

1. Sonbahar kış ..Borsalar süper ralli..
    2. Sonbahar kış..Dolar 3.30 (henüz kimse pek telaffuz etmiyor )
    3. Eylülde faiz artışı veya QT doların yönü değişmez..Ne olursa olsun FED in güvercin takılacağını düşünüyorum.Hatta Faiz arttırmayabilir QT konusunda geveleyebilir..
    4. Dolar trend i bütün dünyada sona ermiş olabilir..eurusd ilk hedef 1.25 sonra 1.40
    Bu durum da dolar min 3 sene kaybettirir..

Kısa vade den uzuna sıraladım..

Varsa karşı görüş beklerim..

Sayfa 326/1009 İlkİlk ... 226276316324325326327328336376426826 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •