Originally Posted by
MrK
bayram öncesi aldığımız pozisyon hafif kara geçti, hedefimiz 3.68 den satmak. Daha sonra 2.9 düşüşü için short pozisyon alacağız.
Bol şans ama 2.9 a düşme ihtimali çok düşük gözüküyor. Herhalde kaldıraçlı FX işlemleri yapıyorsun. Naçizane tavsiyem kullandığın kaldıraç oranına çok dikkat etmen. Ne kadar yüksek leverage kullanıyorsan stoploss kullanımında da o kadar dikkatli, tavizsiz ve katı olman gerekiyor. Tabii bunları muhakkak sen de biliyorsundur, benim ukalalık yaptığımı filan düşünme, genel anlamda kaldıraç oranına burada dikkat çekmek istiyorum. Bakıyorum bazı FX platformları 1 e 2000 e kadar kaldıraç kullanımına izin veriyor. Bu tür oranlar düpedüz finansal intihardır. 1998 deki Long-Term Capital Management'ın sebep olduğu küresel krizde LTCM in sermayesi 5 milyar dolar idi, bilançodaki toplam varlıkları ise 125 milyar dolar. Bu da leverage rasyosunu 25 yapıyordu. Ama "bilanço dışı varlıklar yani swaplar opsiyonlar ve diğer türev pozisyonları" da dikkate alındığında toplam varlıkları bunun 10 katına 1.25 trilyon dolara çıkıyordu, bu da kaldıraç oranını gerçekte 250 yapıyordu. Nitekim LTCM battı, bilançodaki batık varlıkları ABD hükümeti devraldı, bunun faturası da ABD halkına çıktı. Sadece yakın geçmişten bir örnektir LTCM. Ha unutmadan, LTCM in yönetimi dünyadaki en bilgili ve en tecrübeli finans elemanlarından oluşuyordu ama buna rağmen aşırı kaldıraç yüzünden batmaktan kurtulamadılar. 1998 krizinde BİST100 endeksi de %70 gibi düşmüştü bir kaç ay içinde.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri