Sayfa 39/917 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon
Arama sonucu : 7329 madde; 305 - 312 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1. 2015 yılı 12 aylık karını 2016 12 aylık ta ( Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen )% 39 arttırmış bir hisseden bu denli olumsuz hava oluşması tamamen algısal diye düşünüyorum. 2016 yılı 3.çeyrek karının yüksek gelmesi hissede kar beklentisini çok yukarılara taşıdı. Bu neden ile karşılaşılan 2016 yılı 12 aylık karı zihinler de tamamen olumsuzluk yarattı. Bu durum da hissenin aşağıya yönelmesi doğal. Aynısı vergi dairesine bildirilen kar rakımında olduğu gibi. Kısa süreç içinde bu tepkilerin oluşması normal. Hisse gerçek yönünü bundan sonra tespit edecektir. Hisse karlılık beklentilerini yukarı taşıdığı sürece talep görecek ve hak ettiği fiyatları tekrar görecektir. ytd

Alıntı Originally Posted by venedik Yazıyı Oku
    2015 yılı 12 aylık karını 2016 12 aylık ta ( Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen )% 39 arttırmış bir hisseden bu denli olumsuz hava oluşması tamamen algısal diye düşünüyorum. 2016 yılı 3.çeyrek karının yüksek gelmesi hissede kar beklentisini çok yukarılara taşıdı. Bu neden ile karşılaşılan 2016 yılı 12 aylık karı zihinler de tamamen olumsuzluk yarattı. Bu durum da hissenin aşağıya yönelmesi doğal. Aynısı vergi dairesine bildirilen kar rakımında olduğu gibi. Kısa süreç içinde bu tepkilerin oluşması normal. Hisse gerçek yönünü bundan sonra tespit edecektir. Hisse karlılık beklentilerini yukarı taşıdığı sürece talep görecek ve hak ettiği fiyatları tekrar görecektir. ytd
    Algisal diyorsun ama hisse temel verilerine göre hareket ediyor.yani somut değerler üzerine.

Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app

3. Algısal olarak hareket eden küçük yatırımcının davranışı. Bu hissenin 9570 li fiyatlardan bu karlılık ile buralara düşmesi temel verilere göre açıklanamaz diye düşünüyorum. Her hissenin sahibi olduğu gerçeğini kabul eden biri olarak bu hissede de olan bu durumun çok güzel oynandığını düşünüyorum. Elbette bu dediklerim kendi düşüncelerim. Kimin haklı olduğunu ise zaman gösterecektir.

4.  Alıntı Originally Posted by venedik Yazıyı Oku
    Algısal olarak hareket eden küçük yatırımcının davranışı. Bu hissenin 9570 li fiyatlardan bu karlılık ile buralara düşmesi temel verilere göre açıklanamaz diye düşünüyorum. Her hissenin sahibi olduğu gerçeğini kabul eden biri olarak bu hissede de olan bu durumun çok güzel oynandığını düşünüyorum. Elbette bu dediklerim kendi düşüncelerim. Kimin haklı olduğunu ise zaman gösterecektir.
    Açıklanır dersem rahatlamana yetmeyecek,biliyorum. Ayrıca son çıkan ky olur.evveline bakmamışsınız.yabancı takasının azalmasına da dikkat etmemişsiniz bu arada.kısaca şunu soyleyryim.temel olarak inceleme yaparken kağıdın faaliyet karı,ederini hesaplamızda çok önemli bi kriterdir.son 6 aylık faaliyet karı sadece 5 milyon,önceki bilanço döneminde bu neydi 30 milyon.farkı farkedebilirsek şu an kutponun neden düşmeye iştahlı olduğunu anlayabiliriz...

C6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. [QUOTE=antispek;89372]Açıklanır dersem rahatlamana yetmeyecek,biliyorum. Ayrıca son çıkan ky olur.evveline bakmamışsınız.yabancı takasının azalmasına da dikkat etmemişsiniz bu arada.kısaca şunu soyleyryim.temel olarak inceleme yaparken kağıdın faaliyet karı,ederini hesaplamızda çok önemli bi kriterdir.son 6 aylık faaliyet karı sadece 5 milyon,önceki bilanço döneminde bu neydi 30 milyon.farkı farkedebilirsek şu an kutponun neden düşmeye iştahlı olduğunu anlayabiliriz...

C6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/Q

Netice itibarı ile herkes kendi bilgi, tecrübe, ve deneyimi ile bir takım pozisyonlar alır ve karına, zararına katlanır. Hissede uzun vadeli pozisyon almış biri olarak bu tür düşüş ve yükselişlerin pek bir önemi yok. Hedefe ulaşana kadar burdayız..

6. Yabancı takaslardaki düşüş çok açık ve net. Yüzde 16'lara düşen bir yabancı oranı var. Fakat yabancı takaslar ile bu işi doğru orantılı düşünürsek herkes paraya boğulur. Bu borsa da bıyıklı yabancı çok. :-)

7.  Alıntı Originally Posted by antispek Yazıyı Oku
    Açıklanır dersem rahatlamana yetmeyecek,biliyorum. Ayrıca son çıkan ky olur.evveline bakmamışsınız.yabancı takasının azalmasına da dikkat etmemişsiniz bu arada.kısaca şunu soyleyryim.temel olarak inceleme yaparken kağıdın faaliyet karı,ederini hesaplamızda çok önemli bi kriterdir.son 6 aylık faaliyet karı sadece 5 milyon,önceki bilanço döneminde bu neydi 30 milyon.farkı farkedebilirsek şu an kutponun neden düşmeye iştahlı olduğunu anlayabiliriz...

C6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    .arkadaşım şirketin ederi faliyet karı nı sen nerden bakıyorsun bilmiyorum. 30 milyondan 5 milyona düşmüş diye burada yzıyorsun.bilgin yanliış..burda panik paylaşımlar yapma bilanço oku...

8.  Alıntı Originally Posted by cnyt3528 Yazıyı Oku
    .arkadaşım şirketin ederi faliyet karı nı sen nerden bakıyorsun bilmiyorum. 30 milyondan 5 milyona düşmüş diye burada yzıyorsun.bilgin yanliış..burda panik paylaşımlar yapma bilanço oku...
    seninle şöyle basit bi matematik hesabı yapalım arkadaş...bi şirket ilk6 aylık bilançoda 30 milyon,12 aylık bilançoda 35 milyon faaliyet karı yaparsa...son 6 aylık bilanço faaliyet karı ne olur...bu hesabı yapabileceğini düşünerek yazmıştım...yazdıklarımı ya dikkatli okumamışsın,ya da 4 işlemle alakalı bi sıkıntı var...

Sayfa 39/917 İlkİlk ... 2937383940414989139539 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •