Sn Cautionary size temettü ödeme düzeni olan, marka değeri olan, düzenli artan karı olmayıp zarar etmeyen iki tane şirket söyleyeyim siz de bunları ''grafik pahalı'' teorinize göre inceler misiniz merak ettimPetun ve Pnsut...
Syg.
Sn Cautionary size temettü ödeme düzeni olan, marka değeri olan, düzenli artan karı olmayıp zarar etmeyen iki tane şirket söyleyeyim siz de bunları ''grafik pahalı'' teorinize göre inceler misiniz merak ettimPetun ve Pnsut...
Syg.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Sn Cautionary, hisse seçiminizden anladığım şu: temel analize göre belirlediğiniz hisseleri , teknik analize göre pahalı ise eliyorsunuz. bende aynen kısa sürede birkaç kat artmış hisse , alınabilir fiyatta olsa dahi eliyorum.
ama brisa hissenizi anlayamadım. çünkü temel analize göre alınacak hisse değil. lakin sn dudu yatırımları olduğunu yazmış. yatırımlar bitince farklı bir resim ortaya çıkabilir. muhtemeldir ki bu resmi incelemiş sinizdir. ne zaman bilançonun güzelleşeceğini düşünüyorsunuz? çok önceden de toplamaya başlamamak gerekir.
arkadaşlar kusura bakmayın...şu aşamada detaylı hisse analizlerine girmeyelim...ctugrul arkdaşımız uyarısında haklı...ilerleyen sayflarda seçtiğimiz hisselerde, detaylı fikir alış verişi yaparız...ama şu aşamada yatırım stratejilerimizi belirlemeye çalışalım.
Bu tarihi not edin arkadaşlar...froto bugün %5 düştü yeni vergi düzenlemesi nedeniyle...en karlı sektörlerden biri otomotiv ve devlet buradaki kaymaktan pay istemeye devam edecek...sene başında da ötv düzenlemesi vardı.
bu makro resme bakınca, otomotiv sektörünün performansının u-100 altında kalabileceğini düşünüyorum...bu nedenle hisse seçerken kısa vadede otomotiv hisselerinden uzak durudum ben.
hisse seçiminde önem verdiğim kriterlerden biri de konjonktör analizi.
Hisse seçim stratejinizi mantıksız buldum.
Geçmiş grafiğe bakılarak gelecek yorumlanmaz.
Unutmayın tekniği çizen temeldir.
Hektaş belki gelecek 10 yıl boyunca karını her yıl düzenli %30 arttıracak?
Ne yani sırf geçmişe göre pahalı diye alınmayacak mı?
Sizin mantığınıza göre 2010 yılında ASELSAN grafiğine baksak "hisse şu an tarihi zirvesinde, aman uzak duralım" dememiz lazımdı.
2010-2017 arası aselsan %3000 arttı.
Bu mantıkla sürekli ihlas gibi hisseleri almamız lazım.
Ben geçmiş grafiğe bakmam.
Şirketimin temeline bakarım.
Temel bozulmadığı sürece de aldığımı satmam.
Tüpraş mesela şu an hangi Temel veriye göre pahalı?
Veya hektaş'ı gübre yatırım sonrası seneye mükemmel bir kar açıklamayacağının garantisi var mı?
Ve bu karlılığın gelecek 10 yıl boyunca devam etmeyeceğinin garantisi var mı?
Ha şunu derseniz anlarım:
"Bana göre hektaş bu karlılığını x ve y sebepten dolayı devam ettiremez. Yaptığı yatırımın da şu şu sebeplerden dolayı mali yapısına faydası olmaz"
Ama geçmişe bakarak bu pahalanmış, bu ucuz demek benim yatırım anlayışıma uymuyor.
Syg
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Okuduğumu anlama sorunum yok.
Belki sizin anlatamama sorununuz vardır!!
Bu şekilde hakaretvari yorum yapmanıza da gerek yok.
Grafik pahalı teorinize kendimce üstteki bu yazınız ve hektaş yorumlarınız babında kendimce bir yorum yaptım.
Uzatmaya gerek duymuyorum. Başarılar dilerim.
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar
Yer İmleri