Bu iletiyi okuyunca bende 17 aylık borsadan geçinme tecrübemi paylaşmak istedim. 10 yıllık beyaz yakalı olarak ozel sektoru tecrube ettikten sonra, buradaki cogu beyaz yakali arkadasin dusundugu veya dusenecegi gibi mevcut isimden ayrilarak sermaye piyasalarindan gecimimi saglamaya karar verdim. Cok sukur en son isyerimden aldigim maas kadar hatta bazi aylar daha fazla kazandim ve gecinme acisindan bir sikinti yasamadim fakat paradan para kazanmak zorunda olmak ve piyasalardaki belirsizlik beni cok yipratti. Bu zorlu surecin sonunda, Agustos 2020 itibariyle profesyonel is hayatina geri dondum.
Yapima uygun olmadigindan gunluk al sat yapmadim ve mevcut sermayemi muhafaza edebilmek icin hesabimi dolar bazinda tuttum ve sadece dolar bazinda aylik kazancimi sistemden cikardim. Surec sonunda yaptigim en onemli cikarim, kazanmak zorunda hissetmek ve zaman baskisi insani cok yoruyor. Diger bir gozlemim ise, kazanma baskisi altinda olmadigim donemde daha dogru kararlar veriyormusum ve portfoyun performasi daha iyiymis.
Sonuc olarak, is hayatindan bikip bu piyasalardan hayatini surdurmeyi dusunen beyaz yakalilara tavsiyem bir daha dusununEger illa deneyecegim diyorsaniz da sermayeniz 240 aylik maasinizdan az olmasin. (ben maasimin 120 kati sermayem varken ayrildim.) Normalde bu tur paylasimlar yapmayi sevmem ve ne kadar meblag ile yatirim yaptigimi kardesim bile bilmez fakat bu topigi cok faydali buluyorum ve yasadigim tecrube burayi okuyan bir kisiye bile faydali olursa bana yeter. Beyaz yakali olarak herhangi bir sendikamiz veya birligimiz yok aksine sinav sistemi sebebiyle herkes birbirinin kuyusunu kazmaya calisiyor. Umarim tum beyaz yakalilar birlik olmanin ve dayanismanin gerekliligini gec olmadan fark ederler.
Yer İmleri