*tcmb: Enflasyondaki artış alt gruplar geneline yayılmıştır
*tcmb: Enflasyondaki yükselişe en belirgin katkı sebze ürünleri öncülüğünde işlenmemiş gıda grubundan gelmiştir
*tcmb: Bu dönemde enerji enflasyonundaki yukarı yönlü seyir sürmüştür
*tcmb: Döviz kuru gelişmelerine bağlı olarak başta beyaz eşya ve otomobil olmak üzere dayanıklı tüketim mallarında yüksek oranlı fiyat artışları kaydedilmiştir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
*tcmb: Türk lirasındaki değer kaybı, ithal içeriği yüksek diğer temel malların yanı sıra bazı hizmet gruplarını da olumsuz etkilemiştir
*tcmb: Bu dönemde hizmet enflasyonunda genele yayılan artışlar izlenmiştir
*tcmb: Bu gelişmede maliyet unsurlarının yanında, talep yönlü etkiler de hissedilmiştir
*tcmb: Bu çerçevede, çekirdek göstergelerin yıllık enflasyonları ve ana eğilimleri kayda değer bir biçimde yükselmiştir
*tcmb: Tüketici fiyatları üzerinde üretici fiyatları kaynaklı maliyet baskıları önemli ölçüde artarak güçlü seyrini korumuştur
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
24 temmuzda faiz artışı olmaz.....Ekim ayında dolara yine birileri zirve yaptırırsa resmi faiz 20 üzeri olur....Ekimde FED sıkılaştırmayı 50 kağıda çıkaracak....Bunlarda izle modunda piyasanın nabzına göre şerbet verecekler....
gerçeği kabul edin , kralınız çıplak.
faizleri 300 puan artırma 800 artır . ne olacak dolar çöp mü olacak ?
seçim arifesi 475 puan faizleri artırmasan, dolar 5 liranın üstünde demleniyordu.
doların artmasının tek sebebi var, memleket 16 senedir çok kötü yönetiliyor.
ve en ufak bir düzelme de göremiyorum.
mehmet şimşek ne diyor.
DIŞ KAYNAK OLURSA , yumuşak iniş yapabiliriz.
dolar benim için, hisse senetlerinden hiç bir farkı yoktur.
Yer İmleri