Sayfa 98/1006 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon
Arama sonucu : 8043 madde; 777 - 784 arası.

Konu: Vob 24

1. Ayrıca Ankara anlaşmasının 6, ve 16, maddeleri Irak ve Türkiye'nin ORTAK tedbir almasını düzenliyor. Tek taraflı bir hak vermiyor kimseye.
    Ama bu hükümler 1646 tarihli anlaşma ile kalktı.. anlaşmaya bağlı olan 6 Numaralı Hudut Protokolü Md. 25, 1926’nın İkinci Fasıl’daki hükümleri ortadan kaldırıyor .

1983 Yılında Saddam ile Anlaşıyoruz. Bu anlaşma ile 10 KM giriş hakkı veriyor bize PKK ile mücadele amacıyla.

Ama zaman geçiyor 1988 yılına gelince Saddam Kuveyt savaşında isyan etmiş olan Kürtlerin üstüne yürüdüğünde Türkiye ye kaçan Kürtleri SICAK TAKİP etmek istiyor. Ama Türkiye buna izin vermeyince Bu Protokol 1988 yılında Saddam tarafından feshediliyor.

İkinci argüman Irak geri çekilirse Biz o sınırı tanımayız. İyi o zaman SSCB dağıldığında Azerbay'can ve Ermenistan sınırları na bir itiraz var mı?

Bir diğer mesele de şu: Irak devleti bize sen 20 yıldır beni bölmeye çalışan Kürtlere destek veriyorsun. ben sınır ötesi harekat yapacam derse (tabi arkasına abilerini alarak) ne olacak?

Sınırlar objektiftir. komşulardan birisi kerndi içinde bölünse, değişse dahi değişmez. Yüzlerce yıllık uluslararası hukuka böyle yeni yorumlar sokmaya kalkana bir yerleri ile gülerler..

2.  Alıntı Originally Posted by ZigZag Yazıyı Oku
    Cuma günü APS değişimi örtbas edilmiş,

Borsaİstanbulun sayfasında bile gösterilmiyor
    En son -3286 gibi bir seydi hatirladigim cok gec acikladilar.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by METEPOSTA Yazıyı Oku
    1.dünya savaşı sonlarında başlayan Ermeni Rum çetelerinin önderliğindeki ayaklanmalar...
    Türk çetelerin Pontus Rum çetelerini bastırması Vahidedin'in İşgalcilerin isteği üzerine Türk direnişçileri ikna etmek için bir komutan(Atatürk) göndermesi ......

Ermeni isyanları;
    https://tr.0wikipedia.org/index.php?...2lzeWFubGFyxLE
    Öyle bir şey yazmışsınız ki neresinden başlayacağımı bilemedim nereden tutsa elinde kalıyor insanın.

1- Sizin Türkiye Cumhuriyeti ile Osmanlı İmparatorluğunu karıştırma veya bir tutma gibi bir kavramsal sorununuz var.
    Türkiye Cumhuriyeti 1923 de Kurulmuştur. Anadolu Devrimi/Anadolu Kurtuluş Savaşı (Anadolu direnişi demedim o daha öncedir.) 19. Mayıs 1919 da başlamıştır. Bu tarih itibarı ile de meydana gelen ve İSYAN boyutuna varmış bir Ermeni ve Rum ayaklanması olmamıştır.

Ermeni ayaklanmalarının olduğu tarihte de Sultan Vahdettin Padişah değildir. Vahdettin 4. Mehmet 03/07/1918 tarihinde tahta çıkmıştır. ( o tarihten sonra da ermeni ve Rum isyanı yoktur)

İşgalciler Birisinin Anadolu'ya gönderilerek Anadoludaki Yurtsever direnişin kırılmasını sağlamak için hükümet ve padişahla görüşmüşler. Atatürk te kabine içinde nüfuzunu kullanarak -çok istediği-Anadoluya geçmek için kendisinin görevlendirilmesini sağlamıştır. Padişah ta sonradan "Kabine gösterdi bende kabul ettim" diyerek Anadoluya gidişinde bir dahlinin olmadığını ikrar etmiştir. (sizin söylediklerinizi Necip Fazıl ve Kadir Mısırlıoğlu söylüyor)

Sonuç. Kurtuluş savaşı sırasında hatta İstanbul un işgalinden sonra Ermeni ve Rum isyanı olmamıştır. (izmir in işgali sırasında yaşananlar isyan değil yağma ve cinayettir.)

Vadeli 120 ila122 arası hisseye bakacağıma söz verdim, kendime.. THY, 8 altı..7,80 civarı ..
    Bizi biraz daha sıkıştıracaklarını ,doları tekrar 4 e doğru geleceğini, hesap etmeli..

Cari açık, çağlayan,füze alımı, ABD ilişkileri, faizlerin tepelerde olması .. hiç biri fiyatlanmadı. Gün gelecek fiyatlanacak..GARAN 8 ila 9 arası bir yerlerde ,diğer kâğıtlara bakarım..

SM-A800I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Musul ve Kerkük Her ne kadar Misak-ı milli sınırları içinde ilan edilmişse de Atatürk ün sağlığında Lozan ve sonraki dönemlerde yapılan anlaşmalarla Türkiye toprağı olma iddiasından vazgeçilmiştir. Bizim vatanımız mevcut sınırlarımızın olduğu yerdir. Fazlasını istemek Bu topraklardaki egemenlik haklarımızı da tartışmaya açmak demektir.

Solcu olduğunu söyleyen yerli yersiz yoldaş diyerek yoldaşlık kavramının da içini boşaltan Gizli neoOsmanlıcı (içine AKP kaçmış) söz de CHP (üstelik kefil olacak kadar) li. Neden kızıyor bu Aktrol arkadaşlar onu da anlamış değil,im. Eleman o biçim AKP borazanlığı yapıyor. Böyle mal her yerde bulunmaz vallahi.

Bu arada Irak Anayasası nın Türkmenlere verdiği hakların bazılarını aşağıya aktarıyorum. Umarım bazı forumdaşların kalbine inmez.

Irak Anayasası Md. 121’de idarî, siyasal, kültürel ve eğitsel hakları adları zikredilerek teminat altına alınmış bulunan Türkmenler kendi etnik kimlikleriyle siyasal faaliyette bulunabiliyorlar (milletvekilleri var), kendi dillerinde eğitim görebiliyorlar. Md. 4/4 ve 44/5’e göre, nüfus çoğunluğu oluşturdukları idari bölgelerde Türkmencenin resmî dil olarak kullanılması mümkün. Md. 7/iv’e göre Türkmence, IKBY’deki eğitim dilleri arasında. Md. 26/ii, belediye meclislerinde Türkmenlerin de dahil olduğu ulusal azınlıkların adilane temsil edileceğini söylüyor .

Bazıları kağıt üstünde kalmıştır eminim Ne de olsa Ortadoğu. Ama bu haklar ın yazdığı bir kağıda neler etmez bazı insanlar.

6.  Alıntı Originally Posted by RONİN Yazıyı Oku
    Öyle bir şey yazmışsınız ki neresinden başlayacağımı bilemedim nereden tutsa elinde kalıyor insanın.
    1923ü başlangıç almadım..

İttihatçılar Anadoluda Ermeni ayaklanmalarını bastırdı, Ermeni-Vahidettin işini nereden çıkardın?

"Bu tarih itibarı ile de meydana gelen ve İSYAN boyutuna varmış bir Ermeni ve Rum ayaklanması olmamıştır."
    Ne olmuştur? Rum çeteler Yunan ordusuna arkalarını mı dönmüşlerdir?

Okuduğunu anlamıyormusun?
    Necip Fazıl K.Mısırlıoğlu gibiler Vahidettin'in Atatürk'ü "Vatanı kurtarsın" diye gönderdiğini savunurlar ki yalan olduğu zaten sonraki fetvalarından da bellidir.

7. Yoldaşlar
    Ali Kemal lere dikkat edin
    Kurtuluş savaşındada Ali Kemaller vardı
    Büyük ATATÜRK ü ve silah arkadaşlarını inandıkları davadan,BAĞIMSIZLIK BİLİNCİNDEN vazgeçirmeye çalışan ,büyük devletlerin mandasını savunan korkak karaktersizlikler vardı
    Şimdi de var
    Bu başlıktada var (sadece 1 kişi olduğuna inanıyorum..)
    Gelecektede var olacaklar
    O günkü ALİ KEMALLER mandacılığın hukiki dayanaklarını bulmaya çalışırken günümüz ALİ KEMALLERİ K.Irak a neden giremeyeceğimizin hukiki dayanaklarını bulmaya çalışmaktadırlar
    AÇIK GÖZ OLUN
    SİZLER ÜNÜVERSİTE MEZUNUZUSUNUZ
    Bunların sizlerin aklınızı karıştırmasına İZİN VERMEYİN
    Sizleri korkutmasına İZİN VERMEYİN

Büyük ATATÜRK ün dediği gibi SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUAT tır
    Artık bıçağa dayanmıştır
    Ya tamam ya devam deme günlerindeyiz..
    Gelin hep beraber Kürt devletinin kurulmasına izin vermeyelim...

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    ankara
    Gönderi
    3,047
    son yıllardaki dış politika taktiğimiz ve sonucu...mutlaka izleyin sadece 50 saniyede geldiğimiz noktayı özetliyor...

https://www.youtube.com/watch?v=xWSVM8a0fX4
    biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...

Sayfa 98/1006 İlkİlk ... 488896979899100108148198598 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •