etrafımdan gördüğüm kadarıyla bazı insanlar gerçekten de çok saf. ve takım değiştirmeyi de sevmiyoruz. siyaset de yüksek risk yüksek kazanç bizde galiba.
etrafımdan gördüğüm kadarıyla bazı insanlar gerçekten de çok saf. ve takım değiştirmeyi de sevmiyoruz. siyaset de yüksek risk yüksek kazanç bizde galiba.
TH'nin iktidara oy vermediğinden eminim.![]()
AKP iktidarının oy başarısının ardında yatan en büyük gerçek küresel para bolluğu dönemine denk gelmiş olmasıdır. Tarihte benzerine az rastlanan bu dönemin en yakın benzeri Latin Amerika gümüş ve altınlarının, gemilerle İspanya ve Portekiz üzerinden Avrupa'ya indirilerek ticaret ve savaşlar yoluyla doğu yönüne hareket etmesi sırasında yaşananlardır. Kanuniye muhteşem unvanını kazandıran da bu parasal bolluktu... Kağıt para bolluğu ve sıfır faiz gibi uygulamalar tek başlarına AKP'nin oy performansını açıklamaya yeter, bunlar halka da istihdam ve kredi ile mülk sahibi olma imkanları olarak yansımıştır, kredi ve para bolluğu varlık fiyatlarını yükselterek daha büyük mutluluklara kapı aralamıştır. Yan faktörler de var ama çok önemli değiller. Mesela dini kullanma, bazı azınlıkların emelleri için her koşulda destek olması, kamu imkanlarıyla yandaş istihdamı vs.
Elbette AKP bu dönemi çıkarlarına uygun olacak şekilde kullanma becerisini göstermiş ve kamu harcamaları yoluyla geniş kitleleri etkilemeyi başarmıştır. Projeler büyük bir fiyaskomu değil mi? Bunu halkımız öğrenecek yakında. Siyasi başarı borçlanma ve verilen taahhütler ile paralel ilerlemiştir, şimdi yukarıdaki tablo ters dönünce alacaklılar tedirgin olmaya başlamış olabilir?
Son düzenleme : yelpaze; 23-12-2024 saat: 10:49.
Ayhancım emin ol kısa bir süre ağlarlar sonra da olan biten unutulur. Hatırlayıver, Soma faciası vuku bulduktan hemen sonra protestolar yapıldı, AKP ye verdiler veriştirdiler. Gösteri yapan işçilere AKP liler uçan tekme ile karşılık verdiler. Sonra ne oldu? Seçimlerde AKP oy oranını artırarak %80 oy aldı, tulum çıkardı. Sen kendi milletini tanımıyamamışsın hala. Dediğim gibi bu milletin dünyada eşi benzeri yoktur,.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Canım sıkıldı, uzun zamandır girmediğim foruma girdim, ve Vay be THe buradaymış!
Baykuş koş koş![]()
Who, baby, Who Will Save The World?
Bu arada 666 nerede yaw?
Who, baby, Who Will Save The World?
Hocam sana inanması zor gelecek ama şu ekonomik kriz ve sıkı para ortamında bile piyasada o kadar çok boşta para var ki insan şaşırıp kalıyor. 1. elden örnek vereyim. Benim ciddi gayrimenkul yatırımlarım var, büyük çoğunluğu da imarsız tarladır. Binlerce dönümden bahsediyorum. Bunlardan birisini satılığa çıkardım,satıl fiyatım 8 milyon euro (muhtemelen bana inanmayacaksın ama doğru). İnanır mısın o kadar çok talep geldi ki. Huyumdur, alırken pazarlık yaparım satarken yapmam. Evet, 8 milyon euro karşılığı olan nakit 300 milyon TL ye veriyorum burasını. Belirli bir kesimin elinde müthiş nakit var. Her nedense son 1 aydır gayrimenkul piyasası çok canlandı.
26 Eylül 2025 de tüm portföy ile 61.95 den AKBNK aldım. Tek kağıt.
Yer İmleri