Sayfa 49/637 İlkİlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 385 - 392 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,515
    Sn Cautionary size temettü ödeme düzeni olan, marka değeri olan, düzenli artan karı olmayıp zarar etmeyen iki tane şirket söyleyeyim siz de bunları ''grafik pahalı'' teorinize göre inceler misiniz merak ettim Petun ve Pnsut...

Syg.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sn Cautionary, hisse seçiminizden anladığım şu: temel analize göre belirlediğiniz hisseleri , teknik analize göre pahalı ise eliyorsunuz. bende aynen kısa sürede birkaç kat artmış hisse , alınabilir fiyatta olsa dahi eliyorum.
    ama brisa hissenizi anlayamadım. çünkü temel analize göre alınacak hisse değil. lakin sn dudu yatırımları olduğunu yazmış. yatırımlar bitince farklı bir resim ortaya çıkabilir. muhtemeldir ki bu resmi incelemiş sinizdir. ne zaman bilançonun güzelleşeceğini düşünüyorsunuz? çok önceden de toplamaya başlamamak gerekir.

3. arkadaşlar kusura bakmayın...şu aşamada detaylı hisse analizlerine girmeyelim...ctugrul arkdaşımız uyarısında haklı...ilerleyen sayflarda seçtiğimiz hisselerde, detaylı fikir alış verişi yaparız...ama şu aşamada yatırım stratejilerimizi belirlemeye çalışalım.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu kadar basit değil bence...ne toaso, ne ford, ne de Tüpraş, gelecek 10 yılda geçmiş 10 yıldaki performansının yarısını bile gösteremeyecek reel getiri olarak....2007-2017, 2017-2027 getirilerini kıyaslıyorum.

Grafik pahalı teoremi bunu söylüyor bana.

Gubre fabrikaları grafik pahalı konsepti icin acı dolu bir örnektir...turktraktor de şu an bu süreçtedir...Tüpraş ta 1-2 yıl sonra bu acı dolu surece girebilir.
    Bu tarihi not edin arkadaşlar...froto bugün %5 düştü yeni vergi düzenlemesi nedeniyle...en karlı sektörlerden biri otomotiv ve devlet buradaki kaymaktan pay istemeye devam edecek...sene başında da ötv düzenlemesi vardı.

bu makro resme bakınca, otomotiv sektörünün performansının u-100 altında kalabileceğini düşünüyorum...bu nedenle hisse seçerken kısa vadede otomotiv hisselerinden uzak durudum ben.

hisse seçiminde önem verdiğim kriterlerden biri de konjonktör analizi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Bu tarihi not edin arkadaşlar...froto bugün %5 düştü yeni vergi düzenlemesi nedeniyle...en karlı sektörlerden biri otomotiv ve devlet buradaki kaymaktan pay istemeye devam edecek...sene başında da ötv düzenlemesi vardı.

bu makro resme bakınca, otomotiv sektörünün performansının u-100 altında kalabileceğini düşünüyorum...bu nedenle hisse seçerken kısa vadede otomotiv hisselerinden uzak durudum ben.

hisse seçiminde önem verdiğim kriterlerden biri de konjonktör analizi.
    Ben Froto konusunda o kadar karamsar degilim.
    Sirketin satislarinin %70 i ihracaata gidiyor.
    Yatirimlari bitti, bu sene sadece bi 10% kapasite artis yatirimi var.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hektas grafik pahalı değil...çok çok pahalı maalesef..balık kaçmış yani...geleceği çok parlak olabilir, 1-2 sene çok iyi iş çıkarabilir, şu an değerleme olarak pahalı da olmayabilir....ama grafik bu kadar pahalı iken ben bu kağıda UZUN VADE 1 tl bile bağlamam...1 yıl ve üzeri vadede getirisnin endeksin altında kalacağına da her isteyenle bahse girebilirim.

Beklenen 12 senede 8 kat getiri iken...nerdeyse 150 kat artmış..aman Allah ım, takip bile etmem bu kağıdı..Böyle 4-5 kağıt var otokar, aselsan gibi aman ha diyim...alırsın 10 senede 2 katına bile çıkamayabilir...bu hisselerin hikayesi bitmiştir bence.

Hisse seçim stratejinizi mantıksız buldum.
    Geçmiş grafiğe bakılarak gelecek yorumlanmaz.
    Unutmayın tekniği çizen temeldir.
    Hektaş belki gelecek 10 yıl boyunca karını her yıl düzenli %30 arttıracak?
    Ne yani sırf geçmişe göre pahalı diye alınmayacak mı?
    Sizin mantığınıza göre 2010 yılında ASELSAN grafiğine baksak "hisse şu an tarihi zirvesinde, aman uzak duralım" dememiz lazımdı.
    2010-2017 arası aselsan %3000 arttı.
    Bu mantıkla sürekli ihlas gibi hisseleri almamız lazım.
    Ben geçmiş grafiğe bakmam.
    Şirketimin temeline bakarım.
    Temel bozulmadığı sürece de aldığımı satmam.
    Tüpraş mesela şu an hangi Temel veriye göre pahalı?
    Veya hektaş'ı gübre yatırım sonrası seneye mükemmel bir kar açıklamayacağının garantisi var mı?
    Ve bu karlılığın gelecek 10 yıl boyunca devam etmeyeceğinin garantisi var mı?
    Ha şunu derseniz anlarım:
    "Bana göre hektaş bu karlılığını x ve y sebepten dolayı devam ettiremez. Yaptığı yatırımın da şu şu sebeplerden dolayı mali yapısına faydası olmaz"

Ama geçmişe bakarak bu pahalanmış, bu ucuz demek benim yatırım anlayışıma uymuyor.
    Syg

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

7.  Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Hisse seçim stratejinizi mantıksız buldum.
    Geçmiş grafiğe bakılarak gelecek yorumlanmaz.
    Unutmayın tekniği çizen temeldir.
    Hektaş belki gelecek 10 yıl boyunca karını her yıl düzenli %30 arttıracak?
    Ne yani sırf geçmişe göre pahalı diye alınmayacak mı?
    Sizin mantığınıza göre 2010 yılında ASELSAN grafiğine baksak "hisse şu an tarihi zirvesinde, aman uzak duralım" dememiz lazımdı.
    2010-2017 arası aselsan %3000 arttı.
    Bu mantıkla sürekli ihlas gibi hisseleri almamız lazım.
    Ben geçmiş grafiğe bakmam.
    Şirketimin temeline bakarım.
    Temel bozulmadığı sürece de aldığımı satmam.
    Tüpraş mesela şu an hangi Temel veriye göre pahalı?
    Veya hektaş'ı gübre yatırım sonrası seneye mükemmel bir kar açıklamayacağının garantisi var mı?
    Ve bu karlılığın gelecek 10 yıl boyunca devam etmeyeceğinin garantisi var mı?
    Ha şunu derseniz anlarım:
    "Bana göre hektaş bu karlılığını x ve y sebepten dolayı devam ettiremez. Yaptığı yatırımın da şu şu sebeplerden dolayı mali yapısına faydası olmaz"

Ama geçmişe bakarak bu pahalanmış, bu ucuz demek benim yatırım anlayışıma uymuyor.
    Syg

Eğer okuduğunuzu anlama sorununuz yoksa, yazdıklarımı dikkatlice bir daha okuyun. Kendinizden eminseniz, okumayabilirsiniz de.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Benim teorim şu, bir hisse, yukarıda bahsettiğim gibi özel koşullara sahip istisnai bir hisse değilse...üstün performnası sayesinde her yıl ortlama enflasyon üzerinde %20 ve daha fazla getiri getirise....4 yıl sonra "grafik pahalı" hale gelir. nedir grafik pahalı,

i-) fk, pd/dd, ina vs pek çok değerleme yöntemi ile ilgilenmez..sadece geçmiş yıllardaki fiyat artış performansına bakar ve belirlenen kriter üzerinde bir artış yaşamışssa...bu hisse için graik pahalı denir..isminin, cisminin, diğer tüm parametrelerinin bir önemi yoktur...bu hisse pahalıdır ve uzun vadeli olarak portföye alınmamalıdır.

ii-) teknik analiz ile ilgilenmez, bir hisse tepeden yarı fiyatına inmiş bile olsa hala grafik pahalı olabilir.

iii-) basit bir hesapla hisse son 4 yılda ortalama yıllık %19 artmışsa 4 yılda 2 katına çıkmıştır...ve bu getiri enflasyon hariç %8 lik bir getiri olduğu için makul bir artıştır...8 yılda 4 e katlması da makuldür bu şekilde.

Ama hisse 8 yılda 7-8 katına çıkmışsa...bu hissenin bu performansı rekabet koşulları ve piyasaya girecek yeni oyuncular, ya da diğer oyuncuların yapacakları hamleler nedeniyle sürdürebilmesi imkansızdır.

Ben bu kriteri 1. krşter olarak şöyle uyguluyorum: hisseleri pek çok kriter ile eledikten sonra finale kalan hisselerin en az 4 yıllık, eğer mazisi daha eskiyse 8 yıllık grafiklerine bakıyorum...(hatta bazı durumdalrda 20 sene kadar geri gitmemiz gerekebilir...örneğin gübre fabrikaları)..bu iki parametreden birinde grafik olarak pahalı çıkıyorsa ALMIYORUM.

Benim içim 1. sıra koşul bu..aslında bu koşulu 1 ya da 0 koşulu gibi kullanıyorum...bu koşul sağlanmıyorsa...hisse diğer tüm koşulları sağlamış olsa bile almıyorum.

Ne demiştik her 4 yıl için 2 kat, 8 yıl için 4 kat getiriler makul...zira ilgilendiğimiz hisseler zaten başarılı, performansı iyi hisseler...ama bu getiriler 4 yıl için 4 kat, 8 yıl için 8 kat sınırlarını aşıyorsa kesinlikle ilgilenmiyorum.

anlatmak istediğimi 1-2 hisse üzerinden örneklerle anlatacağım.
    Okuduğumu anlama sorunum yok.
    Belki sizin anlatamama sorununuz vardır!!
    Bu şekilde hakaretvari yorum yapmanıza da gerek yok.
    Grafik pahalı teorinize kendimce üstteki bu yazınız ve hektaş yorumlarınız babında kendimce bir yorum yaptım.
    Uzatmaya gerek duymuyorum. Başarılar dilerim.

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Sayfa 49/637 İlkİlk ... 3947484950515999149549 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •