Sayfa 558/1009 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 4,457 - 4,464 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. USD ne olduğu yada ne olacağının önemi yoktur. Önemli olan USD endeksi nedir? Dünyada USD nerededir? Biz de nerede olması gerekirken nerededir? Peki neden bu yerdedir? TR ye gelen 10 aylık yatırımın ne kadarı doğrudan yatırım iken ne kadarı sıcak yatırımdır? Dağıtılan kredilerin mevduatlara oranı, ihracatın ithalatını karşılama oranlarına bakıp; Hindistan, Bangladesh, Pakistan %5 faiz verirken gelişmekte olan ekonomilerde neden biz %12 ile en yüksek faizi veriyoruz? Seneye KGF olucak mı? Olmaz ise büyüme ne olur? Seneye seçim yılını BIST sever mi? Sevmez mi? 45 iş günüdür 110,500 puanı geçemeyip yükselemeyen endekse ne olur? 24 aydır sıkı duruş sergileyip enflasyonu ancak %11,86 ya getiren MB bir 24 ay daha sıkı durmaya devam edebilir mi?

İşte bu soruların cevaplarını kendi kendinize tüm samimiyetinizle bir beyaz kağıda yazıp; okuyup anladığınızda USD/TRL 3,10 TL ye mi 3,80 TL yemi gideceğini kolaylıkla anlayabilirsiniz...

2.  Alıntı Originally Posted by serothehero Yazıyı Oku
    Hazret efendisi cok daha önce üstün ekonomi bilgisine dayanarak "3,50 dolar iyidir" dediği için böyle konuşabiliyor.
    3.5 önemli.Atalarımız bile 3.5 atmak derken bir bildikleri varmış

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Yatırımlarımız konusunda, bilgi ışığında, eğer bildiğimiz, inandığımız gibi davranamıyorsak, saydıklarımdan biri eksik demektir.

Elimizdeki doların miktarı ne olursa olsun, dolar kurunun önemli oranda düşeceğine inanıyorsak, onu satmamak hiçbir açıdan "rasyonel" değil.

Yok "kurun çok düşeceğine inanmıyorum ama böyle bir kuşkum olasılık olarak var" diyorsanız anlarım.

Bu neredeyse hepimizde var.

Bu durumda da kurun 3,10 lara düşeceğini durmadan ileri sürmenin bir anlamı yok.

Söyler geçersin bir kuşku olarak.

Ben kurun cuma günü 3,30 a düşeceğine emin olayım, elimdeki tüm dolarları satarım. Aksi düşünülebilir mi?

Miktarın çok büyük olması, bir şey farketmez, sadece, eğer satmazsam zararımı artıran bir faktör olur.

Bırakınız dolar kurunun 3,10 lara düşmesini, yarın PPK kurulundan faizlere dokunulmaması gibi beklenen bir kararın dolar kurunun tekrar 3,38lere düşürebileceğini düşündüğümden, kendimi bir karar verme durumunda hissediyorum.

4. bayram öncesi aldığımız pozisyon hafif kara geçti, hedefimiz 3.68 den satmak. Daha sonra 2.9 düşüşü için short pozisyon alacağız.

5.  Alıntı Originally Posted by MrK Yazıyı Oku
    bayram öncesi aldığımız pozisyon hafif kara geçti, hedefimiz 3.68 den satmak. Daha sonra 2.9 düşüşü için short pozisyon alacağız.
    Bol şans ama 2.9 a düşme ihtimali çok düşük gözüküyor. Herhalde kaldıraçlı FX işlemleri yapıyorsun. Naçizane tavsiyem kullandığın kaldıraç oranına çok dikkat etmen. Ne kadar yüksek leverage kullanıyorsan stoploss kullanımında da o kadar dikkatli, tavizsiz ve katı olman gerekiyor. Tabii bunları muhakkak sen de biliyorsundur, benim ukalalık yaptığımı filan düşünme, genel anlamda kaldıraç oranına burada dikkat çekmek istiyorum. Bakıyorum bazı FX platformları 1 e 2000 e kadar kaldıraç kullanımına izin veriyor. Bu tür oranlar düpedüz finansal intihardır. 1998 deki Long-Term Capital Management'ın sebep olduğu küresel krizde LTCM in sermayesi 5 milyar dolar idi, bilançodaki toplam varlıkları ise 125 milyar dolar. Bu da leverage rasyosunu 25 yapıyordu. Ama "bilanço dışı varlıklar yani swaplar opsiyonlar ve diğer türev pozisyonları" da dikkate alındığında toplam varlıkları bunun 10 katına 1.25 trilyon dolara çıkıyordu, bu da kaldıraç oranını gerçekte 250 yapıyordu. Nitekim LTCM battı, bilançodaki batık varlıkları ABD hükümeti devraldı, bunun faturası da ABD halkına çıktı. Sadece yakın geçmişten bir örnektir LTCM. Ha unutmadan, LTCM in yönetimi dünyadaki en bilgili ve en tecrübeli finans elemanlarından oluşuyordu ama buna rağmen aşırı kaldıraç yüzünden batmaktan kurtulamadılar. 1998 krizinde BİST100 endeksi de %70 gibi düşmüştü bir kaç ay içinde.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

6. Lehman Brothers'ın 2008 deki batışı öncesi kaldıraç oranı 31 idi. Yine ayni yıl batan Bear Stearns'ün batış arifesinde toplam varlıkları 400 milyar dolara yakın iken sermayesi sadece 11 milyar dolar idi, yani kaldıraç oranı 36 idi. Kaldıraç oranı 20 yi aştığı zaman tehlike çanları çalmaya başlar.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bugün MB nın, çok yüksek oranda beklendiği gibi, faiz oranlarına dokunmazsa, kur 3,38 lere dönebilir mi?

Eğer bu sorunun yanıtı olumlu ise doları buradan (3,46) satmak mantıklı olmaz mı?

Düşüncelerim böyle.

Öğleye kadar zamanım olabilir mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Ben düşünürken sorumun yanıtını Bloomberg de bir analist verdi.

Geçen sefer MB nın faizlere dokunmama kararından sonra ilk yarım saatte kur aşağıya tepki vermiş.

Sonraki 6 saatte ise biraz yukarı.

Bu temelde, böyle bir MB kararına tepkinin nötr olacağını beklemek olası...

Benim korkum, aynı senaryo her zaman geçerli olmayabilir.

Ben satarım işler değişir.

Sayfa 558/1009 İlkİlk ... 58458508548556557558559560568608658 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •