Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 470/1014 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    miami konut fiyatlarına hiç bi şey olmaz hocam, miami 2008-2009 mortgage krizinin en sert vurduğu lokasyonlardan biri idi, izmirli bi arkadaşın tanesi 50-60 bin dolara düşen evlerden 10 tane birden satın aldığını duymuştum o vakitler..

ama abd mortgage krizinde 11 milyon eve haciz geldi, kredi borcunu ödeyemeyen milyonlarca aile sokağa atıldı, bu icradan satışa çıkan evlerin çok büyük kısmını hedge fonlar aldı yani büyük paranın eline geçti evler.. bunlar da piyasa yapmasını iyi bilirler, işleri bu, o yüzden ev fiyatlarının sert düşecek olmasını falan beklemiyorum.. kim satacak düşükten ? fonlar mı ? halktan gücü olmayanlar çok önce elendi zaten, onları düşükten satacak bir evi yok

van'da piyasa nasıl, sen ondan bahset
    Miami gayri menkul piyasasina bu pencereden bakmamistim. Verdiginiz bilgiler epey faydali oldu....

Vanda 6-7 yillik birikmis bir taleb vardi. Belediyeye Kayyum ataninca yillardir bekletilen ruhsatlar hemen verildi. Harclar makul. Kayyuma ragmen belediyede yine rusvet isleri donuyor. Ama istanbuldaki ilce belediyeleri kadar degil.. Artik ruhsat almak icin muttahitler Feraşin deki PKK nin kir mahkemesine gidip pazarlik yapmak zorunda da kalmiyorlar....

Devletin varligini her yerde hissediyorsunuz artik...carsi pazar Iran turistleri sayesinde adeta balayi yasiyor....Oteller %100 dolulukla calisiyorlar. ...sadece yatip yiyip icmiyorlar. Bavul ticaretinide yapiyorlar....LC wakiki, Defacto gibi magazalara dalip bosaltiyorlar...Gecenlerde Tekzen yapi marketine gitmistim. Orda bile alis veris yapan iranli turistler vardi.

Guzel bir golu ve sahilleri var ama dogru durust Plaj yok. Guzel plajlar ve birde gol cevresinde atik aritma sistemleri kurulursa burasi ilerde yilda 1-2 milyon iranli ve irakli turist ceker.
    Burda yapilmakta olan insaatlarin cogu kentsel donusumlu oldugu icin dairelerin % 60-70 zaten eski sahipleri. Onun icin burda kiralik daire bulmak icin vatandaslar emlakcilara gidip isimlerini siraya yaziyorlar. Kiralik 3+1 bulmak cok zor. Kiralar son bir yilda %50 den fazla artti.
    Burdada 1+1 ve 2+1 trendi basladi. Kimi muttahit 1+1 leri toptan iranli acentelere kiraliyorlar.....
    muttahitlerle daire karsiligi is yapan betoncu, kalipci, dogramacilarin elindeki satilik daireleri takip ediyorum. Bunlar nakite ihtiyac duyduklari zaman Bitime 3-4 ay kala ellerindeki dairelerin bazilarini satiuorlar. Bunlardan alacagin daireleri 3-4 ay sonra %20-30 karla satabiliyorsun.

Biraz tebessüm edelim :Yunanlılar, Türkiye'den ev almak için harekete geçti

EKİM ayında 32 yılı geride bırakmaya hazırlanan TURYAP, Türkiye vatandaşlarının yoğun bulunduğu 30 ülkede temsilcilik açacak.

http://www.hurriyet.com.tr/yunanlila...gecti-40575681

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Miami gayri menkul piyasasina bu pencereden bakmamistim. Verdiginiz bilgiler epey faydali oldu....

Vanda 6-7 yillik birikmis bir taleb vardi. Belediyeye Kayyum ataninca yillardir bekletilen ruhsatlar hemen verildi. Harclar makul. Kayyuma ragmen belediyede yine rusvet isleri donuyor. Ama istanbuldaki ilce belediyeleri kadar degil.. Artik ruhsat almak icin muttahitler Feraşin deki PKK nin kir mahkemesine gidip pazarlik yapmak zorunda da kalmiyorlar....

Devletin varligini her yerde hissediyorsunuz artik...carsi pazar Iran turistleri sayesinde adeta balayi yasiyor....Oteller %100 dolulukla calisiyorlar. ...sadece yatip yiyip icmiyorlar. Bavul ticaretinide yapiyorlar....LC wakiki, Defacto gibi magazalara dalip bosaltiyorlar...Gecenlerde Tekzen yapi marketine gitmistim. Orda bile alis veris yapan iranli turistler vardi.

Guzel bir golu ve sahilleri var ama dogru durust Plaj yok. Guzel plajlar ve birde gol cevresinde atik aritma sistemleri kurulursa burasi ilerde yilda 1-2 milyon iranli ve irakli turist ceker.
    Burda yapilmakta olan insaatlarin cogu kentsel donusumlu oldugu icin dairelerin % 60-70 zaten eski sahipleri. Onun icin burda kiralik daire bulmak icin vatandaslar emlakcilara gidip isimlerini siraya yaziyorlar. Kiralik 3+1 bulmak cok zor. Kiralar son bir yilda %50 den fazla artti.
    Burdada 1+1 ve 2+1 trendi basladi. Kimi muttahit 1+1 leri toptan iranli acentelere kiraliyorlar.....
    muttahitlerle daire karsiligi is yapan betoncu, kalipci, dogramacilarin elindeki satilik daireleri takip ediyorum. Bunlar nakite ihtiyac duyduklari zaman Bitime 3-4 ay kala ellerindeki dairelerin bazilarini satiuorlar. Bunlardan alacagin daireleri 3-4 ay sonra %20-30 karla satabiliyorsun.
    ozetle miami

Denize giremiyorsun kopekbaligindan dolayi

3-5 senede buyuk bir firtina cikar

ev fiyatlari cok cok ucuk

uzun vadede sehrin sular altinda kalmasi KESIN

Sehir ABD nin en anti Amerikan sehri. Ingilizce konusan yok gibi

Turklerin ev almasinin en buyuk sebebi latin amerikali cok kizlar cok guzel, iklim sahil Izmire benziyor, amerikali az, amerikada en fazla uyusturucu rusvet ve yolsuzluk bu sehirde cikar

TR ye direk ucus var

Zengin Turkler hem turizm veya insaat zaten baska sektor yok oralarda is yapmak hemde cocuklarini okula gondermek icin ev aliyor ama tam yerlesmiyor. Oradaki Turklerin %99'u yazin TR ye tatile gider. Cunku Turkiyedeki tatil beldeleri Florida yi cebinde 50 kere katlar

4. Alin alin, milyonluk ev alin.

Bu iki yuzlulere servetinizi de emanet edin.

http://www.sozcu.com.tr/2017/yazarla...rakan-2007207/

5. FETÖ'den el koyulan Dumankaya daireleri açık artırmayla satılıyor
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...tiliyor/195880

6.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    ozetle miami

Denize giremiyorsun kopekbaligindan dolayi

3-5 senede buyuk bir firtina cikar

ev fiyatlari cok cok ucuk

uzun vadede sehrin sular altinda kalmasi KESIN

Sehir ABD nin en anti Amerikan sehri. Ingilizce konusan yok gibi

Turklerin ev almasinin en buyuk sebebi latin amerikali cok kizlar cok guzel, iklim sahil Izmire benziyor, amerikali az, amerikada en fazla uyusturucu rusvet ve yolsuzluk bu sehirde cikar

TR ye direk ucus var

Zengin Turkler hem turizm veya insaat zaten baska sektor yok oralarda is yapmak hemde cocuklarini okula gondermek icin ev aliyor ama tam yerlesmiyor. Oradaki Turklerin %99'u yazin TR ye tatile gider. Cunku Turkiyedeki tatil beldeleri Florida yi cebinde 50 kere katlar
    Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor değilmi Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkanı olan için her açıdan Türkiyeden daha karlı... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yıllardır hem yatırımcıyım hem yap satçıyım... Bir kere köpekbalığı olayı tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalım insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada başınıza yıldırım çarpma ihtimali köpek balığı saldırısına uğrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Şilede bir senede boğulan insan sayısı Florida da 10 senede köpek balığı saldırısına uğrama sayısından fazla...

Evet büyük fırtına çıkar... evler 180 mil rüzgara dayanıklı yapılmalıdır, kasırga penceleri vs vardır. Kasırga hepsinden büyükse bütün evler sigortalıdır bir felaket sonrası evinizi tekrardan sıfırdan yapar hayatınıza yeni evinizde devam edersiniz.

Ev fiyatları çok uçuk savı hiç doğru değil. Amerikada 2011 yılında evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yıla kadar düşmüştü... evet ben çok 6 yılda kendini amorti eden evi aldım sattım.. Şimdi bu amorti etme süresi 10-12 yıla çıktı... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatırımınıza amerikada kira olarak %10 dolar bazında kazanıyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanıyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaşadığım halde oturduğum evi satın almıyorum ..

Uzun vadede sular altında kalacakmışş... evet bilim adamları 100 sene sonra böyle bir şey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceğime göre onu kalanlar düşünsün biz paramıza bakalım...

Türkler Ağustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduğu savı de Miami yi bilmediğinizi gösteriyor. Ağustos Eylül ayları tropik fırtına aylarıdır. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsın orada her gün yağmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde başlar Nisan Mayısa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.

Miami de ingilizce konuşulmadığını söylemek biraz abartı olmuş. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardır. Miamiy canlı eğlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eğer hispanic sevmiyorsanız çıkın biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komşu yaşayın... orası anglosakson elit amerikalıların mekanı...

Bir de açın zillow a bakın ucuz ev varmı yok mu... Ümraniye de daire fiyatına floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaşayabilirsiniz.. bana inanmayın açın zillow a bakın fiyatlar evler orada.

Tam yerleşmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleşmedim yerleşmeyi planlamıyorum. Sebebide oranın kötü olması değil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olması. Oraya bir yerleşirsem çocuğumu bir daha Türkiyede yaşamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi değil seni dışlamıyor , dolayısıyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüğünü müslümanlığını unutuyor. Sırf çoluğum çocuğum Müslüman Türk olarak kalsın diye Türkiye de yaşamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaşayanları görüyorum) çocuk on yıl içinde kendini Amerikalı bilecek türkiye türklük soyağacına dair bir anı olarak kalacak.

7.  Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku
    Sırf çoluğum çocuğum Müslüman Türk olarak kalsın diye Türkiye de yaşamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaşayanları görüyorum) çocuk on yıl içinde kendini Amerikalı bilecek türkiye türklük soyağacına dair bir anı olarak kalacak.
    Imam hatibe gonder, hem turk kalsin hem de dinini guzel yasasin. (!)

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku
    Bilgimiz olmadan ne kadar kolay fikrimiz oluyor değilmi Miami veya Florida eyaletinde ev sahibi olmak imkanı olan için her açıdan Türkiyeden daha karlı... nereden mi biliyorum çünkü o bölgelerde yıllardır hem yatırımcıyım hem yap satçıyım... Bir kere köpekbalığı olayı tam komedi, denize giremiyorsun felan hikaye... Internetten aç bir live camera normal bir günde ocean drive da veya south beach de bak bakalım insanlar denize giriyormu girmiyormu. Floridada başınıza yıldırım çarpma ihtimali köpek balığı saldırısına uğrama ihtimalinizden on kat fazla. SAdece Şilede bir senede boğulan insan sayısı Florida da 10 senede köpek balığı saldırısına uğrama sayısından fazla...

Evet büyük fırtına çıkar... evler 180 mil rüzgara dayanıklı yapılmalıdır, kasırga penceleri vs vardır. Kasırga hepsinden büyükse bütün evler sigortalıdır bir felaket sonrası evinizi tekrardan sıfırdan yapar hayatınıza yeni evinizde devam edersiniz.

Ev fiyatları çok uçuk savı hiç doğru değil. Amerikada 2011 yılında evlerin kiralar üzerinden kendini amorti etme süresi 6 yıla kadar düşmüştü... evet ben çok 6 yılda kendini amorti eden evi aldım sattım.. Şimdi bu amorti etme süresi 10-12 yıla çıktı... Türkiye de bu 25-30... Yani dolar yatırımınıza amerikada kira olarak %10 dolar bazında kazanıyorken Türkiyede TL nize %3-4 kazanıyorsunuz... Yani hala daha Amerika çok daha cazip ve bu yüzden Türkiyede yaşadığım halde oturduğum evi satın almıyorum ..

Uzun vadede sular altında kalacakmışş... evet bilim adamları 100 sene sonra böyle bir şey olabilir diyor.. 100 sene sonraki hadiseyi ben göremeyeceğime göre onu kalanlar düşünsün biz paramıza bakalım...

Türkler Ağustosta Türkiye ye geliyor çünkü Türkiye cennet olduğu savı de Miami yi bilmediğinizi gösteriyor. Ağustos Eylül ayları tropik fırtına aylarıdır. Bu aylar miami için ölü sezondur kimse gelmez... Türkler o yüzden bu aylarda Türkiyeye gelir, ne yapsın orada her gün yağmur mu seyretsinler... Miami de sezon kimde başlar Nisan Mayısa kadar gider. Ocak ta burada kar tatili var iken orada denize girilir.

Miami de ingilizce konuşulmadığını söylemek biraz abartı olmuş. Hispanicler latinolar fazla miktarda vardır. Miamiy canlı eğlenceli yapanlarda bu grup zaten. Eğer hispanic sevmiyorsanız çıkın biraz kuzeye west palm beach de trumpa abramoviçe komşu yaşayın... orası anglosakson elit amerikalıların mekanı...

Bir de açın zillow a bakın ucuz ev varmı yok mu... Ümraniye de daire fiyatına floridada arabayla sahile 5 dakika mesafede bahçeli villa da yaşayabilirsiniz.. bana inanmayın açın zillow a bakın fiyatlar evler orada.

Tam yerleşmek konusuna gelince ben Miami ye veya Florida ya tam yerleşmedim yerleşmeyi planlamıyorum. Sebebide oranın kötü olması değil tersine çok fazla güzel ve asimile edici olması. Oraya bir yerleşirsem çocuğumu bir daha Türkiyede yaşamaya ikna edemem. Amerika Almanya gibi değil seni dışlamıyor , dolayısıyla çok kolay asimile ediyor. Çocuk Türklüğünü müslümanlığını unutuyor. Sırf çoluğum çocuğum Müslüman Türk olarak kalsın diye Türkiye de yaşamaya devam ediyorum çünkü çok iyi biliyorum ki (ve yaşayanları görüyorum) çocuk on yıl içinde kendini Amerikalı bilecek türkiye türklük soyağacına dair bir anı olarak kalacak.
    Sevgili HISIM bey

Dedikleriniz dogrudur, benimkisi kisisel sadece kisisel gorustu. Kisiden kisiye zevkler degisiyor ama rakamlar degismez. Rakamlar yatirim mantigi konusunda kesinlikle haklisin.

Bir turlu kendimi ikna edemedim TR de ev almaya yada yazlik yada dukkan falan. Bir yerde hesaplar tutmuyor, isin icine ucuz dolar ileride buyuk devaluasyon reis in vefati ic savas falan filan derken bir turlu pamuk eller cebe giremedi

Elimde baya bi para var su anda. Arastirmaktan yoruldum ama sizin Isyat meselesini arastiriyorum. ABD deki butun vergi avantajli yatirimlari sonuna kadar kullandim. Diversify etmem gerekiyor.

Ote yandan oglumu kesinlikle ABD de buyutmek istemiyorum. Hayatta en son istedigim sey oglumun benimle ecnebi dilinde konusmasi. Turkcemi cok seviyorum. Tuhaflik bende yani

2 gun once TR den geldim. Izmir Ozdere de apart ta kalirken sagda solda villa sahipleri ve emlakcilari ile baya konustum. Tamam son yillarda yazlik fiyatlari baya artmis. Hatta dolar cinsinden bile artis var. Cogu Alamanci, ikiz villa lardan almislar, birinde oturup oburunu kiraya veriyorlar kimi airbnb kullaniyor. Hersey nakit donuyor fis fatura yok. Cennet gibi denizin ve doganin dibinde yasayip gidiyorlar. Zaten hayat ucuz oralarda. Bir de ozel bir kolej bulup cocugumu yollasam falan diye dusunuyorum. Hanimi ikna etmem gerekiyor. Oda fazla alisti Amerikaya maalesef.

TR ye donusum kesin ama ne zaman oldugunu bilmedigim icin yatirimlarim TR de olsun istiyorum. ABD de evi kiraya verip donsem, dakka basi buraya gelip ugrasmak istemiyorum hukuki islerle. Yada belki bir yolu vardir. Evi satsam 350K ya gider kiraya versem belki 2,500 dolar. Naapim Turk emlakcimi bulayim? O ne kadar ister ne kadar guvenlidir? Yilda 4,500 dolar emlak vergisi var 500 dolarda aidat.

Bu arada BES e baktim. Baska bir sayfada Rxpu cok guvendigim birisidir, bana yazdiklarindan sunu anladim, Getiri senede %20 den biraz az ve enflasyon da %15 civarinda bir de ustune fon yonetim gideri derken degmez yatirim yapma dedi. Ote yandan dolara bakiyorsun olayi tamamen karistiriyor. Ama ABD deki buradaki arkadaslara bakiyorum herkes BES te. Arastirmadan etmeden girmisler BES e. Oysaki TR deki insanlar BES ten kaciyorlar. Garip bir durum.

Bizim gibi emekliligi yaklasmis adamlar icin bir sayfa acmak lazim. TR de saglik sigortasi kira geliri BES yok ABD yada Kanada dan gelir transferi falan gibi konular konusulsa.

Kafa karisik sabah aksam arastiriyoruz

Sayfa 470/1014 İlkİlk ... 370420460468469470471472480520570970 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •