Hareket zor olur derken "primlenme"yi mi kastettin yoksa "tahtacı işi 'spekülatif" hareket mi zor olur demek istedin?
Evet çoğu hele de bankalar çok ucuz olmasina rağmen dogru dürüst primlenmemis ama Thyao hem hacim hem de prim açısından hiç de fena gorünmüyor.
Yani ben kendi açimdan tarihi bir hamleyle thyao larımı bile satıp komple Gesan'a gectim ve Allah izin verirse en azindan Aralık sonuna kadar tek tabanca Gesan şeklinde gitmek iatiyorum ama bir süre sonra en azindan yarısını bist30'dan-özellikle Thyao- birkac şirketle dengelemek istiyorum.
Senin geçmiş Sasa maceran da ortada. O yüzden görüslerini merak ediyorum.
Thyao diğer BIST 30 hisselerinden çok farklı..agresif büyüyor..bir de pandemide çok gerilemiş idi..bu iki faktör onu agresiflestiriyor..bu aralar enerjilerden maximum fayda sağlamak lazım..ileride BIST 30 hisselerinden birinde pozisyon almak faydalı olacak...veya altın yatırımına da bir miktar sermaye aktarmak faydalı..çünkü altın da çok ucuz kaldı..enerji sektöründe muhakak bir miktar damızlık hisse bırakılmalı..çünkü sektörü çok iyi . önü açık..satılsa ?? Bile fuul satılmamali..gesanin õnü çok açık..
Yıl sonunda Total 800-850 kar yazar, buda fk yi cari fiyatla 30-40 arasına çeker, ancak asıl hikâye seneye başlayacak. İlk çeyrek bile 500-600 mio net kar yazma ihtimali zaten elindeki işler düşünülünce az bile.
Seneye benim tahminim çok daha yüksek olmasına rağmen 2 milyar TL kar yazsa 20 fk dan yine %33 luk iskonto mevcut.
Ben bi müddet daha tutmaya devam edeceğim. Hedef fiyatıma gelince realize olacam.
Ancak şuan borsada daha güzel bir şirket bulamıyorum.
Sen yılların borsacisisin reyis, bist 30 tahta ağırlığından değil geleceği fiyatlandığından gitmiyor. Mesele thy dibinden neredeyse 20 kat yapti. Niye para akıyor şirkete. Bankalar oz kaynak erimesi mevcut reel enflasyona göre üstelik regülasyon korkusu demoklesin kılıcı.
Bir şirket onundeki bir kaç yilda deli gibi nakit üretecekse tahta agir olsa ne yazar.
Gesan önümüzdeki 5 yilda pd si kadar kar edebilir ancak ben tutamayacagimi biliyorum.
Yer İmleri