Sayfa 646/1009 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,161 - 5,168 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Teorik olarak bir insan damarlarını keserek intihar edebilir elbette.
    Ama Amerika Birleşik Devletleri , şah damarı olan USD yi , bedeli ne olursa olsun milletin elinde patlatmak için yok etmesi , bunu planlayarak yapmasını akıl tutulması olarak yorumluyorum.

2. Bende altın sikke var ödeme yapıp senin arabanı aldım,ötekine arabayı yıkattım,diğerinden benzin aldım.Artık sende de altın sikke var ve geçinebiliyorsun,öteki zenginleştiği için araba yıkamayı bıraktı bakkal dükkanı açtı.Bende bu sefer dedim ki altın hiçbiryerde kullanılmayan bir madde anca süs eşyası olur,artık geçmiyor.Bende asıl platin var jet motorunda,elektronikte vs endüstride kullanılıyor artık bununla alışveriş edeceğim.Senin elindeki altınla geçinme şansın kalmadı bana evini sat platin sikkeyle ödeme yapacağım,öteki bu şekilde arabamı yıkamaya devam edecek.
    Neticede bütün platinler bende.Ayrıca bir zamanlar Mark,frank,ziloty,gulden,liret,drahmi falan vardı çok değil 20 sene önce.O kadar Avrupa ülkesi kendi damarlarını kesip euroya geçiverdi

3.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Yok haklı çıkmadım, ben ilk açılışı kastetmiştim, hesap yöntemini daha önce yazdım bir daha yazayım: Türkiye ETF ' lerinin negatif değişiminden dolar/TL pozitif ise matematiksel toplayıp bist100 açılış tahmini yapıyordum. (Sn. Işık Ökte 2-3 yıl önce anlatmıştı)
    https://tr.investing.com/etfs/ishares-msci-turkey

Seans sonrası ve ertesi gün açılışı görmek için.

AB' nde , Dünya'nın 1 numaralı para birimi olan USD ile rekabet edebilecek ortak para birimi Euro ya geçiş kararı almak başka bir şey , Amerika Birleşik Devletleri'nin USD yi , uğruna Dünya'yı yakıp yıkmaktan çekinmeyeceğini defalarca ispat ettiği , sahip olduğu konvansiyonel silah sistemi dahil bence çok daha güçlü bir faktör olan kendi para birimini yok etmesi , sözüm ona bazı devletlerin elinde patlatmak gibi sığ bir trade mantığıyla hareket etmesi ....

Ne desem bilmem ki ..

5.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Gold to Dow.

ALTIN i surekli biriktirin. Kim ne derse desin ziklemeyin. Dinlemeyin. Biriktirin. Fiziksel olarak biriktirin. Azar azar biriktirin. Devamlı biriktirin. Üstüne oturun götünüzü ısıtsın. O kadar...

9 yıl doldu, sadece fiziki gram külçe altın istifliyorum. sadece GOLDİ. birazda SİLVER.. hazır yeri gelmişken. BAYBARS SEZEN Bey efendiyi şükranla anarim. onun sayesinde. GOLD ISTIFCILIGINE BASLADIM. su an ortalamam 110 gr/TL

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Olumlu ne kadar unsur varsa üste üste koyup çarpıyorsun, 3,52 etmiyor.

Kur gene 3,50 nin sırtından kaydı.

Kürt referandumu, savaş tehlikesi, yığınaklar, tatbikatlar... Bu kadar.

Bugün haftanın son günü.

Trump'la Erdoğan arkadaş olmuşlar.

Erdoğan Trump'a "Donald" demeye başlamış.

Trump, sekreteri ile "Tayyip" deme çalışmalarına başlamalı bir an önce.

Anca öğrenir.

Erdoğan neyse ki İngilizce eğitim kökenli değil.

"Donald" derken, "Duck" da kaçabilir ağzından.

Ego savaşları böyle başlar.

7.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Trump-Erdoğan görüşmesinden bizim piyasalara bir mama çıkar mı?

Ben sanmıyorum.

Belki bugünlerde bizim hisse senedi piyasalarını olumlu etkileyecek tek siyasi konu, Kürt referandumunun olası ertelenme durumu olabilir...

Barzani "erteleme" olayını müzayedeye çıkarmış görünüyor.

Haninin kurt Kürdü...

Bilir işini.
    Sn.Bora ben Trump Erdoğan görüşmesinin en büyük maddesini K.Irak referandumu değil; Halkbank olayı olarak görüyorum. Sn.Cumhurbaşkanımız Kazakistan'da iken Trump acil bir şekilde arıyor. Havuz medyası ise Trump Sn.CB nımızı aradı diye coşku içinde propaganda yapıyor.. Oysa; uluslararası piyasalarda Türkiye Gri Listede... Ve Trump Türkiye ye ikaz tlf açıyor...

Konu Kara Listeye girmek üzere oluşumuz. Trump burada Halkbank Zarrab ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yüzünden Türkiye'nin ABD Mahkemeleri tarafından Kaçakçı Ülke konumuna girme üzere olduğunu ve bu konunun etraflıca konuşulması gerektiğini SN.CB nımıza bizzat anlattığını düşünüyorum...

Bu konu inşallah ABD hükümeti tarafından, Barzani referandumuna şantaj olarak kullanılmamıştır. ABD Türkiye'yi İran ile altın kaçakcılığı ile suçluyor ve bunu mahkeme kararı ile ilan etmesi an meselesi...

Sonuç mu?

Geçen ay 5.1 milyar USD cari açığın 3 milyar USD altın ithalatı idi... Bu denli altını neden ithal ettik, bilmiyorum...

Ancak Türkiye Cumhuriyeti uluslararası düzeyde gri listeden bu Halkbank olayı ile kara listeye girerse ekonomi ve yabancı yatırımlar açısından sonucunu düşünmek dahi istemiyorum....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    ABD de derin devlet, dünyanın belki de en derin devleti olarak tanımlanıyor.

Ancak gene de ABD adalet sistemi bizdeki gibi "siyasetçinin baskısı" altında kalacak bir sistem değil diye düşünüyorum.

Trump, o kadar güçlü ise önce kendisinin ve ailesinin hakkında seçim döneminde oluşan kuşkuları temizlesin.

Halkbank olayı mutlaka Erdoğan - Trump görüşmesine girmiştir.

Ancak bu konuda Trunp'ın, tacir-işadamı alt yapısına karşın, Erdoğan'a ne demiş olabileceğini tahmin edebiliyorum.

O davayı temizlemek bence olası değil.

Olacak ne varsa olacak.

Sayfa 646/1009 İlkİlk ... 146546596636644645646647648656696746 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •