abi senmı polıtıkacısın benmi anlayabilmiş değilim. İki poltikacı birbirmizi bulmuşuz diyerek geçiyorum diğer gereksiz şeyleri.
Felsefi noktadan yaklaşıyorum ki aklı ve mantıgı kenara atmayalım. Felsefeden kastım bu.
bence bir tanı koymalıyız.
diğer kişiler bu sebepten dolayı yani "para biriktirme işlemini beceremediğimden otomatıgını tercih ettim" diyorlarsa aynı mantıkla yaklaşmaması sorun cunku basta akıl ve mantık dedik. eğer aranızda daha iyi bir teşih koyabilen varsa akıl ve mantıga uygun bir biçimde bunu acıklasın bende değiştireyim koydugum teşhisi.
ÖRN: para biriktirme işlemeni otomatık/zorunlu olmadğı sürece para biriktiremiyorum diyen birisi iradesiz değildir bu tanı doğru tanı değildir. çünkü para biriktirme işlemine ÜŞENDİKLERİ için otomatık olmasını isterler. Diye bir tanı ortaya attınız ve bu kişilere üşengeç teşhisi koydugunuzda akla ve mantıga hangısı daha uygun.
Mesela bunun gibi bir tanı koymak lazım aslında buna bir hastalık olarakta bakabilriz. sürekli olarak gereksiz yere para harcamak ve hiç birikim yapamamak bir hastalıkta olabilir. Seratonin hormon eksiliği veya ihtiyacı bunun tetikliyor olabilir. Kişi keyif aldıgı uğraşlara para harcıyor bu yüzden tasarruf yapamıyordur.
Hastalıklarda böyle değil mi dizi agrıyan hastaya miyalji(agrı) teşhisi koyarsın bilim sana derki dur dizdeki bu agrının teşhisi aslında gonartroz olacaktı cunku hastanın surasında su burasında bu var.
Peki yapmamız gereken nedir bunu tedavi etmek. Nasıl tedavi edilir. teşhis iradesizve özgüven problemiyse önce özgüven arttırılır. irade güçlendirilir vesaire. Üşengeçlik ise alternatif nasıl çözülebileceğine bakılır veya üşengeçliğin altında yatan sebepler bulunur.
eğer mutluluk hormonu eksikliği ise tasarruf yapmanın ne kadar zevkli güzel birşey olacağı hakkında bilgilendirilir blyece tasarruf yapmaktan mutluluk duyar ve kolayca tasarruf yapar.
Mesela ben sigara kullanıyorum her seferınde sigarayı bırakmak istiyor ve sigara parasına yatırım yapmak istiyorum. Yatırım yapmaktanda mutluluk duyuyorum sıgara içmektende ancak sigara içmek beni daha cok mutlu ediyor. dolayısıyla sigarayı bırakamıyorum. Kendime koydugum teşhisi seratonin hormonu eksikliğini sigara ile gideriyorum.
Bu problemi düzzeltmeye calısıyorum telkinlerde bulunuyorum erhan sigara içmezde o parayı yatarıım için kullanırsan ilerde şunu elde edersin bu sigaradan daha çok keyif verici birşey buna odaklan ilerdiki mutluluga odaklan şuankı mutluluk geçici diyorum. Daha hala önüne geçemedim.
Belki benim teşhisim iradesizlikte olabilir. ancak bu durumu değiştiren şartlarda var yapmak istediğim şeyi genellikle cogu zaman yapıyorum bu konudada oldukça iradeliyim. Cogu zamn kendimde bunu görüyorum özgüven eksikliği desem zaman zaman oluyor özgüven patlamalarım yok ama bir eksiklik oldugunu sanmıyorum ama şüphelenebiliriz.
En ağır basanı mutluluk hormonu eksikliği ben mutluluga önem veren birisiyim özgürlüğüme düşkünüm. Hayatta değerim mutluluk uzerıne kurulu herkes mutlulugu için yaşamalı Tüm hastalıkların ana sebebide mutsuzluk oldugunu düşünüyorum. Mutsuz insan sinir stres sonrası nörolajık psikolojik rahatsızlıklar ve devamında organlarla ilgili sıkıntılar yaşar. Ancak mutlu ınsan sinir stres yaşamadıgı için bunlarla beraber oluşan diğer hastalıkları yakalanma ihtimali oldukça düşer.
felsfedn girdik bilimden sola dönük tıpta bitirdik :D
KONU COK FAZLA DAGILDI VE ACILDI DAHA FAZLA İLERLETME TARAFTARI DEĞİLİM KONUYU SAPTIRMAKTA USTASIN TUGRUL ABI
SONUC olarak kişisel olarak düşüncem şu bes yatırımı yapmak analiz vesaire bilgileriyle ugrasmayacaklar için mukemmel bir araç. BUnda hemfikiriz.
ŞU SORUYU BESE YATIRIM YAPMA BAHANESİ "BAŞKA TURLU PARA BIRIKTIREMEM" DIYENLER KENDINE SORMALI.
1-Zorunlu kesılınce para biriktirebiliyorum
2-zorunlu kesılmeze nasıl biriktiremiyorum
BU paradokstan kurtulması lazım ozmn yaptıgı yatırımın bir değeri olur akla ve mantıga uygun hareket etmiş ve kendisi için saglıklı bır yatırım stratejisi belirlemiş olacaktır.
Bu paradoks çözersenız biris size niçin bese yatırım yaptın sorusuna verecek mantıklı akla uygun felsefik cevaplar vererek karşı tarafı ikna edebilirsiniz. Aynı şekilde yaptıgınız yatırımın nedenleri akla ve mantıga uygun (felsefik) yanıtlarla insanlara aktardıgınızda ve anlattıgınız da sizinle aynı yatırımı düşünen insanları ikna etme dereceniz artacaktır cunku soyledıgınız şeyler hem samimi hemde mantıklı gelecektır.
Karşı tarafın sizin yatırım tarzınıza hakketten ya bu adam gerçekten doğru şeyi yapmış diyebilmesi gerekir.
Yer İmleri