Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
Bence en büyük yatırımımız çocuklarımız, vatana, millete, ailesine hayırlı bir evlat yetiştirebilmişsek bunun huzuru ve mutluluğu hiçbirşey ile kıyaslanamaz.

Orta sınıf insanlar için yüksek öğrenim hariç özel okul bencede gereksiz masraf, artık ilçelerde bile çok yüksek puanlı fen liseleri var ve bence başarının en büyük özelliği zeki ve çalışkan öğrencilerin bir arada olması. Hocalar çok süper olmasa bile zeki öğrenciler arasında ki rekabet başarıyı getiriyor.

Yabancı dili anadil seviyesinde konuşabilmek için ise yurtdışı eğitim şart gibi gözüküyor. İlk-orta-lise için yapılacak masraf yerine yurtdışına üniversiteye göndermek fiyat/fayda açısından çok daha mantıklı.

* Çocuğunuz Robert Kolejini yada Alman/Fransız Liseleri kazanacak kapasitedir, sizin de imkanınız vardır. Bu başka tabi, ben genelleme yapıyorum.
temelde bu görüşteyim..ancak özel bazı durumlar olabiliyor...oğlumun bir kulağında işitme zayıflı var ve cihaz kullanıyor...ilkokula başlayacağı sırada mahallemizdeki tek ilkokul imamhatip e çevrildi...oğlum başka bir mahalleye servisle gidecek ve kalabalık sınıflar nedeniyle (30-40 kişi), işitme sorunu da eklenince belki de temel eğitimde çok zorlanacaktı...mahallemizdeki özel okula gönderdim mecburen, 20 kişilik sınıf..çocuklar ve aileleri de nispeten daha anlayışlı ve eğitimli...cihaz da çok sorun olmadı, çocuğum da çok sorun yapmadı...okulda da başarılı oldu, ortaokul için burs filan da kazandı.

yani şartları değerlendirmek lazım...normalde ilkokul da özel okul düşünmezken böyle bir karar aldım...şimdi çocuğumdaki gelişimi, okulu ve derslerine olan sevgisini görünce iyi ki bu kararı almışım diyorum.