Sayfa 6/532 ÝlkÝlk ... 456781656106506 ... SonSon
Arama sonucu : 4382 madde; 41 - 48 arasý.

Konu: DGZTE - Demirören Gazetecilik

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by iki gozum Yazýyý Oku

Kasada 177.807.236 tl var.
    istese hepsini daðýtabilir ama zannetmem.
    33 krþ net daðýtsa yeter Allah bereket versin derim. azýnada razýyým,yeterki bilanço hep böyle gelsin.
    bedelsiz verirmi bilemem ama böyle iyi.emekli maaþýna takviye ediyorum.
    YTD
    Türk Ticaret Kanunu ("TTK"), Sermaye Piyasasý Mevzuatý ve Sermaye Piyasasý Kurulu ("SPK") Düzenlemeleri, Kurumlar Vergisi, Gelir Vergisi ve diðer ilgili yasal mevzuat hükümleri ile Þirketimiz Esas Sözleþmesi'nin ilgili hükümleri ve kamuya açýklamýþ olduðumuz "Kâr Daðýtým Politikasý" dikkate alýnarak;

- SPK'nun "Sermaye Piyasasýnda Finansal Raporlamaya Ýliþkin Esaslar Tebliði (II-14.1)" hükümleri dahilinde, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartlarý Kurumu ("KGK") tarafýndan yayýnlanan Türkiye Muhasebe Standartlarý ("TMS") ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarý ("TFRS")'na uygun olarak hazýrlanan, sunum esaslarý SPK'nun konuya iliþkin kararlarý uyarýnca belirlenen, baðýmsýz denetimden geçmiþ, 01.01.2016-31.12.2016 hesap dönemine ait Bireysel Finansal Tablolar'a göre; "Dönem Vergi Gideri" ve "Ertelenmiþ Vergi Gideri" birlikte dikkate alýndýðýnda 88.224.093 Türk Lirasý tutarýnda "Net Dönem Karý" oluþtuðu; bu tutardan TTK'nun 519'uncu maddesinin (1)'inci fýkrasý uyarýnca 1.972.303,81 Türk Lirasý tutarýnda "Genel Kanuni Yedek Akçe" ile ayrýca 213 sayýlý Vergi Usul Kanunun 325'inci maddesinin (a) bendi uyarýnca 5.000.000 Türk Lirasý tutarýnda "Giriþim Sermayesi Fonu" ayrýldýktan ve 2016 yýlýnda yapýlan toplam 1.200.065,10 Türk Lirasý tutarýnda "Baðýþlar" eklendikten sonra, SPK'nun kar daðýtýmýna iliþkin düzenlemeleri dahilinde 01.01.2016-31.12.2016 hesap dönemine iliþkin olarak 82.451.854,29 Türk Lirasý tutarýnda "Baðýþlar Eklenmiþ Net Daðýtýlabilir Dönem Karý" hesaplandýðý,

- Vergi Mevzuatý kapsamýnda ve T.C. Maliye Bakanlýðý tarafýndan yayýnlanan Tek Düzen Hesap Planý'na göre tutulan kayýtlarýmýzda ise 01.01.2016-31.12.2016 hesap döneminde 39.446.076,10 Türk Lirasý tutarýnda "Net Dönem Karý" oluþtuðu; bu tutardan TTK'nun 519'uncu maddesinin (1)'inci fýkrasý uyarýnca 1.972.303,81 Türk Lirasý tutarýnda "Genel Kanuni Yedek Akçe" ve 213 sayýlý Vergi Usul Kanunun 325'inci maddesinin (a) bendi uyarýnca 5.000.000.Türk Lirasý tutarýnda "Giriþim Sermayesi Fonu" ayrýldýktan sonra 32.473.772,30 Türk Lirasý "Net Daðýtýlabilir Dönem Karý" hesaplandýðý

görülerek; her ne kadar 27.01.2014 tarih ve 2014/2 sayýlý SPK Haftalýk Bülteni'nde ilan edilen "Kar Payý Rehberi"nde belirlenen esaslar dahilinde, daha düþük olmasý nedeniyle, Vergi Mevzuatý kapsamýnda ve T.C. Maliye Bakanlýðý tarafýndan yayýnlanan Tek Düzen Hesap Planý'na uygun olarak tutulan yasal kayýtlarýmýza göre hesaplanan "Net Daðýtýlabilir Dönem Karý" (32.473.772,30 Türk Lirasý)'nýn kar daðýtýmýnda esas alýnmasý gerekmekle birlikte, son dönemde Þirketimiz'in kontrolü dýþýnda piyasalarda yaþanan dalgalanmalar nedeniyle, genel ekonomideki ve sektörümüzdeki geliþmelere baðlý olarak, içinde bulunduðumuz hesap döneminde kar daðýtýmý yapýlýp yapýlmayacaðý hususunun daha sonra tekrar deðerlendirilmesine ve bu çerçevede mevcut durum itibariyle kar daðýtýmý yapýlmamasýnýn Genel Kurul'un onayýna sunulmasýna,

karar verilmiþtir.

2. 50-70 arasý gelir diyordu 88 40 kurus temettü verse yarýsý en kötü þu marbasa uyuz oluyordum yarýn tut bakalým yedirecekler mi sana inþ acýk yapmýþsýndýr hatta yarýn dohol satýp buraya gecmek lazým az lotum vardý keske hepsini buna gömseydim hiç olmasa temettü alýrdýk

3.  Alýntý Originally Posted by leon-kýng Yazýyý Oku
    50-70 arasý gelir diyordu 88 40 kurus temettü verse yarýsý en kötü þu marbasa uyuz oluyordum yarýn tut bakalým yedirecekler mi sana inþ acýk yapmýþsýndýr hatta yarýn dohol satýp buraya gecmek lazým az lotum vardý keske hepsini buna gömseydim hiç olmasa temettü alýrdýk
    Bugünkü takaslara baktým marbaþ baya satmýþ ve birde son günlerde satýþlarýyla dikkat çeken invest mal çýkmýþ.Marbaþýn az miktarda lotu kalmýþ invest tamamen boþaltmýþ.Kanaatimce kaðýda saðlam yatýrýmcýlar giriyor.Bilanço mükemmel geldi.Özsermaye olsun kar olsun çok yüksek geldi.Kasada 177 milyonluk döviz var ve bilanço 3.50 TL/Usd kurundan düzenlendi.Þu anda dolar 3.70 TL.Yani 3 aylýk bilançoda nakti 200 milyona ulaþabilir.Karýda ayný oranda artabilir.Borsda bu kadar likit þirket yok denecek kadar az.Araþtýrma þirketleri bilançoyu keþfedip yakýnda raporlar yayýnlarlar.(Yatýrým tavsiyesi olmayýp kiþisel görüþ ve yorumlarýmdýr.Ýsabetli olmayabilir.)

4. mehmet tereci ya yeni nik aldý yada burayý terketti hissede olsa coktan yazardý

5. Hayýrlý olsun 88 milyon kar.Arkadaþlar kar daðýtmayacaksa baþka güzel planlarý olabilir bekleyip görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.

6. Hürriyet ile birleþme beklentim oluþtu.Çünkü 2.si birleþirse birinin markasý ile birinin parasý sinerji oluþturabilir.Yani tekrar gündeme gelebilir.Benimki sadece tahmin olup bilgiye dayanmamaktadýr ve tavsiye deðildir.

7. Özsermaye 448 milyon TL olmuþ yani þirketin defter deðeri 4.26 TL olmuþ.Rakamlar beklentimden daha iiyi.

8. Verdiði tepkiye bak ne kadar kar açýklayacak anlamadým marbastaki helal sana baskýladýn yine

Sayfa 6/532 ÝlkÝlk ... 456781656106506 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •