Sayfa 172/580 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon
Arama sonucu : 4636 madde; 1,369 - 1,376 arası.

Konu: YATAS - Yataş

1.  Alıntı Originally Posted by slm333 Yazıyı Oku
    müthişşş.
    patron işi biliyor 20 tl ye kadar alırım diye boşa demiyor.
    Bugünkü Kap haberinde geri alım oranının %2.15 e ulaştığı yazılı, bu 920K lot eder ve 11.5 - 12.5 gibi bir fiyat aralığından alındı (dünkü 44K hariç).
    Şu anki hisse fiyatına göre yaklaşık 5 TL prim söz konusu ve 9 aylık bilançoda 4-5 Milyon arası bir finansal gelir demek
    Yatırım tavsiyesi değildir..

3. Is Yatirim hep geriden geliyor. Bu sene basinda 10.79TL hedef verdiler, ilk ceyrek bilancosu sonrasi 14.62TL dediler, 2.ceyrek bilancosu sonrasi ise 21.02TL hedef fiyati daha simdi verdiler. Bu gidisle 3. Ceyrek bilanco sonrasi yeni hedefleri 25-30TL arasi olur Yatas'i satan arkasindan bakar

4.  Alıntı Originally Posted by oracle Yazıyı Oku
    Bugünkü Kap haberinde geri alım oranının %2.15 e ulaştığı yazılı, bu 920K lot eder ve 11.5 - 12.5 gibi bir fiyat aralığından alındı (dünkü 44K hariç).
    Şu anki hisse fiyatına göre yaklaşık 5 TL prim söz konusu ve 9 aylık bilançoda 4-5 Milyon arası bir finansal gelir demek
    Ama 6 aylikta yansitti onu ..yani o fiyatlar 6 aylik bilancoda arti olarak yansidi ..yeni bi 5 , 6 milyonluk gelir olmayacak..

5.  Alıntı Originally Posted by Majesteleri. Yazıyı Oku
    Ama 6 aylikta yansitti onu ..yani o fiyatlar 6 aylik bilancoda arti olarak yansidi ..yeni bi 5 , 6 milyonluk gelir olmayacak..
    Alımlar 30 haziran ve sonrasında yapıldı ve ortalama alım fiyatıyla bugün arasında 5TL gibi bir fark var, bunu belirttim.
    Temmuzdan önce yapılmış olsaydı dahi hissenin 30 haziran kapanış fiyatı 11,95TL, yine 5TL gibi bir artış var ve 9 aylığa yansıyacak.
    Yatırım tavsiyesi değildir..

6.  Alıntı Originally Posted by oracle Yazıyı Oku
    Alımlar 30 haziran ve sonrasında yapıldı ve ortalama alım fiyatıyla bugün arasında 5TL gibi bir fark var, bunu belirttim.
    Temmuzdan önce yapılmış olsaydı dahi hissenin 30 haziran kapanış fiyatı 11,95TL, yine 5TL gibi bir artış var ve 9 aylığa yansıyacak.
    Geri alinan paylardan elde edilen kar ya da zararin, net kara bir etkisi olmaz. Geri alinmis paylar Ozkaynaklar icerisinde muhasebelestiriliyor. Yatas'in denetim raporundan ilgili kismi asagi kopyaliyorum. Asil onemli olan Yatas'in elinde 15milyon TL degerinden daha fazla hissesi var, bu hisseleri 25TL ve uzerinden guzel karla satip 2018 yilinda bu parayla temettu verebilir.

Geri Alınmıs Paylar
    "Grup'un, özkaynağına dayalı finansal araçlarını yeniden edinmesi durumunda, bu alımlara ilişkin alım bedelleri (işletmenin geri satın alınan kendi hisseleri) özkaynaktan düşülür. Grup'un özkaynağına dayalı finansal araçlarının alışından, satışından, ihracından ya da iptalinden dolayı kar veya zarara herhangi bir kazanç ya da kayıp yansıtılmaz."

herkese selamlar.
    2 sebepten ötürü uzun süredir foruma yazmıyordum (gerçi yazılanları ara ara forumdan okumaya çalıştım). 1inci sebep; hisse 10-11 seviyelerinde yatayda iken başka hisseler ile ilgileniyordum (2Ç bilançodan önce geri dönmüştüm hisseye). 2inci sebep; 2Ç karı gayet güzel ve gayet tatminkar idi ve de zaten bu kar hisse fiyatına yansımaya başladı ve de bu yansıma hala devam ediyor. bu güzel gidişata ne ilave edilebilir ki... hisse fiyatı açısından herşey güzel gidiyor halen. benim gibi uzun süredir hissede olanlar açısından hisse fiyatının geldiği seviyeler gerçekten olağanüstü.

dikkatimi çeken ve paylaşmak istediğim birkaç husus var. onları zikretmek isterim. bunlar:

1) yabancıların hissedeki pozisyonundaki değişmeler
    2) yataşın devam eden hisse geri alım programı

Sayfa 172/580 İlkİlk ... 72122162170171172173174182222272 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •