Sayfa 12/571 İlkİlk ... 210111213142262112512 ... SonSon
Arama sonucu : 4941 madde; 89 - 96 arası.

Konu: İDEAL veri terminalinde /Sistem/İndikatör/Robot

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by KOSA Yazıyı Oku
    Yazım tecrübeniz, tasarım tecrübeniz iyi ise istediğiniz şekilde yazabilirsiniz...
    sayın kosa asıl merak ettiğim hiç indikatör kullanmadan sistem yazan oldu mu?
    yoksa galat-ı meşhur fasih-i mehcurdan evla mıdır?
    yada gerek mi yok. indikatörle zaten ayda %20 kazanıyorum formasyonu ne yapalım daha modun da mı acaba tecrübeli arkadaşlar. Biri emeklemeye yardım etse iyi olur.

tecrübem yok, keçi inadım var

Yeni bir analiz sistemi kursak diyorum. Sistem derken ideal sistemi değil. Daha sonra bu analiz sistemini kullanarak ideal sistemi yazalım ve robota bağlayalım diyorum..
    "Keçi Analizi" dedim adına da
    Temelin de mum analizi olsa da terminolojisi, complex pattern leri ile teyit ve stoploss kuralları ile bilinen mum analizden farklı.

Sesli düşünüyorum!

Simple pattern leri ifade etmek için 4 haneli kod sistemi olsa.

1. Tip: Kırmızı(R), Yeşil(G), Düz(F)
    2. Gövde Boyu: Kısa(S), Normal(N), Uzun(L)
    3. Üst Çubuk Boyu: Gövdeden Uzun(B), Kısa(S), Uzun(L), Yok(N)
    4. Alt Çubuk Boyu: Gövdeden Uzun(B), Kısa(S), Uzun(L), Yok(N)

Örneğin : GSSS

Aslında bu simple patternleri ideal içinde basit şekilde herkes kodlayabilir.
    Yukarıdaki örneğin patterni şöyle bir şey olabilir mesela; {ClosePrice} > {OpenPrice} and {ClosePrice} / {OpenPrice} >= 1.005 and {ClosePrice} / {OpenPrice} <=1.03 and ({ClosePrice} / {OpenPrice} > {HighPrice} / {ClosePrice} OR {ClosePrice} / {OpenPrice} > {OpenPrice} / {LowPrice})

3 X 3 X 4 X 4 = 144
    En fazla 144 adet simple pattern bulunuyor, çok detaya girmiyorum. Biraz fazla oldu ama değil mi? Candle sticker da bu 19 tane.
    Daha fazla ayrıntı daha iyi sonuç getirir mi? Yoo Yo bu merakla yaşayamam, mum analizini de birebir ideal sistemine çevirip her ikisine at yarışı yaptıralım bence.

2-3-4 yada daha fazla bardan oluşan complex pattern'lere göre al-sat sinyalleri üretsek. Fakat en önemlisi Hacim başta olmak üzere bazı indikatörleri de complex pattern ler de dikkate alsak, harman yapsak nasıl olurdu? Hacim derken kastım şu hacım, örneğin formasyon kuralları içerisine hacimin bir önceki bara göre bariz artması vb. gibi.
    Kazandıran ve sık rastlanan pattern leri ise başarı yüzdelerine göre tespit etmek için minitab ve spss gibi istatistik yazılımlarından faydalansak? Verileri idealdan alır atarız. Yada belki idealden direk db ye alır, minitabıda db den okuyacak şkeilde yaparız. Bu iş pek insan işi değil çünkü. Mükemmel bir tasnif çıkabilir sanki. Benzer yöntemle teyit ve stoploss seviyelerini belirlesek.
    En sonda bu altyapıyı ideal sistemi yapıp tek satır robot yapsak.

Keçi Analizi standartları oluştuğunda tüm detay kurallarıyla paylaşayım. Bu uzun zaman alabilir gibi sanki
    Aklımda ideal de robot için sisteme dönüştürmeyi düşündüğüm 3 farklı yapı var birisi buydu işe yarar bir şey mi bilmiyorum ama açık ettim Diğer 2 sini de belki daha sonra paylaşırım.
    Görüş ve Eleştirilerinizi eksik etmeyin lütfen.
    Son düzenleme : Keçi; 11-03-2017 saat: 00:21.

Sn. Keçi özelden msj yolladım bakabilirmisniz.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,226
    ilk eleştiri benden gelsin
    uzun yazı.

Erhan'ın yeni foruma eski ismi ile kayıt olduğunu bilmesem "Keçi" olarak gelmiş derdim.

4.  Alıntı Originally Posted by Bear_Bull Yazıyı Oku
    ilk eleştiri benden gelsin
    uzun yazı.

Erhan'ın yeni foruma eski ismi ile kayıt olduğunu bilmesem "Keçi" olarak gelmiş derdim.

eywallah daha zipli yazmaya çalışacağım

ahmet güntan ilk kan şiir kitabında visconti için yazdığı şiirde derki
    "uzun uzun anlatılacak her şeyi tanıdım ve sevdim"
    lakin bu kadar romantik olmaya gerek yok.

Erhan hocamın çoğu yazısını okudum. onun heyecanını ve azmini taşıdığım ve onun gibi uzun yazdığım doğrudur.
    ama erhan değilim. Belkide erhanımdır, herşeye baştan başlayak demişimdir..
    Eğer öyleyse D-SMART Gladyator reklamı daha iyi anlatır durumu.
    "Hoşunuza gidecek, bir daha izleyeceksiniz, bütün replikleri ezberleyeceksiniz."

https://www.youtube.com/watch?v=WbvsWz0ZLdI

5. Sv.Keçi,
    Ben bu düşünce yapısına çalışmalarıma başladıktan yıllar sonra ulaşmış idim. İşin başında öğrenme amaçlı ilk yazdığım çalışma bir fractal idi. O da yapabiliyormuyum u görmek içindi.
    Hal böyle iken birinin daha işin başında bu şekilde düşünmeye başlaması için tecrübesinin ve farkındalık seviyesinin çok yüksek olması gerektiğini düşünüyorum.
    Yani daha işin başında bunları kaç kişi düşünebilir say deseniz sayamam herhalde.
    Syg.

Formasyon bazlı birşey olacak ise düşünülen uyumsuzluklar iyi sonuç verebilir diye düşünüyorum. Bu arada yanıtınızı bekliyorum

7. Sezai bey den bir talebim daha olacak.
    Ofis'de ve evde çift ekran kullanıyorum.
    ideal 2. ekranda açık. ilk ekranda çalışıyorum. ultrabooku uyutup 2. ekranımın olmadığı bir yerde cihazı yeniden açtığımda ideal uygulaması 2. ekranda kaldığı için tekrar açmak imkansız oluyor! uygulamayı kapatıp açsanız da olmayan 2. ekranda aklıyor çünkü.
    Oysa windows ve ofis uygulamaları 2.ekran yoksa kendiliğinden ilk ekrana geçiyorlar. ideal sanırım left ve top'u kaydetip orada kalıyor hep.yine kaydetsin ama kayıtlı left çözünürlükten büyük ise direk left=0 olsa sorun çözülür gibi.
    aslında tali bir çözüm buldum. çözürlüğü 1900 den 3000 getirip uygulamayı yakalıyorum, sonra eski haline getiriyorum.Fakat bu çözümde windows oturumu kapa aç yapan dek windows 10 boyutlandırması stabil çalışmıyor. dünyanın uygulaması açık oturum kapatmak da sıkıntı oluyor.ideali, uyutmadan önce ilk ekrana almadıysanız sorun oluyor özetle.

benzer şekilde daha az önemli bir şey daha var.
    Windows 10 un en temel yeniliği çoklu masaüstüdür.
    ideal diğer tüm uygulamalardan farklı olarak bütün masaüstlerinde sabit kalıyor.oysa hangisinde açık ise orada kalmalı..
    Son düzenleme : Keçi; 11-03-2017 saat: 02:04.

8. sayın keçi , yazılardan anladığım kadarıyla yazılım tarafında tecrübeniz var.
    sistem dizaynı , risk yönetimi , para yönetimi biraz daha farklı konular ve uzak olmanız doğal. bu konularda bütün dünyada bir sürü insan kafa yoruyor son 50 yılda .
    dolayısı ile iyi bir kaynak yığını oluşmuş durumda. hernekadar forumda bilgi alışverişi hoş olsada biraz daha bilimsel kaynaklara yönelmekte fayda olabilir.
    perry kaufman ın 2-3 kitabı var tavsiye ederim. 5-10 milyar dolar yöneten hedge fundlar da dahil tüm piyasalarda başarıyla kullanılan tüm sistemlerin en azından basitleşmiş halde listesi açıklaması vardır o kitaplarda. Okumakda fayda var. onlardan sonra seçerek teoriye devam edersiniz.

yukarıda sormuşsunuz 100 indikatörü deneyip iyisini bulayım , paranın dibine vurayım çalışır bi metod değil. tahmin edeceğiniz gibi ilk başta herkesin deneyip elini yaktığı bi usül.

ideal backtest ,optimizasyon için pek kullanışlı değildir, her aşamasında farklı kod yazmanız gerekir. backtestten optimizasyona oradan uygulamaya taşımanız gerekir. Muhtemelen backtest ve optimizasyon için daha iyi bir yazılım bulursunuz. data taşıma işlerini falan ben köylü usulü txt dosyalarıyla yapıyorum mesela , daha iyisinin yapılabileceğinden eminim.

ama uygulama için türkiyede kullanabileceğiniz en esnek program ideal .

kolay gelsin,

Sayfa 12/571 İlkİlk ... 210111213142262112512 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •