Sayfa 1086/1252 İlkİlk ... 865869861036107610841085108610871088109611361186 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 8,681 - 8,688 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    NKolay bono mevduat karşılığı 20,13 oluyor
    Birazdan aktiften bir hamle gelir
    Hamle geldi
    Beni bekliyorlarmış galiba

23 yapmışlar oranı
    MK 24,35 diyor ama hesaplamayı değiştirmemişler daha heralde

2. 22/7/2006 Tarihli ve 2006/10731 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararının Eki Kararda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Türk lirası ve döviz mevduatları için ödenen faizler ile katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarından alınan stopaj oranları yeniden düzenlendi.

Döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizlerden ve katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kar paylarından vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplar için yüzde 18 olarak uygulanan oran yüzde 20'ye, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 15 olan oran yüzde 16'ya yükseltildi. 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda uygulanan yüzde 13'lük oran ise değişmedi.

TL mevduatları

Türk lirası mevduatlara ödenen faizlerden, vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplar için yüzde 15'lik kesinti yüzde 5'e, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12'lik kesinti yüzde 3'e düşürüldü.

1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yüzde 10 olan kesinti oranı ise sıfırlandı.

Kar payları

Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarından ise bu oranlar vadesiz, ihbarlı ve özel cari hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplar için yüzde 5, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 3 olarak uygulanacak. 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda sıfırlanacak.

Karar, yayımı tarihinden itibaren 3 ay süreyle sınırlı olarak vadesiz ve özel cari hesaplara ve söz konusu tarihten itibaren 3 ay içinde açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler ve kar paylarına uygulanacak.

Yine geçici bir çözüm ile gelmişler. Vergi gelirlerinin azalması ile borçlanma ihtiyacı artacak ve tahvil fiyatı düşerek faizi yükselecek. Böylelikle denge faiz oranı daha da yukarıda oluşacak. Kalıcı çözümü herkes biliyor diye yinelemiyorum...
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

3.  Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
    Dolara da bakılırsa 6.63 zaten.
    Pek umurunda olmamış. Yoluna devam edecek.
    ..
    6.7x 'lerden 6.4x'lara geldi
    Bankaların açılmasını beklemiş gibi biraz

4. Hadi hayırlı olsun...tüm yeni açılan eski ve günlük hesaplar için geçerli imiş yeni stopaj oranları ...sordum durum bu...

5.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Hamle geldi
    Beni bekliyorlarmış galiba

23 yapmışlar oranı
    MK 24,35 diyor ama hesaplamayı değiştirmemişler daha heralde

Eğer bono oranı %23 ise mevduat karşılığı %21.80 civarı olması lazım. Artık bu reklamı sonlandırmalarının zamanı geldi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. yani henuz vadesi gelmemis olan hesaplar icin de gecerli degil mi?

7.  Alıntı Originally Posted by Garavel Yazıyı Oku
    ama bi kac sayfa once yansir deniyordu rxpu ve bi arkadas daha soylemisti. mantiken vadesi gelmemis olanlar icin de gecerli olmasi lazim kararnameye gore. mesela adam 3 ay baglamis vade sonu ekim ayinda bunda gecerli olmamasi mantikli olma diyorum ben ama bunun netlesmesi lazim.
    Yansımaz. Yansıması için vadeyi boz yeniden bağla demişler.

Karar, yayımı tarihinden itibaren 3 ay süreyle sınırlı olarak vadesiz ve özel cari hesaplara ve söz konusu tarihten itibaren 3 ay içinde açılan veya vadesi yenilenen vadeli hesaplara ödenecek faizler ve kar paylarına uygulanacak.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by Garavel Yazıyı Oku
    ama bi kac sayfa once yansir deniyordu rxpu ve bi arkadas daha soylemisti. mantiken vadesi gelmemis olanlar icin de gecerli olmasi lazim kararnameye gore. mesela adam 3 ay baglamis vade sonu ekim ayinda bunda gecerli olmamasi mantikli olma diyorum ben ama bunun netlesmesi lazim.
    net zaten kararnameyi okursanız görürsünüz madde 3 en aşağıda

Sayfa 1086/1252 İlkİlk ... 865869861036107610841085108610871088109611361186 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •