Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor değilmi

Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkanı olan için her açıdan Türkiyeden daha karlı... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yıllardır hem yatırımcıyım hem yap satçıyım... Bir kere köpekbalığı olayı tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalım insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada başınıza yıldırım çarpma ihtimali köpek balığı saldırısına uğrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Şilede bir senede boğulan insan sayısı Florida da 10 senede köpek balığı saldırısına uğrama sayısından fazla...
Evet büyük fırtına çıkar... evler 180 mil rüzgara dayanıklı yapılmalıdır, kasırga penceleri vs vardır. Kasırga hepsinden büyükse bütün evler sigortalıdır bir felaket sonrası evinizi tekrardan sıfırdan yapar hayatınıza yeni evinizde devam edersiniz.
Ev fiyatları çok uçuk savı hiç doğru değil. Amerikada 2011 yılında evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yıla kadar düşmüştü... evet ben çok 6 yılda kendini amorti eden evi aldım sattım.. Şimdi bu amorti etme süresi 10-12 yıla çıktı... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatırımınıza amerikada kira olarak %10 dolar bazında kazanıyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanıyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaşadığım halde oturduğum evi satın almıyorum ..
Uzun vadede sular altında kalacakmışş... evet bilim adamları 100 sene sonra böyle bir şey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceğime göre onu kalanlar düşünsün biz paramıza bakalım...
Türkler Ağustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduğu savı de Miami yi bilmediğinizi gösteriyor. Ağustos Eylül ayları tropik fırtına aylarıdır. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsın orada her gün yağmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde başlar Nisan Mayısa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.
Miami de ingilizce konuşulmadığını söylemek biraz abartı olmuş. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardır. Miamiy canlı eğlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eğer hispanic sevmiyorsanız çıkın biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komşu yaşayın... orası anglosakson elit amerikalıların mekanı...
Bir de açın zillow a bakın ucuz ev varmı yok mu... Ümraniye de daire fiyatına floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaşayabilirsiniz.. bana inanmayın açın zillow a bakın fiyatlar evler orada.
Tam yerleşmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleşmedim yerleşmeyi planlamıyorum. Sebebide oranın kötü olması değil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olması. Oraya bir yerleşirsem çocuğumu bir daha Türkiyede yaşamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi değil seni dışlamıyor , dolayısıyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüğünü müslümanlığını unutuyor. Sırf çoluğum çocuğum Müslüman Türk olarak kalsın diye Türkiye de yaşamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaşayanları görüyorum) çocuk on yıl içinde kendini Amerikalı bilecek türkiye türklük soyağacına dair bir anı olarak kalacak.
Yer İmleri