Artan

45,32 10 18:10
176,20 9.99 18:10
20,14 9.99 18:10
81,55 9.98 18:10
90,50 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

26,64 -10 18:10
50,40 -10 18:10
4,43 -9.96 18:10
26,26 -9.95 18:10
10,50 -9.95 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.718.614.181,40 18:10
6.933.504.972,47 18:10
6.649.086.491,22 18:10
6.265.564.086,85 18:10
6.096.634.471,25 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 11/28 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon
Arama sonucu : 229 madde; 81 - 88 arası.

Konu: Sistematik yaklaşım//eğitim çalışmaları

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Hocam selamlar,
    Alım günü olan 9 ocaktaki ATR14 Tradinviewde 0.35 görünüyor bende, bir türlü 0.26yı bulamadım

Bir de bu stratejiyi kullanmıyorum demişsiniz, benim gibi tecrübesiz kullanıcı kullansa ne olur.?

Teşekkürler
     Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Sistemli bir alım/satım örneği tasarlayalım.

çok basitçe diyelim ki alım noktamız 5 günlük ho üzerinde bir kapanış olsun.

Twıtter adresimden grafiğini yayınladığım kords'da, 09/01/2020 tarihinde kapanış fiyatı olan 12,55'den alış yapalım.

Sistem çok basit alış gününün en düşüğünün altına günlük volatilite'yi belirten atr'nin 14 günlük ortalamasını stop noktası olarak belirliyoruz.

Yani alış gününün en düşüğü 12,38'den atr(14) değeri olan 0,26 çıkardığımızda stop noktamız 12,12.

Plan basit (tabi uyulursa en zor kısmı uygulamak) eğer fiyat artarsa yeni yüksek yaptığında atr(14) değerini yeni günün en düşüğünün altına yükseltiyoruz, fiyat yükselmez ise sabit kalacak/asla aşağı kaymayacak, stop noktamıza da gelirse pozisyondan çıkacağız sorgulamadan.

Grafikte görüldüğü gibi fiyat 10/02/2020 tarihine kadar bazen yükseliyor bazı günler düşüyor ancak sisteme göre uyguladığımız ve grafiğin altına çizdiğim stop noktamızı kırmıyor ve bizi pozisyonda tutuyor. 10/02/2020 tarihinde ise stop noktamızın altına gelerek bizim pozisyonu kapatıyor ve 14,31 den çıkıyoruz.

O günlerde şirket veya genel haber akışı, bilanço, sosyal olaylar, dünyadaki gelişmeler vb. Bunları dikkate almadık daha doğrusu bunlarda planın içinde en kötü senaryo alış gününden bir gün sonra 12,12 den stop olmaktı. Kaybedeceğimiz miktarı baştan belirledik.

Aldığımız risk 0,26 tl., kazancımız 14,31-12,38=1,93 tl.
    Yani risk/kazanç oranı: 1,93/0,26=7,42 gibi muazzam bir oran (bunu araştırın size para kazandıracak en önemli oran budur)

bunun üzerine konuşmaya devam edeceğiz. Grafikleri twıtter adresimden inceleyebilirsiniz.
    ONEPLUS A6000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by xseaplus Yazıyı Oku
    hocam selamlar,
    alım günü olan 9 ocaktaki atr14 tradinviewde 0.35 görünüyor bende, bir türlü 0.26yı bulamadım

bir de bu stratejiyi kullanmıyorum demişsiniz, benim gibi tecrübesiz kullanıcı kullansa ne olur.?

Teşekkürler

oneplus a6000 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    mrb, bu tamamen iz süren stop mantığıyla oluşturulmuş bir yöntem. Yani alış günündeki atr(14) değerini fiyatın altına yerleştirerek yukarı giden bir ortamda fiyat yükseldikçe sizde stop noktasını yukarı çekiyorsunuz. çok basit bir yöntem ve karları kilitleyerek yola devam etmenize yarar.

Ancak uzun soluklu olmaz çünkü fiyatlar düzgün şekilde yukarı doğru hareket etmez ve bir noktada stop olabilirsiniz. Büyük trendler için bu yöntem çok optimal değildir. çünkü sizi çok kolaylıkla trenden atar. Daha iyi çıkış noktaları bulmak gerekir.

Evet bir yöntem olarak kullanabilirsiniz tabi ki. Ancak naçizane tavsiyem, kendi sisteminizi oluşturmanızdır. Bu forumun temel amacı; sistem oluşturmanın mantığını kısaca aktarmak ve gerisini insanların kendi felsefelerine/yöntemlerine bırakmaktır.

Slm.

3.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    mrb, bu tamamen iz süren stop mantığıyla oluşturulmuş bir yöntem. Yani alış günündeki atr(14) değerini fiyatın altına yerleştirerek yukarı giden bir ortamda fiyat yükseldikçe sizde stop noktasını yukarı çekiyorsunuz. çok basit bir yöntem ve karları kilitleyerek yola devam etmenize yarar.

Ancak uzun soluklu olmaz çünkü fiyatlar düzgün şekilde yukarı doğru hareket etmez ve bir noktada stop olabilirsiniz. Büyük trendler için bu yöntem çok optimal değildir. çünkü sizi çok kolaylıkla trenden atar. Daha iyi çıkış noktaları bulmak gerekir.

Evet bir yöntem olarak kullanabilirsiniz tabi ki. Ancak naçizane tavsiyem, kendi sisteminizi oluşturmanızdır. Bu forumun temel amacı; sistem oluşturmanın mantığını kısaca aktarmak ve gerisini insanların kendi felsefelerine/yöntemlerine bırakmaktır.

Slm.
    Genelde ATR'yi kullananlar pozisyona girişte stop ve satım noktasını belirlemek için kullanıyor. Atr ne kadar doğru işliyor bilmiyorum ama hırslara yenilmemek için günlük grafiğe göre işlemler yapanlar için geceden emir girip seans içi bakmamak en iyisi gibi.

Sizin sisteme göre o zaman stop noktası hergün kapanıştaki ATR oranına göre güncelleniyor. Doğru mudur hocam ? Bu öyleyse kar-al noktasını nasıl belirliyorsunuz ?

4.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Sistemli bir alım/satım örneği tasarlayalım.

çok basitçe diyelim ki alım noktamız 5 günlük ho üzerinde bir kapanış olsun.

Twıtter adresimden grafiğini yayınladığım kords'da, 09/01/2020 tarihinde kapanış fiyatı olan 12,55'den alış yapalım.

Sistem çok basit alış gününün en düşüğünün altına günlük volatilite'yi belirten atr'nin 14 günlük ortalamasını stop noktası olarak belirliyoruz.

Yani alış gününün en düşüğü 12,38'den atr(14) değeri olan 0,26 çıkardığımızda stop noktamız 12,12.

Plan basit (tabi uyulursa en zor kısmı uygulamak) eğer fiyat artarsa yeni yüksek yaptığında atr(14) değerini yeni günün en düşüğünün altına yükseltiyoruz, fiyat yükselmez ise sabit kalacak/asla aşağı kaymayacak, stop noktamıza da gelirse pozisyondan çıkacağız sorgulamadan.

Grafikte görüldüğü gibi fiyat 10/02/2020 tarihine kadar bazen yükseliyor bazı günler düşüyor ancak sisteme göre uyguladığımız ve grafiğin altına çizdiğim stop noktamızı kırmıyor ve bizi pozisyonda tutuyor. 10/02/2020 tarihinde ise stop noktamızın altına gelerek bizim pozisyonu kapatıyor ve 14,31 den çıkıyoruz.

O günlerde şirket veya genel haber akışı, bilanço, sosyal olaylar, dünyadaki gelişmeler vb. Bunları dikkate almadık daha doğrusu bunlarda planın içinde en kötü senaryo alış gününden bir gün sonra 12,12 den stop olmaktı. Kaybedeceğimiz miktarı baştan belirledik.

Aldığımız risk 0,26 tl., kazancımız 14,31-12,38=1,93 tl.
    Yani risk/kazanç oranı: 1,93/0,26=7,42 gibi muazzam bir oran (bunu araştırın size para kazandıracak en önemli oran budur)

bunun üzerine konuşmaya devam edeceğiz. Grafikleri twıtter adresimden inceleyebilirsiniz.
    Hocam merhaba,
    Bu örnekte mesela stop fiyatını alış fiyatından değil de günün en düşük fiyatından atr14'ü düşerek belirlemişsiniz, bir sonraki iki örnekte ise alış fiyatından atr14'ü düşerek belirlemişsiniz... Risk yapımıza göre farkedebilir belki ama, hangisi doğru örneklerden?
    Selamlar

Alıntı Originally Posted by xseaplus Yazıyı Oku
    Hocam merhaba,
    Bu örnekte mesela stop fiyatını alış fiyatından değil de günün en düşük fiyatından atr14'ü düşerek belirlemişsiniz, bir sonraki iki örnekte ise alış fiyatından atr14'ü düşerek belirlemişsiniz... Risk yapımıza göre farkedebilir belki ama, hangisi doğru örneklerden?
    Selamlar
    Mrb, her ikisi de uygulanabilir..bu tamamen size kalmış....en düşüğünün altına koyarsanız doğal olarak stop lose daha aşağı bir noktaya konuyor...ikisi arasındaki fark daha önce bahsettiğim alınabilecek max. hisse miktarlarında farklılık yaratır....önemli olan stop lose koymak daha da önemlisi uygulamak...Slm.

6.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Mrb, her ikisi de uygulanabilir..bu tamamen size kalmış....en düşüğünün altına koyarsanız doğal olarak stop lose daha aşağı bir noktaya konuyor...ikisi arasındaki fark daha önce bahsettiğim alınabilecek max. hisse miktarlarında farklılık yaratır....önemli olan stop lose koymak daha da önemlisi uygulamak...Slm.
    Teşekkür ediyorum

Algoritmadan çeşitli sebeplerle uzak duran, güvenli olmadığını veya çok karışık bulduğu için sistem tasarlayamayacağını düşünenler için çok basitçe uygulayabilecekleri bir oyun planı yapalım.

Burada amaç; sistematik yaklaşımın sadece algoritmalarla değil elle de uygulanabileceğini göstermek.

Benim görüşümün aksine dünyada bazı alım satımcılar, pozisyona giriş noktasının önemini bir süre sonra yitirdiğini, iyi bir planla kötü bir alım noktasından sonra bile kar edilebileceğini söylüyorlar. Elbette söyledikleri husus risk(para yönetimi) ve zarar durdurma noktaları içeren bir plan. Yoksa alalım mevlam kayıra değil tabi ki...

Ben ise alım noktasının önemli olduğunu ancak satım noktaları üzerinde daha çok çalışılması ve sürekli geliştirilmesinin önemini zaman içinde anladım. Bir bakıma (zararlı işlemleri hemen bırakın, karlı pozisyonlar kendi işlerini yaparlar) felsefesi.

Basit bir sistem tasarlayalım ve sonuçlarına bakalım...

Diyebilirsiniz ki hep yükselen grafiklerde kazançlı işlemlerden örnek veriyorsun.

Sistemli işlem yapmak yani pozisyona girmeden önce bir planınızın olması çok önemli çünkü alım yaptıktan sonra bir plan yoksa yani piyasa ne yapınca ben ne yapacağım diye bir planınız yoksa duygularınız sizi fiyatlar gibi savurup durur ve para kazanmanız tamamen şansa kalır.

Yukarıdaki örnekte oyun planı baştan belli alım noktasından sonra iz süren stopla pozisyonu yukarı götürebildik yani haber akışı ve ya duygulara kapılmadan karda oturabildik, tam tersine olsaydı zarar kes noktamızda belliydi ve burada stop olacaktık.

Ancak bunların hepsi tamamen size bağlı sistem oluşturup buna uymazsanız zaten yapacak bir şey yok. Bilmem anlatabiliyor muyum...birçok insanın başarısız olmasının temel sebebi baştan koyduğu kurallara uymamasıdır. Sistem size ne yapsın...

Yukarıdaki bir hatayı düzelteyim. Alışımız 12,55 ve stop noktamız 12,12, aldığımız risk 0,43 tl.
    Kazandığımız miktar 1,93 tl,
    risk/kazanç oranı= 1,93/0,43=4,48 (bu oldukça iyi bir oran çok basit bir plana göre bile)

Sayfa 11/28 İlkİlk ... 91011121321 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •