Sayfa 342/1009 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 2,729 - 2,736 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    snowdancer

Ralli başladı bile..
    70k dan..

Doğrudur düzeltmeler olabilir..Füze gibi gitmez..

2002 2008 rallisinde de gittikçe büyüyen oranda 2004 2005 ve 2006 düzeltmeleri oldu..2006 biraz acıttı idi..

Çöküş 2008 de geldi..

Grafikler dolarcılar için çok çok çok kötü..
    Estirilen hava ve fiyatlamalarda cabası..2001 2002 Türkiye sini andırıyor..

Uzun vadeli aylık dolar borsa eurusd grafiklerini açın..
    GUND, durumun kötü her gün 0.5 mg xanax al,yoksa aklını kaçıracaksın. %60 la bu haldeysen %100 olsa herhal köprüden atlarsın. Arkadaş ben niye rahatım çünkü elimde sağlam veri kaynakları var.

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Benim görüşümde pattern ler otururken sizin kinde oturmuyor ama..

2002 2008 rallisi yabancı takas oranlarına bakın..
    Esas ralli oydu.

2008 den sonraki rallilerde yabancı takası hiç artmadı..
    2008 de 70 leri gördük idi sanırsam..
    Şimdi 63 64 lerde..

ve 2008 de görülen 5 dolar endeks hiç geçilmedi..Dolar bazlı ralli yaşanmadı..

Yani eh işte dostlar alışverişde görsün rallileri idi..

Şimdi ki rallide hedef 7 veya 10 dolar olabilir..

300.000 endeks
    Yahut 30.000 sıfır atılmış hali ile..
    Sn. gundwane,

Benim görüşümdeki patternlerin oturmadığına neye göre karar verdiğinizi anlamadım.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...545#post628545

İlgili iletiye bakarsanız tl bazlı grafik için öngörülerim bulunmaktadır.

Tabi bu bir öngörüdür. 2 kere kriz öncesi ve sonrası olaylara bakarak bir 3. kriz öncesi önlem alabilmek , temkinli davranabilmektir.
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

3. snow TL bazlı bakma..
    eurusd ile birlikte bir analiz yapmak istiyorsan dolar bazlı bak..

O zaman bazı şeyler cuk oturacak

Dolar ralliside endeks in 2013 2017 bocalamasıda..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Şimdi bu terse gelme durumunu aşağıdaki gibi yazdım ama aklına yatmadı mı bilmiyorum..

Zaten soracaktım neye göre EUR/USD'de 1.40 'lar bekliyorsun diye..sanırım teknik analize göre..

şimdi ECB genişleme yaparken vede negatif faizlerdeyken..birde FED geri sarma yapacağım derken EUR rallisi bana çok zor geliyor..yalnız ben yinede EUR rallisinden şüphelenmiyor değilim..ama başka bir yönden..
    Neden farklı yönden dedim biraz açayım..şimdi dün çok bilen birisi K.Kore felan bir sürü olay oldu, dolar yerinden kıpırdayamadı dedi ya..esasen doların kıpırdayamaması çok normal..çünki öncelikle carry-trade paraları YEN ve CHF'nin geri sarması lazım..

ECB 2014'den beri tahvil alıyor..para çoğaltıyor ve faizleri negatif..

Şimdi önemli soru şu; EURO 2014'den beri hangi oranda carry-trade parası oldu..

O zaman EURO'la, borsayla BİST'le ilgi kurmak çok zorlaşır..söyliyeyim..

Neyse çıkmak zorundayım..şimdilik hoşçakalın..

5. Algı her zaman önemlidir.1.40 lar da olabilir.2 sene taşırlar.inanınca millet alınca pozu 1.05 e geri gelir.pozu kontrol eden gerekirse savaş çıkarır.olmadık işler yapar pozunu karlı kapatır.yani biz temelli de konuşsak 5 yıl temelde direnmeli ve korumalıyız.bu da çok güçtür.sistem de tam olarak budur.ytd.

6. Kobilere özel bono. KGF kredini al gel bonoya yatır diyor AKTİFBANK. Açık açık mesaj bu bence.

Parası olan KOBİ mi var şu zamanda? Sayın DUDU ya soralım sektörün içinde birisi olarak.

http://www.aktifbank.com.tr/tr/kobi/...m/n-kolay-bono

KOBİ’lerin Parası Durduğu Yerde %14,50 Faiz Kazanıyor!

Aktif Bank’tan KOBİ’lere Özel Bono Ürünü! Paranız vadesizde beklemesin. N Kolay Bono ile paranızı dilediğiniz esneklikte değerlendirin. Nakite ihtiyacınız olduğunda vade bozma derdiniz olmasın, faiz kaybı yaşamadan, %14,50 ile yüksek kazançtan faydalanın!

Yüksek Getiri;
    Hoş geldin faizi yok! Sürekli yüksek faiz var! 200 TL’nize de 500.000 TL’lik yatırımınıza da tüm vade boyunca yüksek kazanç!

Vade Yok, Esneklik Var;
    Vade boyunca bekleme sıkıntısı yok, nakite ihtiyacınız olduğu anda gerektiği kadar paranızın faizini de alıp çıkmak var.

Masrafsız;
    Bononuzu elinizde tuttuğunuz sürece Bankamız nezdindeki hesaplarınızda ücret ödemek yok.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    power , eğer 2. kgf açıklanırsa bu faizleri yüksek tutar, bu durumda da dolar yine baskılanacaktır. Hem maliye hem de para politikasının aynı anda gevşemesi üzerine oynamak riskli değil mi?

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    snow TL bazlı bakma..
    eurusd ile birlikte bir analiz yapmak istiyorsan dolar bazlı bak..
    Sn. gundwane,

Bu cevabınıza karşılık "O zaman sizde tl bazlı bakın mı" demem gerekiyor anlamadım.

Siz nasıl görüşünüzü yada öngörünüzü beyan ediyorsanız, bende görüş yada öngörümü beyan ediyorum.

Belki siz haklısınızdır, sizin söylediğiniz doğrudur ve sizin söylediğiniz çıkar.

En nihayetinde burası bir paylaşım platformu ve bilgilerimizi paylaşarak birilerinden bir şeyler öğrenmek yada birilerine bir şeyler öğretmek gayretindeyiz.
    Paylaşımlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez... Ne mutlu TÜRK'ÜM diyene...

8. Bence çok mantıklı bir analiz. Tebrik ederim. Bu aralar yakın zaman içinde borsalarda bir zirve dönüşü olmalı. 120000 olmasa da 110000 bile olsa farketmez. BIST te NASDAQ ta DAX ta ve diğer tüm borsalarda büyük bir düzeltme olması an meselesi.

Nakitte olmanın tadını çıkarıp bir sonraki dalgayı beklemek lazım.

Alıntı Originally Posted by snowdancer Yazıyı Oku
    Sn. gundwane,

Benim görüşümdeki patternlerin oturmadığına neye göre karar verdiğinizi anlamadım.

http://www.hisse.net/topluluk/showth...545#post628545

İlgili iletiye bakarsanız tl bazlı grafik için öngörülerim bulunmaktadır.

Tabi bu bir öngörüdür. 2 kere kriz öncesi ve sonrası olaylara bakarak bir 3. kriz öncesi önlem alabilmek , temkinli davranabilmektir.

Sayfa 342/1009 İlkİlk ... 242292332340341342343344352392442842 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •