Sayfa 115/216 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon
Arama sonucu : 1727 madde; 913 - 920 arası.

Konu: Pmvr3 - tokı park mavera 3 projesi

1.  Alıntı Originally Posted by alidesidero Yazıyı Oku
    Genelde firmalar en kötü daireleri bankalara teminat için verir. ve belkide sertifika içinde bu geçerli olabir, sonuçta sertifika alanlar dairenin konumuna bakmıyor. en iyi makbul dairelerse, direk satışta gider. sertifikalı dairelerin konumlarını bilen varmı?
    Belkilerle varsayımlarla olmaz..Projede hangi blokların sertifikayla satıldığı hangilerinin normal yoldan satıldığı zaten belliyken, bunlara gerek yok. İzahnamede de var halka arz sirkülerinde de var, bağımsız analist raporlarında da var, var oğlu var bu bilgiler, biraz araştıran internette şıp diye buluyor..
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu ; md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ve tüm ilgili maddeleri kapsamında yatırım danışmanlığı olarak değerlendirilemez. Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. Daha burdan aşağısını görmez dedikçe, geri gelmeye devam ediyor, dibi yok mübarek. Yahu bunun karşılığında ev yok mu? Bedavaya mı verecekler bu evleri sonunda?
    Artık tek açıklaması var: 3 liralık evleri 4ten verdiler millete. Halka arz tam bir kazıklamaymış demek ki.

3. https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5e9f92f77145ef
    Bu ilerleme raporu..Projede ne kadar yol alındığını gösteriyor. 15,08,2017 itibarıyla bir rakam vermiş TOKİ

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/630364
    Bu da sertifikaya konu bloklardaki ilerleme durumları..

B2 %8,10
    C2 %43,12
    D2 %38,15

inşaat tıkır tıkır ilerliyor, satan satan..tekkeyi bekleyen çorbayı içer..
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu ; md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ve tüm ilgili maddeleri kapsamında yatırım danışmanlığı olarak değerlendirilemez. Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. Yatırımcı raporundaki şu kısım çok ilginç değil mi? Sertifikaya konu bir sürü daire var fakat bugüne kadar sadece 2 adet 2+1 daire asli edime çevrilmiş durumda. (Yani sahiplendirilmiş durumda)

Diğer daireler niye bekliyor? Kimsenin elinde daire alacak kadar sertifika yok mu? Varsa niye asli edime çevirip kapatmıyorlar? İleride istedikleri şerefiyede daire bulamama riskini neden alıyorlar? Halka arzda büyük miktarlarda alan kurumsal yatırımcılar vardı sanırım, onlar niye asli edimle almıyorlar daireleri? Yoksa ellerindeki lotları sürekli satacaklar mı? Hisse bu yüzden mi sürekli düşüyor? Bir sürü soru geliyor akla???

Alıntı Originally Posted by oldwolf Yazıyı Oku
    https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5e9f92f77145ef
    Bu ilerleme raporu..Projede ne kadar yol alındığını gösteriyor. 15,08,2017 itibarıyla bir rakam vermiş TOKİ

B2 %8,10
    C2 %43,12
    D2 %38,15

Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by oldwolf Yazıyı Oku
    https://www.kap.org.tr/ek-indir/4028...5e9f92f77145ef

B2 %8,10
    C2 %43,12
    D2 %38,15

Oldwolf bey paylaştığınız bilgiler için teşekkürler...

6.  Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Yatırımcı raporundaki şu kısım çok ilginç değil mi? Sertifikaya konu bir sürü daire var fakat bugüne kadar sadece 2 adet 2+1 daire asli edime çevrilmiş durumda. (Yani sahiplendirilmiş durumda)

Diğer daireler niye bekliyor? Kimsenin elinde daire alacak kadar sertifika yok mu? Varsa niye asli edime çevirip kapatmıyorlar? İleride istedikleri şerefiyede daire bulamama riskini neden alıyorlar? Halka arzda büyük miktarlarda alan kurumsal yatırımcılar vardı sanırım, onlar niye asli edimle almıyorlar daireleri? Yoksa ellerindeki lotları sürekli satacaklar mı? Hisse bu yüzden mi sürekli düşüyor? Bir sürü soru geliyor akla???

Aynı metrekare ve aynı oda sayısına sahip dairelerin konumlarına bulundukları kata manzarasına cephesine göre fiyatı zaten belirlenmiş farklılaştırılmış, mesela bütün özellikleri aynı ama güney cepheli olan daire kuzeye bakana göre daha fazla sertifika gerektiriyor. önce kapan iyiyi alır hikayesi zaten pek yok burda, gözde olabilecek daireler zaten daha yüksek fiyata denk gelen sertifika adedine fixlenmiş..

Yatırım ve emeklilik fonları tek lot mal satmış değil. Satanlar sabırsız beklemeye tahammülsüz hızlı ama "küçük" spekülatörler-sözde yatırımcılar benim gördüğüm..

7. Benim sorumun yanıtı bunlar değil.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

8.  Alıntı Originally Posted by faruko Yazıyı Oku
    Yatırımcı raporundaki şu kısım çok ilginç değil mi? Sertifikaya konu bir sürü daire var fakat bugüne kadar sadece 2 adet 2+1 daire asli edime çevrilmiş durumda. (Yani sahiplendirilmiş durumda)

Öncelikle halka arz yapıldığı zamanlardaki açıklamaları hatırlıyorum. Medyan talep miktarı 4500 TL falandı. Bu ne demek derseniz benim anladığım 5000 civarında bireysel yatırımcının yarısından fazlasının girdiği talep miktarı 4500 TL’den azdı. Bunun sizin sorunuzla ilgili kısmı ise, evet halka arzda tek başına ev alacak kadar talep girebilmiş yatırımcı sayısı yok denecek kadar azdır. Dolayısıyla piyasadan alan ve asli edim için yetecek sayıya ulaşan yatırımcı yoksa burada yeni asli edimci gelme ihtimali bence düşük. Diğer taraftan da gayrimenkul piyasasını ve bu bölgeyi araştıran bir insanın buradaki fiyat arbitrajını görmemesi de ayrı bir cehalet.

Diğerleri neyi bekliyor dediniz, ben mesela yarım daireye yaklaştım alımlarımla. Tam daireye muhtemelen tamamlayamam ama şunu görebiliyorum, kıytırık TOKİ evlerinin bile 3600 TL/ metrekare fiyatla (ki 4000 TL üzerinde evlerde var) gitti bir yerde markalı lüks bir konutu 3400 TL metrekare fiyatla durmayacağını ve 2-3 sene sonra ederini bulacağını düşünüyorum. Ha bu arada bu ederini piyasadakilerin görmesini ummuyorum. Nihayetinde bu evler asli edime konu olmazsa Makro tarafından satılacak ve parası bize payımız nispetinde ödenecek. Ben onu bekliyorum. Yani özetle buradaki değer artışının realize olmasını bekliyorum. Haaa bir daireye yetecek setifikam olursa hemen alırmıyım derseniz ben beklerim. Bir yere kaçtığı yok evlerin.

Kurumsal yatırımcı neden asli edim yapmıyor demişsiniz. Bir portföy yönetim şirketi evi ne yapsın. O da benim gibi getiriye oynuyor. Yani 2-3 sene içinde oluşacak değer artışına veya piyasada oluşacak olan fiyatlamaya. Dolayısıyla kurumsal yatırımcılardan gayrimenkul almalarını beklememek gerek. Bir istisnası gayrimenkul fonlarıdır ki onların da dünyadan haberleri yok. Adam çer-çöp almaktan sertifikayı ucuza alıp eve dönüp evi kendisinin satması gibi bir yöntemi denemez. Bir de konutlar yapım aşamasında. O yuzden kimse ev alacaksa da alayım diye acele etmez kardeş.

Sertifikanın düşme sebebini az çok anlayabiliyorum. Bana sorarsanız ne aldığını bilmeyen yatırımcı bunda çok etkili. Ben mesela halka arzdan aldım sonra piyasadan sürekli aldım. Öyle ki maliyetim inanılmaz derece düştü. Ve alırken tek hedefim var 2-3 sene içinde burası değerini bulacak. Ama bunu alan aklı evellerin çoğu bunu vur-kaçlık düşündüler ve olmayınca sattılar. Ürünü bilen olmayınca da yeni alıcı gelmedi ve hacimsizce aşağılara geldi. Özetle düşmesinin sebebi ürünü bilmemek ve piyasayı anlamamak. Bu ise biraz kafasını çalıştıranlara fırsat demektir.

Umarım sorularınıza yanıt olmuştur ama şu soru da aklınıza geliyor mu sayın komşum. TOKİ satış ofisinden ortalama 4700 TL metrekare fiyatla 110 adet sattım diye açıklama yaptı. Peki bu adamların sertifika ile neredeyse %30 daha ucuza aynı evleri alabileceklerini biliyorlar mı?

Çerkes
    ***"Gelişmek değişmektir. Mükemmellik sık sık değişmektir."
    Yazdıklarım hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir***

Sayfa 115/216 İlkİlk ... 1565105113114115116117125165215 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •