Sayfa 120/1230 İlkİlk ... 20701101181191201211221301702206201120 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 953 - 960 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet arkadaşlar, muhtemelen 3. Çeyrekte sert yavaşlama, 4. Çeyrekte de negatif büyüme göreceğiz...enflasyon da %20 lere yaklaşacak son çeyrekte.

Eğer kısa sürede etkili adımlar atılmazsa 2019 da da negatif büyüme göreceğiz...bu ortamda hangi hisseler avantajlı olur, hangi sektörler öne çıkar...ilk akla gelenler ihracat ağırlıklı çalışanlar...bunun dışında hangi sektör/firmalar öne Çıkar, ya da aşırı olumsuz etkilenir.
    Merak ettiğim devlet yavaştan para saçmaya başladı.
    Son çeyrekte ÖTV indirimi yaparlar mı özellikle otomotivde ve beyaz eşyada ?

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

2.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Sanmam...2019 ikinci yarısında bekliyorum otomotivde ötv indirimini...önce beyaz eşya da bir güzellik olabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Bence devlet yavaştan para saçmamaya başladı. Bakınız kamu mal ve hizmetlerine gerçekleştirilen zamlar. Normalde 1 Ekim'de olması gereken enerji zamları 1 eylülde yapıldı. Düşük bütçe açığı iyidir > yüksek enflasyon.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4.  Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Katılıyorum, neden endekse bakılıyor anlamıyorum. Endekste halkb, ekgyo, thyao, gubrf gibi kar amacı gütmeyen şirketler de var.

Önemli olan nokta isyat topiğine de yazdım, global ekonomide değeri olan şirketlere yatırım yapmak. Bakın borsa göçüyor ama favök büyümesi, döviz akışı pozitif şirketler patır patır çıkıyor.

Şimdi gidip gubrf alıp beklemenin ne manası var kendi genel müdürü çıkıp dedi ki amacımız çiftçiye ucuz gübre sağlamak. Ya da halkb bütün özel bankaların kredi büyümesi yavaşlarken verebildiği kadar kredi dağıtıyor. Amacı kar etmek değil hükümetin büyüme politikasını desteklemek. Bedelini de aktif karlılığındaki düşüşle ödüyor.

EREGL 11.780 %+2.17 ---------- Bilanço para birimi Dolar
    SODA 8.010 %+4.84 ---------- %80 ihracat ve döviz nakit fazlası var
    SISE 6.010 %+2.74 ----------- Bir sürü ülkede üretim tesisi var, iştirak zengini ihracat geliri var.
    EGEEN 390.400 %+5.80 ---------- %95 ihracat,%4,5 temettü verimi, yıllık %40-45 favök büyümesi var ortalama
    ANACM 3.260 %+1.56 ----------Borsa göçerken hep yükseldi, %30a yakın favök, yarıdan fazlası satışların ihracat
    TUPRS 119.600 %-2.69 --------- Düşmüş haliyle endeksten %30 pozitif yarıştı
    ENKAI 5.160 %+1.78 ---------- Yatırım zararı açıklamasına rağmen taş gibi duruyor
    Çok doğru portföy olmuş...

5.  Alıntı Originally Posted by uzun_vade_erdem Yazıyı Oku
    Her ay 8 bin tl tasarruf ediyorum soda biriktirerek hedefim 2 yıl içinde 20 bin lot

SM-G530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Her ay 8 bin tl tasarruf mükemmel. Nasıl başarıyorsunuz? Bizde yöntem alalım...

...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Bence devlet yavaştan para saçmamaya başladı. Bakınız kamu mal ve hizmetlerine gerçekleştirilen zamlar. Normalde 1 Ekim'de olması gereken enerji zamları 1 eylülde yapıldı. Düşük bütçe açığı iyidir > yüksek enflasyon.
    Enerji üretiminin şakası yok. Bu kararlar doğru ama diğer yandan sosyal yardımlar artırılıyor.
    KGF ile yeni para dağıtma girişimleri var. Mevduat stopajından vazgeçmede ciddi bir vergiden vazgeçme anlamına geliyor.

Türkiye'de bazı doğalgaz santrallerinde 'kur artışı' yüzünden elektrik üretimi aksadı
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-45180606

618 BİN KİŞİ YARARLANIYOR

Haziran ayında 266 liradan 500 liraya çıkan 65 yaş aylığı, 1 Eylül’de 543 lira olacak.

Devlet, 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz 618 bin vatandaşına aylık ödüyor. 1 Eylül’den itibaren 543 liraya yükselecek aylık üzerinden, 65 yaş aylığı kapsamında yılda 4 milyar lira ödeme yapılacak.

Yaşlıların parasında gözüm yok sadece niyeti yansıtmak istedim

O egeli ben değilim

7. ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Evet arkadaşlar, muhtemelen 3. Çeyrekte sert yavaşlama, 4. Çeyrekte de negatif büyüme göreceğiz...enflasyon da %20 lere yaklaşacak son çeyrekte.

Eğer kısa sürede etkili adımlar atılmazsa 2019 da da negatif büyüme göreceğiz...bu ortamda hangi hisseler avantajlı olur, hangi sektörler öne çıkar...ilk akla gelenler ihracat ağırlıklı çalışanlar...bunun dışında hangi sektör/firmalar öne Çıkar, ya da aşırı olumsuz etkilenir.
    Bende bu konu üzerinde kafa yormaya başlamıştım. Soda hissesi kur artışıyla olması gerekenden çok daha yüksek bir noktaya geldi. İhracat dışında dövizle satış yapanlar veya tüketimi şartlardan bağımsız ürün üretenler olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
    Yıllardır soda tasirim.bu tür yükselişte sonra keskin bir düzeltme gel bileceğini düşünüyorum...ama USD cikmaya devam ederse ozaman belki daha yukarıdanda olabilir bu düzeltme...her durumda da soda güvenli liman.
     Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Bende bu konu üzerinde kafa yormaya başlamıştım. Soda hissesi kur artışıyla olması gerekenden çok daha yüksek bir noktaya geldi. İhracat dışında dövizle satış yapanlar veya tüketimi şartlardan bağımsız ürün üretenler olabilir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 120/1230 İlkİlk ... 20701101181191201211221301702206201120 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •