Sayfa 107/285 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon
Arama sonucu : 2279 madde; 849 - 856 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    5year, önümüzdeki 2 hafta boyunca düşük hacimli düşük volatiliteli bir borsa ortamında olacağız. Ama PLTR bundan muaf olur diye düşünüyorum, yüksek ihtimalle yukarı yönlü momentum devam eder ve hisse daha yukarılara tırmanır.😊
    İnşallah hocam, palantir ve düşük volatilite pek olmaz bence de :D robinhoodda 81i görmüş ama orası önemli değil

2.  Alıntı Originally Posted by Barkley Yazıyı Oku
    Çarşamba günü net asgari ücret 23 bin TL olarak açıklanır,

Bu rakamlara nasıl geçiniyor insanlar , gerçekten düşünmek bile acı veriyor
    Hak ediyorlar. Her millet hak edildiği şekilde yönetilir Barclay. Ekonomik krizden en çok etkilenen kesim emekliler ve asgari ücretle çalışanlar ama Sn. RTE'nin en çok oy aldığı kesim de yine bunlar. Her 4 emekliden 3 ü ona oy verdi, bile bile lades dediler, yaptıklarının sonuçlarına katlansınlar. Ha ben hep AKP ye ve RTE ye oy veriyorum çünkü TR'de en üst gelir grubunda olduğum için benim menfaatlerimi en iyi savunacak olanlar bunlar olduğu için onlara oy veriyorum. Allaha şükürler olsun beni hiç utandırmadılar. Halk maalesef AKP nin kendi yararına işler yapmadığına hala uyanamadı. Bana sadece iyi uykular demek düşer. AKP den Allah razı olsun, hep benim gibilere çalışıyorlar., zengin çok daha zenginleşiyor onların sayesinde. 😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Sn RTE seçim başarısını emeklilere borçlu, her 4 emekliden 3 ü ona oy verip duruyor boyuna. Sadece son seçim değil daha öncekiler de hep böyle. Bu emekli kesimi ya çok saf ya da acı çekmekten haz duyan mazoşist bir kesim olmalı, acaba hangisi? Peki, şimdi neden ağlayıp sızlıyorlar ki? İşlerin bu yöne evrileceği belli değil miydi? Şahsen emeklilere %20 den fazla zam yapılmasına karşıyım, hatta hiç zam yapmasınlar. 17 milyona yakın emekliyi bu ülke kaldıramıyor.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4. Son başkanlık seçiminde Sn RTE nin aldığı 28 milyon oyun 12 milyonu yani yarıya yakını emeklilerden geldi. Geçmişteki seçimlerde de tablo ayni. AKP ve Sn RTE başarısını emeklilere borçlu. Şimdi bunlar neden ağlayıp sızlıyor? Ektiklerini biçiyorlar işte.

5. Şimdi şöyle bir açıklama gelse, ülke kaynakları müsaade etmediği için 2025'te emeklilere hiç zam yapılmayacak dense ne olur? Bir kaç gün veya hafta ağlayıp sızlarlar sonra da bu unutulur gider. Emin olun bir sonraki seçimde emekliler yine Sn RTE ye ve AKP ye oy verir.

etrafımdan gördüğüm kadarıyla bazı insanlar gerçekten de çok saf. ve takım değiştirmeyi de sevmiyoruz. siyaset de yüksek risk yüksek kazanç bizde galiba.

Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi şöyle bir açıklama gelse, ülke kaynakları müsaade etmediği için 2025'te emeklilere hiç zam yapılmayacak dense ne olur? Bir kaç gün veya hafta ağlayıp sızlarlar sonra da bu unutulur gider. Emin olun bir sonraki seçimde emekliler yine Sn RTE ye ve AKP ye oy verir.
    yok o mümkün değil benim tanıdığım çok emekli dilenmeye başlar
    evi olan hatta 2. evi olanda sıkıntı az olur ama kirada olan tüm emkliler biter
    bir halt olacağı yok.

8. TH'nin iktidara oy vermediğinden eminim.
    AKP iktidarının oy başarısının ardında yatan en büyük gerçek küresel para bolluğu dönemine denk gelmiş olmasıdır. Tarihte benzerine az rastlanan bu dönemin en yakın benzeri Latin Amerika gümüş ve altınlarının, gemilerle İspanya ve Portekiz üzerinden Avrupa'ya indirilerek ticaret ve savaşlar yoluyla doğu yönüne hareket etmesi sırasında yaşananlardır. Kanuniye muhteşem unvanını kazandıran da bu parasal bolluktu... Kağıt para bolluğu ve sıfır faiz gibi uygulamalar tek başlarına AKP'nin oy performansını açıklamaya yeter, bunlar halka da istihdam ve kredi ile mülk sahibi olma imkanları olarak yansımıştır, kredi ve para bolluğu varlık fiyatlarını yükselterek daha büyük mutluluklara kapı aralamıştır. Yan faktörler de var ama çok önemli değiller. Mesela dini kullanma, bazı azınlıkların emelleri için her koşulda destek olması, kamu imkanlarıyla yandaş istihdamı vs.

Elbette AKP bu dönemi çıkarlarına uygun olacak şekilde kullanma becerisini göstermiş ve kamu harcamaları yoluyla geniş kitleleri etkilemeyi başarmıştır. Projeler büyük bir fiyaskomu değil mi? Bunu halkımız öğrenecek yakında. Siyasi başarı borçlanma ve verilen taahhütler ile paralel ilerlemiştir, şimdi yukarıdaki tablo ters dönünce alacaklılar tedirgin olmaya başlamış olabilir?
    Son düzenleme : yelpaze; 23-12-2024 saat: 10:49.

Sayfa 107/285 İlkİlk ... 75797105106107108109117157207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •