Burada yer alan paylaşımlar asla yatırım tavsiyesi değildir.Bu spk mevzuatına gore suç teşkil eder.Kişisel goruslerimdir.....Sadece beni bağlar...
" Borsa baştan sona pişmanlıktır. Aldım pişmanım, sattım yine pişmanım."
Thyao diğer BIST 30 hisselerinden çok farklı..agresif büyüyor..bir de pandemide çok gerilemiş idi..bu iki faktör onu agresiflestiriyor..bu aralar enerjilerden maximum fayda sağlamak lazım..ileride BIST 30 hisselerinden birinde pozisyon almak faydalı olacak...veya altın yatırımına da bir miktar sermaye aktarmak faydalı..çünkü altın da çok ucuz kaldı..enerji sektöründe muhakak bir miktar damızlık hisse bırakılmalı..çünkü sektörü çok iyi . önü açık..satılsa ?? Bile fuul satılmamali..gesanin õnü çok açık..
Yıl sonunda Total 800-850 kar yazar, buda fk yi cari fiyatla 30-40 arasına çeker, ancak asıl hikâye seneye başlayacak. İlk çeyrek bile 500-600 mio net kar yazma ihtimali zaten elindeki işler düşünülünce az bile.
Seneye benim tahminim çok daha yüksek olmasına rağmen 2 milyar TL kar yazsa 20 fk dan yine %33 luk iskonto mevcut.
Ben bi müddet daha tutmaya devam edeceğim. Hedef fiyatıma gelince realize olacam.
Ancak şuan borsada daha güzel bir şirket bulamıyorum.
Peki cuma günkü seansta önce zaten %7-8 aralığında takilan hisseye "20 milyonluk" KAP atılıp nereddyse tavana gönderildi. Derken bu kadar güzel bir kapanıstan sonra seans sonrasi gelen 350 milyonluk muazzam iş antlasmasi KAP'ı. Pazartesi de sirketin tepesinden bir yöneticinin Bloomberg'e çikacak olmasi...
Tüm bu olanlar ve özellikle zamanlamalar için bir fikri olan var mı?
(Ha bir de brüt takasin sonlanmasi da pazartesi)
Neticede sebeb nedir bilmem ama bu hafta hisseyi roketlemeye dönük bir irade seziyorum.
Sizce?
@Ömür seni epey coşkulu ve heyecanlı görüyorum.Bence gaza gelme.Borsa bu duygusallığa gelmez.Sorgulamaya devam et.Sana bu daha çok yakışıyor.Forumda bunu yapan hiç yok.Bize acaba dedirtecek adam da gerek.Patronun tv lere çıkması genelde hisse için iyi olmaz.Bunu borsa hayatımda çok defa yaşadım.En son orge patronu tv tv dolaştı.Hisse bir süre sonra yüzde 30 düştü.Patronun niyetinden bağımsız piyasa bir cümleyi yanlış algılayabilir.Tv ye çıkmak aynı zamanda bir risktir.
Geçen hafta senin vesilenle yatırımcı ilişkilerinden Hüseyin beyle görüşmüştüm.Gesan hissedarlarına özel kota verilmesi de konuşmada geçti.Ben açıkça sormaya çekindim ama o mevzuyu anlayıp bu konudan da bahsetti.Sosyal medyayı yakından takip ediyorlar.Özetle böyle birşey maddi manevi mümkün değil.![]()
Yer İmleri