-

"Pazar gunu beraber olacagiz, bes - alti saat, konusmak icin cok az ama sessizligi paylasmak, el ele tutusmak, birbirimizin gozlerine bakmak için uzun bir sure. / So we'll be together Sunday after all, 5, 6 hours—too little for talking, enough to share the silence, hold hands, look into each other's eyes." Franz Kafka, Milena'ya Mektuplar / Lettere a Milena / Letters to Milena
-

"Ne turlu olursa olsun surekli bir carpinti icindeyiz. Cek'ceni cok iyi anliyorum, gulusunu bile duyabiliyorum. Zaten sozlerinle guluslerinin arasinda bocaliyorum, sonra da sozlerini duyuyorum; hem ayrica benim ozum: korku. Carsamba, Persembe mektuplarimdan sonra beni bir daha gormek ister misin emin degilim, seninle olan iliskimi biliyorum (benimsin, seni bir daha goremeyecek olsam bile) Korkunun o ucsuz bucaksiz sahasina girmedigi muddetce biliyorum, ama senin bana olan ilgini kesinlikle bilmiyorum, senin ilgin tamamen korkuya ait." Franz Kafka, Milena'ya Mektuplar / Lettere a Milena
-
-

Kelimelerin geldiler bana,
yureginden, kafandan, etindendiler.
Kelimelerin getirdiler seni.
-

Ruhum benim,
Ruhum benim,
Gozlerini yavas yavas yum,
ruyanda derin sulara gomulur gibi,
ciplak teninde bembeyaz bir giysi,
ruyalarin en guzeli seni icine alacak.
Ruhum benim,
gozlerini yavas yavas yum,
Kendini benim guclu kollarima birakir gibi birak,
ruyanda beni hic unutma,
gozlerini yavas yavas yum,
O kahverengi gozlerini,
yemyesil bir atesin icinde yanan o gozlerin,
ruhum benim.
Nazim Hikmet
-

"Risk almaya yetecek cesareti olmayan kisi hayatta hicbir sey basaramayacaktir. / Colui che non è abbastanza coraggioso da correre rischi non compirà nulla nella vita."
-
Amerikali sinema ve tiyatro oyuncusu Paulette Goddard'in dogum yildonumu (3 Haziran 1910)
-
Fransiz yazar ve yonetmen Alain Resnais'nin dogum yildonumu (3 Haziran 1922)
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri