izmiride bitirecekler, 25 sene öncesini hatırlıyorum ne kadar güzeldi,kordon özfatura efendi tarafıdan daha doldurulmamış,otur biranı iç. nüfus, trafik çok azdı. bornovadan basmaneye arabayla gitmen 10dk almazdı. şimdi trafikte 1 saati bulduğu oluyor. fuarın çevresi akşamları keşmekeş oluyor,şehrin huzur dolu ruhunuda bitiriyor göçle gelenler. ben göçle gelenlere karşıyım bu ne ya tüm iç-doğu anadolu şehri işgal etti. otursunlar kendi şehirlerinde.
Aynen .yakinda santiye gibi olacak izmirin göbeği gokdelenler dikiliyor .
karsiyakda nerdeyse tek serit olan yola birde tramvay yaptilar ayni şekilde goztepe tarafında da ayni yolun ortasindan tramvay geçiyor ve İzmir'in tam göbeğindeki Halkapınar civari zaten is saatinde kilit.
bu tramvay isini düşünen ustun zekayi.
Kutlamak isterim![]()
Dolar almış gibi yapacam..
Bunu nisan dan beri çeşitli yazılarla destekleyecem..
Sonra burada satın subliminal li yazılar döşeyecem.
Sizin elinizdekileri alacam
Sonra pırr..
He yok ben almayacam ben maaşlı elemanım..
Millet olarak komple kafayı yemişiz ..Şaka değil..Cidden..Böyle düşünenler çok var..
Hisse başlıklarında da çok gördüm sen patron sun malımızı istiyorsun vermeyiz pışıkkkk diyenleri..
La bu tipler sokaklarda aramızda dolaşıyorlar..
Nasıl bir beyinsel zarar dır bu ya..
boşverin, millet her şeyden kıllanır olmuş, kimseye güvenmiyor artık.
bayram öncesi dolar düşer dedik, burdaki çoğunluk dalga geçti.
para kazanmak mı önemli, haklı çıkmak mı?
Elde var SIFIR. SIFIR. SIFIR.
Hem DOLAR arttı, hem FAIZ uçtu gitti, hem İŞSİZLİK tarihi rekor seviyelerde.
KGF kredileri ve OHAL olmasa iflas haberlerini seyrederdiniz.
Sonuç ne? Faizi arttırmasaydın bir kere ölürsün. Şimdi sürekli öleceksin.yüksek faiz ile dirilip dirilip öleceksin.
Dolar buralardan KADEMELİ olarak alınır günlük %4 faize verilir. Kar super. Riski yok. Amerika da 10 yıllık TBOND gerisi %2. Net kar tam iki katı. Enflasyon %1. Günlük %4 dolar faizi nerede var? Enflasyonun tam 4-5 katı getiri elde ediyorsun.
Bu faize CARRY TRADE gelir ve gelmeye devam ediyor!
İki gun sonra CARRY TRADE gitmek istiyorum diyecek. Kar alma zamanı gelince. Tekrar faizi arttırmak gerekecek.
Daha önce kimsenin iddia etmediği patenti bana ait iddialar..
Yaz boyu dolar yatay geçer..(bu tuttu)
Şimdii..
1. Sonbahar kış ..Borsalar süper ralli..
2. Sonbahar kış..Dolar 3.30 (henüz kimse pek telaffuz etmiyor )
3. Eylülde faiz artışı veya QT doların yönü değişmez..Ne olursa olsun FED in güvercin takılacağını düşünüyorum.Hatta Faiz arttırmayabilir QT konusunda geveleyebilir..
4. Dolar trend i bütün dünyada sona ermiş olabilir..eurusd ilk hedef 1.25 sonra 1.40
Bu durum da dolar min 3 sene kaybettirir..
Kısa vade den uzuna sıraladım..
Varsa karşı görüş beklerim..
Yer İmleri