Sayfa 103/348 İlkİlk ... 35393101102103104105113153203 ... SonSon
Arama sonucu : 2781 madde; 817 - 824 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Borsa yeni yılda epey bir pozitif olabilir diye düşünüyorum
    Bakalım göreceğiz. Ocak ayı borsa için iyi geçer diye düşünüyorum şahsen. 26 Aralıkta 250 baz puanlık bir indirim bekliyorum. Aşırı vergiler halkı bunalıma soktu. 9 aydır %50 de sabit tutulan faizler de piyasayı iyice bunalttı. Muhtemelen Ocak ayında da bir 250 baz puanlık bir indirim yaparlar sonra da bekle gör moduna geçerler. Bu indirimler de borsaya bir doping etkisi yapar ama bunun arkası gelir mi bilinmez.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

2.  Alıntı Originally Posted by yelpaze Yazıyı Oku
    .... çernobilde radyasyona doyun.
    Hocam aradan 38 yıl geçti bu faciadan günümüze. Hala radyasyon yüksek mi seyrediyor acaba?
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

3.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Ben türkiye'de böyle birşeyin olmasına bugunun koşullarında ihtimal dahi vermiyorum(faizlerin epey düşmesine yani)....
    Barclay piyasayı çok bunalttılar, refahlatıcı bir adım atmaları gerekiyor. O yüzden ben Aralık ve Ocakta 250 bp indirim bekliyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    2025 sonu %30 faiz olması beklentisi varmış diye dinledim yabancılarda. %50 'den %30 ' indirmek epey bir indirmek gibi . Yaparlarsa ne olur görmek gerek.
    DİBS lerde pozisyon almış olanlara çok yarar bu çünkü faizler indikçe tahvillerin fiyatı artar. Yabancı yatırımcılar yavaştan yavaştan borsada 30 kağıtlarında pozisyon almaya başladılar. Haftada 300-500 milyon dolarlık net yabancı alımı görüyoruz 30 kağıtlarında.

5. 13 Aralıkta biten hafta için durum şöyleydi:

"Yurtdışı yerleşiklerin hisse senedi stoku 34 milyar 517 milyon dolara yükselirken, DİBS stoku 17 milyar 182 milyon dolara geriledi. TCMB rezervlerindeki artış eğilimi geçen hafta da devam etti."

Tedavüldeki hisselerin yaklaşık %40 ı yabancı yatırımcılarda.

6. Önümüzdeki 2 hafta boyunca 6 Ocak Pazartesi gününe kadar yurtdışı tatil modunda olacak. Düşük hacimlerin eşliğinde yurtdışı borsaları yatay seyreder muhtemelen. BİST'te de hacimler düşük olur.

7. Küresel kapsamda 4 tane ana yatırım alanı vardır, borsa tahvil faiz ve gayrimenkul. Ama Türkiye'de 4 yerine 7 yatırım alanı var, yukarıdaki 4 e ek olarak döviz altın ve kripto da burada yatırım olarak görülüyor. Kriptoya yatırım yapan ülkeler arasında TR dünyada en üstlerde yer alıyor. İçsel getirisi olmayan, temel analiz babında sıfır değere sahip olan kripto aslında yatırım aracı değil bir kumar aracıdır. Kriptonun TR'de bu kadar popüler olması aslında TR'deki yatırımcıların kumar oynamaya ne kadar istekli ve de yatkın olduklarının delilidir.

8. BİST'in toplam piyasa değerini hesaplarken halka açıklık oranları yüzde 1 in altında olup da anormal ve suni şekilde piyasa değerine sahip olan serbestçe alınıp satılamayan şirketleri dikkate almamak lazım örneğin halka açıklık oranı binde 1.2 olan QNBTR min 30 milyar dolara yakın olan piyasa değeri sunidir. Gerçekçi olmayan, piyasada serbestçe alınıp satılamayan bu tür şirketleri elimine edersek geriye 280 milyar dolarlık gerçek bir BİST toplam (halka açık olan kısım artı olmayan kısım) piyasa değeri ortaya çıkar. Serbestçe alınıp satılabilen halka açık toplam BİST hisse stoğu kabaca 90 milyar dolardır ki bunun 35 milyar doları yabancılarda.

Sayfa 103/348 İlkİlk ... 35393101102103104105113153203 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •