Dünyanın en zor sorusunu cevaplamaya çalışayım.

Uzun vadeli endeks grafiğinin analizini geçen gün yapmıştık. Endeksimiz yaklaşık olarak 1,5 yıldır aşağıda 90 bin yukarıda 105 bin aralığında mekik dokuyor. Bunun sadece ekonomik nedenlerden kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz. Jeopolitik riskler bu coğrafyanın olmazsa olmazı maalesef ve her an herkes bir başkası ile bir araya gelip bir başkasına kazık atmanın derdinde.
Kısa vadede ise 98.500 seviyesi destek vazifesini görüyor gibi duruyor, endeks buranın aşağısına inmek için yeterli bir sebep bulamıyor. Faiz ve Dolar/TL deki volatilite normal seyrine dönmüş vaziyette. Şu ana kadar açıklanan bilançolara göre ekonominin gidişatı orta şeker. Bankalar, son dönemde sağlanan likidite sayesinde bilançolarındaki toksik varlıklardan yavaş da olsa kurtuluyorlar. Ancak burada HALKB gerçeğini unutmamak lazım ve Trump koltukta kalma uğruna her an bu dosyayı sümen altından çıkarabilecek kapasitede biri. Ki işin Erdoğan'ın mal varlığına kadar götürülme kapasitesi olduğunu ABD'den gelen açıklamalardan görmek mümkün. Olaki böyle bir şey olursa, yazdıklarımızın tamamı çöp.
13 Kasım ve sonrasındaki açıklama ve gelişmeleri takip etmekte fayda var üstadım. Bana sorarsanız yavaş yavaş Altın fon alma zamanı geliyor. Taktım bu altına biliyorsunuz.

Bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta HTT'leri satıp TUA almayı düşünüyorum.
Yer İmleri